Mivel foglalkozik egy nyelvész és egy bölcsész?
nagykövetség - elképzelhető (van matematikai valószínűsége:)
de ez egy pillanatig sem változtat azon a tényen, hogy efféle helyre szinte mindenki kapcsolatokon keresztül jut be
Itt elsősorban a mi külföldi nagykövetségeinkre gondolok, persze egészen más a bagdadi magyar nagykövetségen kikötni, mint a párizsin:)
De a bölcsészeten belül mi az ami érdekel?
Mert bölcsész aki: történelem, magyar, anglisztika, germanisztika stb nyelvek, politológia, filozófia, művészettörténet stb szakon végzett. Tehát minden humán szakos bölcsész. De ezen belül nagyon sok "szakmát" lehet kitanulni, például pedagógia, szociális munkás, fordítói, tolmács, média, múzeológus, örökségvédelmis és még nagyon sok minden.
Van az az úgynevezett szabad bölcsész, ami mindenből csak csipeget, na azzal nem sokra lehet menni.
Az egyetem többek között kapcsolatok kiépítésére van. Rengeteg a lehetőség, főleg a nagyobb, híresebb egyetemeken, csak mondjuk venni kéne a fáradságot és dolgozni az ügyön.
Én pl. bölcsészkaron vagyok végzős, már van munkahelyem, ami várni fog főállásban, pedig az egyetem előtt nekem sem voltak kapcsolataim. Rengeteg szakmai fórumot, konferenciát, előadást rendeznek nálunk, amire az évfolyam összes tagja megkapja a meghívót, mégsem vagyunk soha többen, mint 5-6 fő (a 300-ból!)...pedig ezeken a helyeken tényleg lehet kapcsolati hálót kiépíteni. Aki akarja, az megtalálja a boldogulást bölcsészként is, tény, hogy sokkal több erőfeszítést kell tennie ennek érdekében, mint pl. egy mérnöknek, akit tárt karokkal várnak, de nem lehetetlen. Egyébként sem érdemes elszántság és ambíció nélkül nekivágni semmilyen szaknak, de a bölcsész szakoknak főleg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!