Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mivel foglalkozik egy nyelvész...

Mivel foglalkozik egy nyelvész és egy bölcsész?

Figyelt kérdés
Kösz.
2011. máj. 23. 11:51
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%
12:07-es vagyok. Nevezhetjük irodai munkának, de nem titkárnő vagyok, nagykövetségen dolgozom.
2011. máj. 23. 16:49
 12/19 anonim ***** válasza:
20%
nem véletlenül beszéltem a jó kapcsolati hálóról:)
2011. máj. 23. 16:57
 13/19 anonim ***** válasza:
100%
Ha rám célzol, nekem aztán semmi kapcsolatom nem volt előtte.
2011. máj. 23. 17:08
 14/19 anonim ***** válasza:
26%

nagykövetség - elképzelhető (van matematikai valószínűsége:)

de ez egy pillanatig sem változtat azon a tényen, hogy efféle helyre szinte mindenki kapcsolatokon keresztül jut be

Itt elsősorban a mi külföldi nagykövetségeinkre gondolok, persze egészen más a bagdadi magyar nagykövetségen kikötni, mint a párizsin:)

2011. máj. 23. 19:53
 15/19 anonim ***** válasza:
100%

De a bölcsészeten belül mi az ami érdekel?

Mert bölcsész aki: történelem, magyar, anglisztika, germanisztika stb nyelvek, politológia, filozófia, művészettörténet stb szakon végzett. Tehát minden humán szakos bölcsész. De ezen belül nagyon sok "szakmát" lehet kitanulni, például pedagógia, szociális munkás, fordítói, tolmács, média, múzeológus, örökségvédelmis és még nagyon sok minden.

Van az az úgynevezett szabad bölcsész, ami mindenből csak csipeget, na azzal nem sokra lehet menni.

2011. máj. 24. 10:53
 16/19 halasz_krisztian válasza:
0%
A krumpli sütö a mekiben!!!!
2011. jún. 9. 10:27
 17/19 anonim válasza:
100%
Diplomás bölcsészek nem dolgoznak sem a gyorsbüfében, sem a raktárban, ugyanis ezeknél általában sokkal jobb állásokban tudnak elhelyezkedni. Mi lehet bölcsészből? Szinte bármi. Néhány jellemző terület: tanár, nyelvtanár, fordító, kommunikációs szakember, kutató, médiamunkás, szerkesztő, pszichológus, politikus. Az elvégzett szak, szakirány azért elég jól kijelöli az irányt. Egy kínai szakosnak mások a lehetőségei mint egy egyiptológusnak. Azért nem árt MA szintű végzettséget szerezni, hiszen a régi egyetemi diplomának ez felel meg.
2011. nov. 3. 00:17
 18/19 anonim válasza:
100%
Ebben a "kapcsolat kell" közhelyben van igazság, de egyáltalán nem minden a kapcsolatokon múlik. Indulásnál segíthet a kapcsolat, de hosszú távon a tehetség, a hozzáértés és a szorgalom érvényesül.
2011. nov. 3. 00:19
 19/19 anonim ***** válasza:
100%

Az egyetem többek között kapcsolatok kiépítésére van. Rengeteg a lehetőség, főleg a nagyobb, híresebb egyetemeken, csak mondjuk venni kéne a fáradságot és dolgozni az ügyön.

Én pl. bölcsészkaron vagyok végzős, már van munkahelyem, ami várni fog főállásban, pedig az egyetem előtt nekem sem voltak kapcsolataim. Rengeteg szakmai fórumot, konferenciát, előadást rendeznek nálunk, amire az évfolyam összes tagja megkapja a meghívót, mégsem vagyunk soha többen, mint 5-6 fő (a 300-ból!)...pedig ezeken a helyeken tényleg lehet kapcsolati hálót kiépíteni. Aki akarja, az megtalálja a boldogulást bölcsészként is, tény, hogy sokkal több erőfeszítést kell tennie ennek érdekében, mint pl. egy mérnöknek, akit tárt karokkal várnak, de nem lehetetlen. Egyébként sem érdemes elszántság és ambíció nélkül nekivágni semmilyen szaknak, de a bölcsész szakoknak főleg.

2011. nov. 3. 13:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!