Mennyire kaptok mostanában munkát?
Ezerszer nehezebb. 2004-ben voltam munkanélküli. Rengeteg ajánlatot kaptam pedig akkor még nem is végeztem el a szakmámba vágó OKJ-s tanfolyamot és angolból is szarabb voltam.
Most megint munkanélküli vagyok 2009 óta és semmi.
Pedig képzettebb lettem azóta, de semmi nem jön.
2004-ben a nőknél még a 40 év volt az a bizonyos lélektani határ. Ma már 30-on felül felkötheti magát az ember hacsak nem valami menő hiányszakmában profi.
Ráférne egy alapos verés a munkáltatói és a hülye HR-es népségre, akik elképzelni sem tudják, hogy egy harmincas középfokú végzettséggel rendelkező nő is érhet valamit és végezhet érdemi munkát. Mindenhol a fiatal, diplomás csirkéket keresik. Légy fiatal, diplomás, csinos, elkötelezett akkor is ha minimálbérért kell gürcölni, gyermektelen /és később se akarj/, néhány év tapasztalattal /ezt hol szerzik meg rejtély/,tárgyalási szintú nyelvismeret, a szakmai tudás csak ezután jön.
Fogalmam sincs, mikor lesz újra állásom, pláne normális, amit nem kényszerből vállalok. És szórják a sarat arra, aki egy kis mellékesért kisétál külföldre pár évre.
Alapvetően ez mind igaz, de hozzáteszem, hogy akinek ilyen ordítóan csapnivaló a helyesírása ("szakmálya", "minimál bér", "túl képzett"), az egyrészt nem is baj, ha lejjebb keresgél, másrészt meg talán nem ártana tanulni (értsd: olvasni, nem fórumokat, hanem normális könyveket, amit hozzáértők lektoráltak), vagy jelentkezés előtt valakivel átnézetnie a pályázatát. Lehetőleg valami szakemberrel, nem a szomszéd Mari nénivel.
Ha azt se képes meglátni, hogy normális számítógép beállítás a legtöbb hibát aláhúzza a gép pirossal, akkor mégis, mit vár a potenciális munkaadótól? Hiába írja bele az önéletrajzba, hogy precizitás, meg a többi semmitmondó sablont, mikor a helyesírása mindennél jobban árulkodik ennek az ellenkezőjéről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!