Állásinterjún ha megrékdezik: "Mik a rossztulajdonságai? " Erre mit kell válaszolni?
Találd ki, milyen embert akarhat a munkaadó, és annak megfelelően válaszolj.
Olyanokat szoktak ajánlani, hogy "túl precíz vagyok, nem bírok megnyugodni, amíg nincs kész, amit csinálok", mondván hogy ez ugye inkább jó tulajdonság, viszont szerintem ez csak nagyon buta munkaadóknál működhet, mert nem kell sok ész hozzá, hogy az ember lássa, hogy felkészültél a kérdésre egy papírszagú válasszal.
Nálam eddig két dolog vált be: az egyik, amikor olyan tulajdonságokat mondtam, aminek a munkához semmi köze (pl. rosszul főzök :D), valamint amikor olyat mondtam, amire már úgyis rájött (pl. az interjún kb. csak makogtam, aztán azt mondtam, hogy rossz tulajdonságom, hogy nehezen bírok idegenekkel beszélni).
Szerintem ez a két módszer elég jól megkerüli a témát.
Itt elsősorban stressztűrő képességedet tesztelik.
Akkor jársz a legjobban, ha „kezeled” a helyzetet.
Pl., kérdezz vissza, hogy egész pontosan mire gondol itt?
Mi ennek a kérdésnek a célja?
Mit akarnak ezzel tesztelni?
Ön szerint mi a rossz tulajdonság?, stb.
Tudja-e azt, hogy ez roppant szubjektív terület?
Ill. hogy tudatosan kínos helyzetbe hoz?
Ha mindezt mosolyogva előadod lényegében te irányítod a szituációt.
Az a fő, hogy ne hagyd magadat felidegesíteni.
Gondolj a politikusokra:)
Szerintem jobb vmit mondani, mint kérdésekkel bombázni az interjúztatót, mintha idegesítene, hogy kérdezget...
Én pl azt mondtam, hogy rossz a névmemóriám....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!