Programozó vagy Geológus?
Sziasztok! Pályát szeretnék választani de nem tudom melyiket válasszam.
A Programozórol az a véleményem hogy nem biztos hogy meglehet belöle élni és ezért nem vagyok benne biztos
A geológusról pedig azt hallottam, hogy elég sokat kell tanulni hozzá.
Melyiket érdemes ?
milyen programozó?
ha programozó matematukus, abból tuti megélsz és nagyon jól.
ha sima informatika OKJ,akkor nem.
A geológia egy gyönyörű tudomány, és elég sokat kell tanulni. Ha nem szereted szívből nem fog működni. Amennyiben viszont ezt választod készülj fel , hogy pokoli nehéz vele elhelyezkedni.
munkanélküli geológus....
Programozó – könnyen aprópénzre váltható, nemzetközi szinten konvertálható tudás
Geológus – NEHEZEN aprópénzre váltható, nemzetközi szinten konvertálható tudás
BTW
Mindkettővel jól lehet keresni
Alapvető különbség
Programozóként sok helyen
Geológusként kevés helyen
PS1: geológusként jó ha mobilis, kozmopolita világpolgár szerepre készülsz (pl. folyékony angolnyelvtudás…)
Ha jól akarsz keresni, szükség lesz rá.
Nagy luxus mondjuk egy tengerentúli munkalehetőségről lemaradni – effélékkel lehet keresni.
és nem árt a nagyfokú kudarctűrő képesség se… (sokan nem keresnek vele…)
PS2: én geográfusként szereztem meg első diplomámat, van némi rálátásom a témára.
PS3: geográfusnak végképp ne menj
A geológus legalább egy gyönyörű SZAKMA (csupa nagybetűvel)
programozó állás
programozó - több száz állás közül válogathatsz csak Budapesten (szinte midíg, még nyáron is)
geológus - valódi geológus állás alig kerül meghirdetésre ÉVENTE az ORSZÁGBAN
ergo 5 évig tanulsz és jó sanszod van arra, hogy nem kapsz valódi geológus munkát
és ha vmi lehetőség megnyílik, akkor egymás alá licitáltok a kollégákkal…
olyan szakmát érdemes tanulni, amit könnyű aprópénzre váltani…
és a programozó mellett voksolnék…
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!