Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Magyarországon Miért betöltetl...

Magyarországon Miért betöltetlenek a munkahelyek?

Figyelt kérdés
2011. ápr. 20. 08:39
 1/10 anonim ***** válasza:
Milyen betöltetlen munkahelyekre utalsz?
2011. ápr. 20. 08:44
 2/10 anonim ***** válasza:

Nekem épp ellenkező a tapasztalatom, alig találni betöltetlen munkahelyet.

Lassan 4 hónapja nézelődöm, mert le fog járni a mostani szerződésem, de semmi használható nincs :(

2011. ápr. 20. 08:44
 3/10 Kései Sirató ***** válasza:
Legfeljebb az orvosi pályán betöltetlenek, azért, mert Ausztriában jobban megfizetik őket.
2011. ápr. 20. 09:09
 4/10 LeeWie válasza:
100%
Mert legyen X végzettséged, 5 év munkatapasztalatod, Ne legyél pályakezdő, ne legyél fiatal nő, 22 és 35 között legyél. Nekem 2 technikumom van, egy szakmunkás bizonyítványom, elutasítottak a pályakezdő dumával, és már azzal is, hogy fiatal vagyok, családot akarok. Felmész egy álláskeresőre, 30.000 munkahelyi hirdetés van, amire jelentkeztem azok 80%-a nem válaszol, 20% elutasít, májusban lesz 1 éve hogy befejeztem az iskolát. A másik, ha kirúgnak/leszámol/nyugdíjba megy egyéb ok miatt nem megy már dolgozni valaki, akkor meghirdetik az állást, mert ez így szabályszerű, így törvényes, de már régen megvan az, aki oda fog menni. Ennyi.
2011. ápr. 20. 09:30
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Utolsónál a pont. Engem hónapok óta azzal utasítanak el, hogy nincs elég munkatapasztalatom, 2 évig dolgoztam.

Vagy azzal, hogy 24 vagyok, és hamarosan gyereket akarok majd szülni. Ja, ők jobban tudják, én mit akarok.

2011. ápr. 20. 09:31
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
23 vagyok, ugyanaz az a tapasztalatom, mint az előttem válaszolóknak.
2011. ápr. 20. 10:49
 7/10 A kérdező kommentje:
A statisztikai felmérések alapján Magyarország jelentős munkahelyein azért nem folyamatos a termelések mert szinte minden területeken jelentős a dolgozói hiány, s ezt veszi alapul mindenkor a kormány-nyok. Azért nem értjük de a kormány sem az állampolgárok panaszait, az állampolgárok panaszkodnak hogy nem veszi fel a munkáltatók, a munkáltatók pedig a dolgozói hiányokra panaszkodik.Akkor melyik a valós helyzet ? A kormány befogja kérni azon írásos nyilatkozataikat a panaszos állampolgároktól amit az elutasító munkáltatók kiadtak (nak)az állampolgároknak, viszont a munkáltatók ilyen hivatkozásokról meg nem tud.Minden esetre a kormánynak tudomása van az ellentmondásokról, amelyet kivizsgál.
2011. ápr. 20. 11:23
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

Ha ennyire a számok rabja vagy, menj fel a ksh oldalára, és nézd meg, az elmúlt években hány álláskereső volt, hány dolgoz, és hány munkahely.

De ha nagyon alapos akarsz lenni, nézd meg kor szerint, nemenként, és iskolai végzettség alapján.

Aztán kiderül, hogy egyre kevesebb a munkahely, több a munkanélküli, és a nőknél egy óriási ugrás van a munkanélküliek számában, pozitív irányban.

Ebből írtam a szakdolimat :)

2011. ápr. 20. 11:34
 9/10 Kései Sirató ***** válasza:

Én alapvetően 2 dolgot vettem észre.

Speciális szakirányú végzettséget igénylő helyekre nehéz megfelelő szakembert találni. Köztisztviselő vagyok - gyámügyi főtanácsos - és most GYES-en vagyok. Amikor a helyemre kerestek valakit és feladtak egy hírdetést kb. 50-en jelentkeztek, ebből 45-nek nem volt szakirányú diplomája, 4-nek pedig nem volt szakvizsgája, 1 ember felelt meg, aki egyébként 50 év fölötti és fel is vették azonnal.

A másik dolog: egy titkárnői állásra (amit a tesóm hirdetett meg),110-en jelentkeztek.

Általánosabb, egyszerűbb munkákra iszonyú sok a jelentkező mindenhol, ez sajnos tény és nagyon elszomorító tud lenni, ha az ember munkát keres, főleg pályakezdőként nehéz. Az állam támogathatná sokkal jobban is a pályakezdőket.

2011. ápr. 22. 21:55
 10/10 anonim ***** válasza:
A speciális szaktudást keresik. Minden gügye elmegy egyetemre, megszerzi azt a diplomát/tudást, amit rajta kívül ötszázezren szereznek meg abban az évben, és csodálkozik, hogy nem talál munkát. A szakmán belül is valamire specializálódni kell.
2011. ápr. 24. 11:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!