Miért keres többet egy szakmunkás, mint én két diplomával?
Ugyanazon cégnél dolgozom egy gipszkartonos 45 éves pasival, havi 220-at visz haza...én meg marketing- és projektmanager vagyok 2 diplomával 26 évesen és csak 130-at kapok.
850 00f Ft lakáshitellel, havi 15 e ft vagyonszerzési illetékkel, plusz rezsivel ez nagyon kevés.
Elvileg a diploma egy befektetés...ebből a példából nem azt látom.
Mi lenne, ha saját vállalkozást alapítanál a marketing ismereteiddel?
Akkor kiderülne, hogy milyen fából faragtak valójában....
Örök kérdés, amire nincs jó válasz.
Én is a két diplomával rendelkezők táborát gyarapítom, de a cégnél fizikai és szellemi munkát is végzek, így ha engem kérdezel, nem tudom magam sem megállapítani, melyik ér többet... feltehetően azt fizetik meg jobban, akit nehezebb pótolni. A gyakorlatban majdnem mindkettő egy szinten áll, hiszen hiába szerzel megrendelőket, ha nincs, aki előállítsa a terméket, viszont hiába állítja elő, ha nincs kinek eladni. Innen tehát csak az fog dönteni, melyikőtöket akarja jobban megtartani a cég, melyikőtök elvesztése "fájna" neki jobban, s aki nehezebben pótolható, az kapja a több fizetést, hogy elégedett legyen.
De ahogy valaki már javasolta, képezd át magad, legyél profi, végezd az ő fizikai munkáját, s máris megugorhat a béred.
(mellesleg a cégnél én kapom a legtöbbet, de hidd el, nem a két diplomámra, hanem azért, mert ha lelépnék tőlük, összeomlana a segítségemmel kiépített, jól bevált rendszer - és ez nem diplomafüggő)
26/N
Az nem diploma az WC papír :D unalmas perceimben megszerezném :)
Ami diploma: orvosi, tanári, jogi, mérnöki, term.tud ezek azok, amiket egyetemen/főiskolán kellene oktatni, a többi csak parasztvakítás és egy kalap sz@rt nem ér. Anglisztika, meg ilyen vicc szakok semmire nem jók, elmész egy nyelvtanfolyamra, és olvasgatsz a neten kb ott vagy.
Ez a marketing és projectmanager meg egy vicc :D
Én informatikusnak, és tanárnak tanulok, mellette OKJ-zek is. És képes vagyok fizikai munkát is végezni bármikor. Akár villanyszerelés, akár víz-gáz-fűtésszerelés, de még autót is elvezetek. És egyik ilyen munka sem derogál. Azzal a fos papírral meg örülj, h munkád van.
"Az nem diploma az WC papír :D unalmas perceimben megszerezném :)
Ami diploma: orvosi, tanári..."
Mellesleg tanári diplomám is van...nem mondanám, hogy azzal többre tudnám vinni. Sőt!
Még én is keresem a helyem, ez a munkahely nekem most egy szükséges rossz...nem is érzem itt jól magam, mert nem vagyok maximálisan "kiaknázva".
De most a biztosat nem szívesen hagynám itt, tekintettel a hanyatló munkaerő-piacra (egyszer már estem 2 szék közül a pad alá), inkább adok munka után még pár angol órát. Az "interneten végezhető munkáktól" meg kicsit tartok...hihetetlen ez a túl egyszerű pénzkereset.
Aláírom, nincsen túl sok tapasztalatom, de ezt a munkahelyet csak úgy fogom itthagyni, ha már lesz egy biztosnak tűnő másik...legalábbis ha az utolsó hatszázkilencvenharmadik körön már túljutottam a felvételi metódusban.
A vállalkozásról meg annyit, hogy nem mindenki vállalkozó-típus. Én sem. Ezt beismerem és elfogadom. Más utat kell választanom, még akkor is, ha az eleje ilyen rázós.
Utolsó!
Lehet sértegetni, megnéznék bárkit, aki 25 évesen mér 100%-ig tudja, hova akar eljutni, mivel szeretne foglalkozni.
Egyenlőre még ott tartunk, hogy szinte senki sem a saját szakmájában dolgozik...tehát már az elején megdőlt az, hogy tudatos karrierépítés...
Ha diplomát tudtál szerezni akkor nem esne nehezedre egy szakképzőt elvégezni és lehet hogy te is kereshetnél 220-at.
Vagy törekedj arra hogy magasabb beosztásba kerülj és nő majd a fizetésed.
A gipszkartonos ha ügyes és gyors akkor nagyon sokat tud keresni. Náluk 70ezret kért el 3 nap munka után, ha ennek a fele anyagdíj akkor is megérte neki, főleg hogy nem volt ott egész nap és nem is kapkodott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!