Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » A nyomdászok tényleg ilyen...

A nyomdászok tényleg ilyen jól keresnek?

Figyelt kérdés

Pár éve megvették a mellettünk lévő házat. Egy család költözött ide, valami környező faluból. Azt híresztelték, hogy a lottón nyertek és abból vették meg a házat.

A férfi állítólag nyomdász. (Olyan sokat ezek szerint nem nyertek, csak a házra futotta.) A felesége nem dolgozik, folyton otthon van, de nem csinál semmit. Külön bejárónő, takarítónő jár hozzájuk, ételt is minden nap úgy rendelnek házhoz szállítással.

Nemrég voltak nyaralni Argentínában. Pár éve a ház köré vagy 200-en 2m magas beton kerítést csináltattak és végigburkoltatták valami olyan kővel, aminek ránézésre is jó 5-6eFt négyzetmétere.

Most meg ahogy hazajöttek rögtön lecserélték a ház tetejét kompletten. Át is alakították. Ezzel egy időben a falakat is szigeteltették.

Előtte lecseréltették a mosogatógépüket és új bútorokat is vettek. Állítólag a "régi" pár évest már megunták.

Tavaly belül verették szét az egész házat és építették újjá.

Emellett van 6 kocsijuk, amiket általában néhány évente lecserélnek. 6 autót önmagában csak fenntartani sem olcsó mulatság.

Létezik, hogy egy nyomdász fizetésből ilyen jól éljenek? Én nem panaszkodhatom, mert átlaghoz közeli, vagy inkább kicsit fölötte van a fizetésem. Családom még nincs, így ez egy magamra jut. Így amire kell, arra van pénzem. De ilyeneket akkor sem engedhetnék meg magamnak.

Ami még furcsa, hogy múltkor résnyire nyitva hagyták a garázsajtójukat (és a 2m magas betonfal kapuját is) és véletlenül beláttam. A garázs nagy részén a plafonig hatalmas stócokba rakva üres, még nem használt újságpapírok voltak fölhalmozva. Nekem furcsa, hogy egy ilyen jól fizető nyomdának nincs egy raktára, ahol az anyagot tárolják. Helyett az alkalmazottak garázsait használják erre a célra. :S

Csak én vagyok ennyire rosszhiszemű, hogy ezek után ilyen gondolatok jutnak eszembe, vagy itt valami tényleg bűzlik?

2011. máj. 25. 09:56
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
2011. máj. 26. 03:32
 12/21 A kérdező kommentje:

Elolvastam. Hidd el az én életemből is tudnék kísértetiesen hasonló sztorikat felhozni.

A téged ért sérelmeket sajnálom. De úgy, hogy nem is ismersz, csak a rossz tapasztalataidból kiindulva az előítéleteid által vezérelve nem éreztem jogosnak, hogy úgy nekem estél.

2011. máj. 26. 08:23
 13/21 anonim ***** válasza:
52%

- A férfi minek jár el dolgozni, ha az abból származó bevétel elenyésző a még meglévő tőkéjükhöz képest?

Tudod te milyen baromi unalmas egész nap otthon ülni a stexen? Ilyenkor már nem a pénzért megy el otthonról az ember, hanem, hogy ne ölje meg az unalom.

- Mért van az, hogy egyszer csinálnak egy nagyobb látványos kiköltekezést, aztán fél-egy év szünet és megint elkezdik szórni a pénzt?

Mert mikor megvan gyakorlatilag MINDENED akkor nem tudsz minden napra kitalálni valami marhaságot amire szórhatod a pénzt. Mire? Van 6 autód, vegyél egy 7.-et? A házat sem lehet átépíttetni 2 hetente...

- A jövőre nem gondolnak?

Az a különbség a lottónyertes és a saját erőből meggazdagodott ember között, hogy aki munkából lett milliárdos az folyamatosan gondol a jövőre, aki lottóból az nem, hiszen az ölébe pottyant a jólét. Azt hiszi sose lesz vége (pedig dehogynem).

2011. máj. 26. 08:27
 14/21 anonim ***** válasza:
36%

Nem, egy nyomdász nem keres ennyire jól.

De ha nem leskelődsz utánuk, és ők nem beszédesek, akkor honnan tudod ilyen pontosan hogy mikor mit vettek, a házon belülre is?

Eljár dolgozni a férfi.. hát istenem.. nem lehet, hogy övé a nyomda? Amúgy meg mindenki arra és úgy költi el a pénzét ahogy akarja. Ha te sem keresel rosszul, inkább foglalkozz azzal, hogy te mire költöd.

