Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Van értelme kimenni külföldre...

Van értelme kimenni külföldre dolgozni nyelvtudás nélkül?

Figyelt kérdés
Egyáltalán milyen munkát lehet így vállalni?
2011. máj. 24. 21:53
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem érdemes alapfokon megtanulnod egy nyelvet, mielőtt kimész, több dolog miatt is. Először is, jobb, ha bevéded magad egy minimum nyelvtudással (ki tudja, mi történik). A másik az, hogy ok, hogy kint tanulod meg igazán a nyelvet, de sokszor rosszul vésődnek be bizonyos mondatok, stb. és nagy az esélye, hogy rosszul fogsz beszélni. Később már nehezebb azt korrigálni, amit rosszul tanultál meg!
2011. máj. 25. 04:15
 12/15 A kérdező kommentje:
A te válaszodat is köszönöm. Szavakat azokat tudogatok, de értelmes mondatot nem bírok elmondani. Ragozni meg minden...
2011. máj. 25. 20:46
 13/15 anonim ***** válasza:
100%
Melyik országba szeretnél kimenni? Mert pl. ha nem szeretnél tanárra/tanfolyamra költeni, akkor jobb, ha neten nézel ingyenes anyagokat. Sok van, és a legtöbbje használható. Nem tudom, engem zavarna, ha kimennék külföldre és alapokat sem tudnám...Bennem van egy ilyen, hogy ne nézzenek már hülyének...És itthon sokkal könnyebb megtanulni az alapokat, szerintem az tényleg nem igényel nagy erőfeszítést, mert magyarul van magyarázva az idegen nyelvtan. Ne legyél lusti! :)))Hidd el, ha alap szókincs plusz nyelvtan megvan, neked is lesz sikerélményed és utána már könnyen fogsz beszélni.Ha érdekel, tudok majd jó kis oldalakat mondani, csak nem tudom, melyik nyelvterületre mész.
2011. máj. 26. 00:09
 14/15 anonim ***** válasza:
100%

Olvastam előrébb, hogy nem volt sikered a nyelvtanulásban. Tuti, hogy meg tudnál tanulni egy nyelvet (mindenki meg tud), csak lehet, hogy rossz módszerrel tanítottak! Én pl. 10 évig tanultam iskolában németet, mégsem mentem vele semmire. Magántanárhoz jártam, aki nagyon jó volt, de vele is csak ímmel-ámmal fejlődtem, végül is, meglett a nyelvvizsga, de nem szerettem a nyelvet, mivel nehezen ment. És most, hogy lett egy német barátnőm, vele óriási sikerélményem van, merek beszélni, nem ciki, ha nem tudom a szavakat, max. körülírom. Olyan lökést adott ez nekem, hogy komolyan elgondolkodtam egy esetleges felsőfokúra való felkészülésen is...

Angolból meg tök egyedül készültem fel a nyelvvizsgára (most szombaton megyek), BBC radioval, és netes tesztekkel, mintaanyagokkal. Ja, volt alkalmam használni is...sikeresen. Én pl. sokszor úgy tanultam meg angolban egy-egy nyelvtani időt, hogy vettem pár példamondatot, és azokat bemagoltam. Így sokkal könnyebb volt megjegyeznem, mikor, melyiket kell használnom. Szókincset pedig magamnak írtam össze egy-egy témakörben, szótárból. Meg lehet oldani...

2011. máj. 26. 00:20
 15/15 A kérdező kommentje:

10 évig tanultam németet, de abszolút nem tudok semmit. A sulis vizsgákon úgy kaptam 5-öst, hogy bemagoltam mindent, és szerencsére a vizsgabizottságos ürge, nem kérdezett bele semmibe.

Angolt 1 évig tanultam, de abból se maradt meg semmi.

Közeli helyben gondolkodom, mondjuk Ausztria. Valahogy úgy vagyok a némettel, mintha Japánul kéne tanulnom:(

Köszi a választ.

2011. máj. 26. 21:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!