Mennyi egy nagy tudású Rendszergazda átlagfizetése?
Igaza van az elsőnek. És ez még Budapest...
Angol nélkül multihoz se vesznek fel hálózatosnak. CCNA a level 2-re elég lenne, keresnek is T-nél, Lufthansanál.
Úgy értettem, hogy Cisco routerek, switchek programozása, hálózatok kiépítése, és üzemeltetése, serverek telepítése, Server oprendszer használata, Active Directory, hibakeresés, és minden amit suliba elvárnak szakmán...
Szóval így értettem a "nagy tudásút", mert van az a kategória, akinek van kb ECDL végzettsége, és elmegy egy áltos suliba "Rendszergazdának", összedug egy switchen pár gépet, és már ő a rendszergazda :D de valójában semmi háttértudása nincs...
:) Nem kell védekezned, ismerem az IT minősítéseket, nekem is van néhány (MCITP SA, MCITP EA, CCA 4.0, ITIL-F, OKJ) + 12 év tapasztalat, diploma, német felső és angol közép nyelvvizsga. Célszerűbb a "nagy tudású" helyett, a "jól képzett" kifejezés használata, bár az meg felsőfokú végzettségre utalna.
Fontos a szakmai alázat.
aha igazad van :) én a felsőfokú "Rendszergazda" végzettséget, nem tartom jónak... bár ez csak az én véleményem! Nem a szakmai dolgokra mennek, hanem minden hülyeségre, amit fősulin, meg egyetemen elvárnak...
Persze, igen kell a szakmai alázat, csak akkor rosszul fejeztem ki magam :) Igazából úgy értettem, hogy nem a "hoki Rendszergazda" munkára gondoltam, hanem aki mondjuk ellenőrzi és karbantartja pl a Cisco routereket, irányítóprotokollokat konfigurálja, hibaelhárítást végez, ha zűr van, jelszó helyreállítást megoldja, IP címzést, logikai,fizikai topológiát megtervezi, beállítja a szervereket (DHCP, FTP, DNS, HTTP, stb.) Felügyeli a hálózatot, jogokat kioszt a Usereknek, stb. stb.
Szóval egy komplex munkakört ellát... és nem csak Chip magazint olvas, meg Passziánszozik munkaidőben :D
De akkor remélem sikerült leírnom, amire gondolok :)
Elárulom, hogy a jó rendszergazda Chip Magazint olvas és pasziánszozik munkaidőben, na jó vagy magának tanulgat :)
Miért? Mert megoldott mindent, leszkriptelte, amit kellett. Feleslegesen nem fog bejelentkezni sehova, pláne nem a routerekre, szerverekre. OVO, SCOM vagy Nagios teszi a dolgát, riaszt, ha gond van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!