Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mennyire kaptok mostanában...

Mennyire kaptok mostanában munkát?

Figyelt kérdés
Mit tapasztaltatok ? Nehezebb mostanában munkához jutni ? Van visszautasítás ?
2011. máj. 13. 22:19
 1/8 anonim ***** válasza:

Ezerszer nehezebb. 2004-ben voltam munkanélküli. Rengeteg ajánlatot kaptam pedig akkor még nem is végeztem el a szakmámba vágó OKJ-s tanfolyamot és angolból is szarabb voltam.

Most megint munkanélküli vagyok 2009 óta és semmi.

Pedig képzettebb lettem azóta, de semmi nem jön.

2004-ben a nőknél még a 40 év volt az a bizonyos lélektani határ. Ma már 30-on felül felkötheti magát az ember hacsak nem valami menő hiányszakmában profi.

Ráférne egy alapos verés a munkáltatói és a hülye HR-es népségre, akik elképzelni sem tudják, hogy egy harmincas középfokú végzettséggel rendelkező nő is érhet valamit és végezhet érdemi munkát. Mindenhol a fiatal, diplomás csirkéket keresik. Légy fiatal, diplomás, csinos, elkötelezett akkor is ha minimálbérért kell gürcölni, gyermektelen /és később se akarj/, néhány év tapasztalattal /ezt hol szerzik meg rejtély/,tárgyalási szintú nyelvismeret, a szakmai tudás csak ezután jön.

Fogalmam sincs, mikor lesz újra állásom, pláne normális, amit nem kényszerből vállalok. És szórják a sarat arra, aki egy kis mellékesért kisétál külföldre pár évre.

2011. máj. 14. 00:22
 2/8 anonim válasza:
szintén hasonló tapasztalatokkal rendelkezem... bár van egy viszonylag jó végzettségem de ugyebár a pályakezdő az nem kell senkinek. no de így nehezen lesz szakmai tapasztaltom. oké akkor menjünk lejjebb: hát itt sincs semmi! sehová nem kell ember, ha meg mégis annak legyen 5 szakmálya 10 éves tapasztalata de azért ne legyen több 25-nél és persze a minibál bérnél ne várjon sokat. ez alatt meg már túl képzett az ember
2011. máj. 14. 02:18
 3/8 anonim ***** válasza:

Alapvetően ez mind igaz, de hozzáteszem, hogy akinek ilyen ordítóan csapnivaló a helyesírása ("szakmálya", "minimál bér", "túl képzett"), az egyrészt nem is baj, ha lejjebb keresgél, másrészt meg talán nem ártana tanulni (értsd: olvasni, nem fórumokat, hanem normális könyveket, amit hozzáértők lektoráltak), vagy jelentkezés előtt valakivel átnézetnie a pályázatát. Lehetőleg valami szakemberrel, nem a szomszéd Mari nénivel.

Ha azt se képes meglátni, hogy normális számítógép beállítás a legtöbb hibát aláhúzza a gép pirossal, akkor mégis, mit vár a potenciális munkaadótól? Hiába írja bele az önéletrajzba, hogy precizitás, meg a többi semmitmondó sablont, mikor a helyesírása mindennél jobban árulkodik ennek az ellenkezőjéről.

2011. máj. 14. 03:01
 4/8 anonim ***** válasza:
Ha ez megnyugtat én "fiatal, diplomás csirke" vagyok, és én sem kapok állást, pedig nyelvet is beszélek, viszont nincs tapasztalatom.
2011. máj. 14. 14:16
 5/8 Hegedüs Józsefné válasza:
Ha megengeditek én is írnék pár mondatott.Idén januártól keresek munkahelyet. 55 éves vagyok. /területi képviselői/munkát kerestem. Azt hittem szóba sem állnak velem, csak a fiatalokat keresik. Május 27.-én kezdek a cégnél,mert sikerült mégis. Nem kamu cég! mobiltelefom,céges autó, fix+jutalék. Nagyon sok önéletrajzot küldtem be cégekhez. Legtöbbszőr nem is válaszoltak. KITARTÁS!!! Most sajnos több idő kell,mint régen, de megéri ha nem adod fel.
2011. máj. 14. 16:47
 6/8 A kérdező kommentje:
Úgy látom nagyjából egyezőek a tapasztalatok. Én is így vagyok vele. Sok tapasztalat, stabil, folyékony (szóban-írásban) nyelvtudás, műszaki diploma, cégvezetési tapasztalat meg minden. De mindig találnak valami kifogást. Lehet, hogy azért mert 43 éves vagyok ? Persze akkor meg jobb lenne, ha legalább találkoznának velem, mert meglátnák, hogy egy sportos, 35-nek kinéző, rendkívül dinamikus - ebben a tekintetben valóban huszonéveseket verő -, olvasott, átlag feletti retorikus képességekkel és IQ-val (hivatalos mérés fejvadásznál) felvéretezett munkavállaló lennék... S ráadásul a fizetési elvárásaimat is jelentősen csökkentettem...
2011. máj. 15. 19:03
 7/8 A kérdező kommentje:
Utolsónak gratulálok a sikeréhez ! :)
2011. máj. 15. 19:05
 8/8 A kérdező kommentje:
Első: tökéletesen egyetértek. Elképesztő irényba mozdult el a világ ebben a tekintetben is. Én már gondoltam arra, hogy írásban fogok indoklást kérni ha nem engem választanak és akkor nem írhatnak akármit, elvileg kizárólag csak azt, hogy szakmai tapasztalataim szerint nem felelek meg az elvárásaiknak. Ez pedig mérhető a legtöbb esetben... Nem hivatkozhatnak korra, nemre stb...
2011. máj. 15. 19:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!