Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mennyi egy nagy tudású Rendsze...

Mennyi egy nagy tudású Rendszergazda átlagfizetése?

Figyelt kérdés
Cisco CCNA, IT Essentials, Informatikai hálózattelepítő és üzemeltető emeltszintű OKJ, végezettségekkel... meg szakmai angol nyelv ismerete, de nem folyamatos beszéd szinten...
2011. ápr. 9. 10:15
 1/9 anonim ***** válasza:
56%
Kezdőként 120 netto körül, rendszergazdából rengeteg van manapság.
2011. ápr. 9. 10:20
 2/9 anonim ***** válasza:

Igaza van az elsőnek. És ez még Budapest...

Angol nélkül multihoz se vesznek fel hálózatosnak. CCNA a level 2-re elég lenne, keresnek is T-nél, Lufthansanál.

2011. ápr. 9. 11:20
 3/9 anonim ***** válasza:
Ja, meg a "nagy tudású"-t felejtsd el, mert nagyon le fognak alázni ilyen hozzáállással....
2011. ápr. 10. 00:24
 4/9 A kérdező kommentje:

Úgy értettem, hogy Cisco routerek, switchek programozása, hálózatok kiépítése, és üzemeltetése, serverek telepítése, Server oprendszer használata, Active Directory, hibakeresés, és minden amit suliba elvárnak szakmán...

Szóval így értettem a "nagy tudásút", mert van az a kategória, akinek van kb ECDL végzettsége, és elmegy egy áltos suliba "Rendszergazdának", összedug egy switchen pár gépet, és már ő a rendszergazda :D de valójában semmi háttértudása nincs...

2011. ápr. 10. 09:32
 5/9 A kérdező kommentje:
Mert végülis Rendszergazdához képest nagy tudású... a CISCO CCNP az már hálózati mérnök, az már túl megy a Rendszergazda elnevezésen :)
2011. ápr. 10. 09:34
 6/9 anonim ***** válasza:

:) Nem kell védekezned, ismerem az IT minősítéseket, nekem is van néhány (MCITP SA, MCITP EA, CCA 4.0, ITIL-F, OKJ) + 12 év tapasztalat, diploma, német felső és angol közép nyelvvizsga. Célszerűbb a "nagy tudású" helyett, a "jól képzett" kifejezés használata, bár az meg felsőfokú végzettségre utalna.

Fontos a szakmai alázat.

2011. ápr. 11. 12:50
 7/9 A kérdező kommentje:

aha igazad van :) én a felsőfokú "Rendszergazda" végzettséget, nem tartom jónak... bár ez csak az én véleményem! Nem a szakmai dolgokra mennek, hanem minden hülyeségre, amit fősulin, meg egyetemen elvárnak...

Persze, igen kell a szakmai alázat, csak akkor rosszul fejeztem ki magam :) Igazából úgy értettem, hogy nem a "hoki Rendszergazda" munkára gondoltam, hanem aki mondjuk ellenőrzi és karbantartja pl a Cisco routereket, irányítóprotokollokat konfigurálja, hibaelhárítást végez, ha zűr van, jelszó helyreállítást megoldja, IP címzést, logikai,fizikai topológiát megtervezi, beállítja a szervereket (DHCP, FTP, DNS, HTTP, stb.) Felügyeli a hálózatot, jogokat kioszt a Usereknek, stb. stb.

Szóval egy komplex munkakört ellát... és nem csak Chip magazint olvas, meg Passziánszozik munkaidőben :D

De akkor remélem sikerült leírnom, amire gondolok :)

2011. ápr. 11. 15:34
 8/9 anonim ***** válasza:

Elárulom, hogy a jó rendszergazda Chip Magazint olvas és pasziánszozik munkaidőben, na jó vagy magának tanulgat :)

Miért? Mert megoldott mindent, leszkriptelte, amit kellett. Feleslegesen nem fog bejelentkezni sehova, pláne nem a routerekre, szerverekre. OVO, SCOM vagy Nagios teszi a dolgát, riaszt, ha gond van.

2011. ápr. 12. 21:21
 9/9 A kérdező kommentje:
ja igen az a másik alternatíva, hogy ha már nincs teendője :D
2011. ápr. 12. 22:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!