Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Miért keres többet egy szakmun...

Miért keres többet egy szakmunkás, mint én két diplomával?

Figyelt kérdés

Ugyanazon cégnél dolgozom egy gipszkartonos 45 éves pasival, havi 220-at visz haza...én meg marketing- és projektmanager vagyok 2 diplomával 26 évesen és csak 130-at kapok.

850 00f Ft lakáshitellel, havi 15 e ft vagyonszerzési illetékkel, plusz rezsivel ez nagyon kevés.

Elvileg a diploma egy befektetés...ebből a példából nem azt látom.

2011. ápr. 22. 12:18
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
100%
Ha kevés a pénzed, 4 után még nyugodtan vállalhatsz másodállást, olyat amivel nagy pénzt tudsz keresni.
2011. ápr. 23. 23:12
 22/29 anonim válasza:
100%
Miért nem keresel másik munkát!Egyébbként az ő általa elvégzett munkából van a nyereség amiből a te béredet is fizetik,úgyhogy hiába szereznél te megrendelést ha nem lenne aki megcsinálja a munkát.Nézz körül a piacon milyen kereseti lehetőségek vannak,ha nem vagy elégedett a béreddel,nekem van ismerősöm akinek 4 diplomája és két nyelvi államvizsgája van és mégis másodállásban fizikai munkát végez kostolj bele te is a fizikai melóba és máris másképp fogod látni a béredet.Ne érts félre ,de kicsit olyan mintha a te munkádat fontosabbnak gondolnád mint fizikai dolgozókét.
2011. ápr. 24. 09:55
 23/29 anonim ***** válasza:
100%

Mi lenne, ha saját vállalkozást alapítanál a marketing ismereteiddel?

Akkor kiderülne, hogy milyen fából faragtak valójában....

2011. ápr. 24. 10:44
 24/29 anonim ***** válasza:
86%

Örök kérdés, amire nincs jó válasz.

Én is a két diplomával rendelkezők táborát gyarapítom, de a cégnél fizikai és szellemi munkát is végzek, így ha engem kérdezel, nem tudom magam sem megállapítani, melyik ér többet... feltehetően azt fizetik meg jobban, akit nehezebb pótolni. A gyakorlatban majdnem mindkettő egy szinten áll, hiszen hiába szerzel megrendelőket, ha nincs, aki előállítsa a terméket, viszont hiába állítja elő, ha nincs kinek eladni. Innen tehát csak az fog dönteni, melyikőtöket akarja jobban megtartani a cég, melyikőtök elvesztése "fájna" neki jobban, s aki nehezebben pótolható, az kapja a több fizetést, hogy elégedett legyen.

De ahogy valaki már javasolta, képezd át magad, legyél profi, végezd az ő fizikai munkáját, s máris megugorhat a béred.

(mellesleg a cégnél én kapom a legtöbbet, de hidd el, nem a két diplomámra, hanem azért, mert ha lelépnék tőlük, összeomlana a segítségemmel kiépített, jól bevált rendszer - és ez nem diplomafüggő)

26/N

2011. ápr. 24. 19:02
 25/29 anonim ***** válasza:
24%

Az nem diploma az WC papír :D unalmas perceimben megszerezném :)

Ami diploma: orvosi, tanári, jogi, mérnöki, term.tud ezek azok, amiket egyetemen/főiskolán kellene oktatni, a többi csak parasztvakítás és egy kalap sz@rt nem ér. Anglisztika, meg ilyen vicc szakok semmire nem jók, elmész egy nyelvtanfolyamra, és olvasgatsz a neten kb ott vagy.

Ez a marketing és projectmanager meg egy vicc :D

Én informatikusnak, és tanárnak tanulok, mellette OKJ-zek is. És képes vagyok fizikai munkát is végezni bármikor. Akár villanyszerelés, akár víz-gáz-fűtésszerelés, de még autót is elvezetek. És egyik ilyen munka sem derogál. Azzal a fos papírral meg örülj, h munkád van.

2011. ápr. 24. 22:40
 26/29 A kérdező kommentje:

"Az nem diploma az WC papír :D unalmas perceimben megszerezném :)

Ami diploma: orvosi, tanári..."

Mellesleg tanári diplomám is van...nem mondanám, hogy azzal többre tudnám vinni. Sőt!

Még én is keresem a helyem, ez a munkahely nekem most egy szükséges rossz...nem is érzem itt jól magam, mert nem vagyok maximálisan "kiaknázva".

De most a biztosat nem szívesen hagynám itt, tekintettel a hanyatló munkaerő-piacra (egyszer már estem 2 szék közül a pad alá), inkább adok munka után még pár angol órát. Az "interneten végezhető munkáktól" meg kicsit tartok...hihetetlen ez a túl egyszerű pénzkereset.

Aláírom, nincsen túl sok tapasztalatom, de ezt a munkahelyet csak úgy fogom itthagyni, ha már lesz egy biztosnak tűnő másik...legalábbis ha az utolsó hatszázkilencvenharmadik körön már túljutottam a felvételi metódusban.

A vállalkozásról meg annyit, hogy nem mindenki vállalkozó-típus. Én sem. Ezt beismerem és elfogadom. Más utat kell választanom, még akkor is, ha az eleje ilyen rázós.

2011. ápr. 26. 10:09
 27/29 A kérdező kommentje:

Utolsó!

Lehet sértegetni, megnéznék bárkit, aki 25 évesen mér 100%-ig tudja, hova akar eljutni, mivel szeretne foglalkozni.

Egyenlőre még ott tartunk, hogy szinte senki sem a saját szakmájában dolgozik...tehát már az elején megdőlt az, hogy tudatos karrierépítés...

2011. ápr. 26. 10:14
 28/29 anonim ***** válasza:
100%

Ha diplomát tudtál szerezni akkor nem esne nehezedre egy szakképzőt elvégezni és lehet hogy te is kereshetnél 220-at.

Vagy törekedj arra hogy magasabb beosztásba kerülj és nő majd a fizetésed.

A gipszkartonos ha ügyes és gyors akkor nagyon sokat tud keresni. Náluk 70ezret kért el 3 nap munka után, ha ennek a fele anyagdíj akkor is megérte neki, főleg hogy nem volt ott egész nap és nem is kapkodott.

2011. ápr. 30. 19:35
 29/29 anonim válasza:
Neki van 25 év munkatapasztalata. Neked ennyi idősen olyan 3-5 év közé saccolnám max a tapasztalatod. Az is számít mióta csinálod az adott melód, majdnem pályakezdőként nem fognak többszázezreket csak úgy hozzád vágni. na meg nem hiszem hogy a két diplomádat egyszerre mind használod, csinálhatsz húszat is, akkor is azért az egyért fognak fizetni, amelyikkel elhelyezkedsz. Te se fizetnél valakinek csak mert megdobogtat egy, az adott munkához teljesen irreleváns papírt
2022. jún. 21. 17:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!