2011. máj. 27. 00:11
 15/21 A kérdező kommentje:

"De ha nem leskelődsz utánuk, és ők nem beszédesek, akkor honnan tudod ilyen pontosan hogy mikor mit vettek, a házon belülre is?"

Onnan tudom, hogy 10 éve itt élnek mellettem. A két ház pedig 6m-re van egymástól. A telekhatár a házaktól 3-3m. Nekik is, nekünk is szembe van a bejáratunk. A 10 év alatt már csak statisztikailag is muszáj volt odapillantanom arra az ablakra is, ami feléjük néz. Minden nap kilépek a házból, valahogy el kell jutnom a kapuig, a kapun is ki kell lépnem valahogy. Ezt nem tudom oldalazva, mereven elfordított nyakkal tenni.

Ez leskelődés lenne?

Hidd el, én lennék a legboldogabb, ha nem lennénk így pár méterre összezárva, hanem lenne közöttünk egy hektár erdő, mező, stb. Nem is érdekelnének. És legalább ők sem kukkolnának folyton.

"Eljár dolgozni a férfi.. hát istenem.. nem lehet, hogy övé a nyomda?"

Nem tudom...

"Ha te sem keresel rosszul, inkább foglalkozz azzal, hogy te mire költöd."

Én leginkább kajára és a számlákra költöm. Azt, hogy nem keresek rosszul úgy kell érteni, hogy nincs adósságom és ki tudom fizetni számláimat. Nincs devizahitelem és nem fenyeget a végrehajtó sem. Viszont nincs autóm, nem járok márkás cuccokban és nyaralni se voltam évek óta, stb.

2011. máj. 27. 08:52
 16/21 A kérdező kommentje:

"Mert mikor megvan gyakorlatilag MINDENED akkor nem tudsz minden napra kitalálni valami marhaságot amire szórhatod a pénzt. Mire? Van 6 autód, vegyél egy 7.-et? A házat sem lehet átépíttetni 2 hetente... "

Dehogy nem! Azért ne egy kacsalábon forgó palotát képzelj el! Többektől hallottam, hogy kifejezetten ronda a házuk. Mivel mindent csak hozzátoldoznak, foltoznak. Tök más vakolat, más cserép, van ahol még pala volt, teljesen más stílus, ablakméretek. Van, amit leburkoltak szépen, de mellette meghagyták a 30 éves rozsdás csatornát. Szóval ízléstelen az egész.

Ezért írtam már, hogy mért nem döntik el és gondolják át egyszerre, hogy mit szeretnének. Egyben megcsinálják rendesen ha úgyis megvan rá a pénz és utána kész, nem nyúlnak hozzá. Legfeljebb csinosítgatják. Én így tenném.

Ehelyett folyton tákoltatnak valamit, aztán pár év múlva visszabontatják. Mindezt természetesen engedélyek nélkül. Még csak meg se kérdeznek, nem is tájékoztatnak róla. Ha már hajnalban az ütvefúróra és kalapálásra ébredünk hetekig, természetesen hétvégén is, akkor már tudjuk, hogy már megint kitaláltak valamit a házon.

2011. máj. 27. 09:02
 17/21 anonim válasza:
76%
A nyomdászok közül a color gépmesterek keresete kb200-250 ezer nettó ehez jöhet még a túlóra így egy jobb gépmester megkeresheti a 300-350-et is.Nyomdában dolgozom ez nem egy könnyű munka és nagyon érteni kell a szakmát ahoz hogy valaki ennyit keressen.Vannak helyek ahol kevesebbet keresnek de átlagban olyan 150-180 azért a rosszabb helyeken is megvan.
2011. máj. 29. 04:57
 18/21 anonim ***** válasza:
52%

09:02

Attól, hogy valaki nyer a lottón nem lesz igényes.

De mondok jobbat:

Az utcám végén van Magyarország egyik legdrágább eladó ingatlana (egész pontosan ez: [link] ). Ronda mint a bűn, ha ingyen adnák se kéne... Pedig lóvé volt az építkezésre bőven.

2011. máj. 29. 09:29
 19/21 A kérdező kommentje:
04:57! Köszönöm, végre egy hasznos válasz! :)
2011. máj. 29. 11:05
 20/21 A kérdező kommentje:
09:29! Nekem kéne! Pontosabban mégsem kéne. De nem azért mert olyan rondának találom, hanem mert nem tudnám fenntartani. Gondolom ennek csak a havi fűtése is több százezer. A többi költségről nem is beszélve.
2011. máj. 29. 11:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!