Már elindított regisztrált álláskereső státuszban mi
a teendő, ha hirtelen lesz munkahely?
Figyelt kérdés
A párom bejelentkezett a munkaügyi központba. Nyilvántartásba vették, de még nem kap támogatást, mert pár hete vették nyilvántartásba. De most el tudott helyezkedni. Kell ilyenkor valami módon értesíteni a munkaügyi központot? És hogyan? Mert nyitvatartási időben már dolgozik.
Lehet, hogy rosszul emlékszem, de nekem mintha megadták volna az ügyintézőm telefonszámát.
Ha az nincs, akkor szerintem is levél, vagy érdeklődjön telefonon, hogy mi a teendő.
2011. ápr. 6. 18:42
3/18 anonim válasza:
Levélben (vagy e-mailben) kell őket értesíteni, elvileg a munkába állás első napja előtt legalább 1 nappal.
2011. ápr. 6. 18:50
4/18 anonim válasza:
Munkakezdés előtt minimum egy nappal be kellett volna jelentenie, hogy munkát talált és be kellett volna vinnie a munkaszerződést. Reménykedj, hogy egy jószívű ügyintézőt fogtok ki, aki csak simán beírja hogy X naptól már nem munkanélküli.
2011. ápr. 6. 19:01
5/18 anonim válasza:
Utolsó: de nem tök mindegy, ha egyszer nem kapott semmi ellátást? Nálam úgy volt, hogy már 1-től dolgoztam a szerződés szerint, de a szerződést magát csak 18-án adták nekem ide. Na most, én nem fogok kijelentkezni egy szóbeli igérvényre hivatkozva, amíg az írott szerződés a kezemben nincsen, tetszik nekik vagy sem. A szankció az az (ha nem kapott semmi juttatást), hogy 2 hónapig nem regisztrálhat újra munkakeresőként.
Hát, legyen nekik :)
2011. ápr. 6. 19:13
6/18 anonim válasza:
Én már sokadjára vagyok most munkanélküli. Mindenképp be kell mennie személyesen, a munkaszerződéssel és a munkanélküli kiskönnyvvel ha már megkapta. Személyesen kell aláírnia egy rakás papírt a munkanélküli járadék megszűntetéséről. Egyébként nem kell azon a pár nap csúszáson kiakadni ha még úgysem kapott semmi pénzt nem kell visszamenőleg semmit se visszafizetnie. Dolga volt és kész. Most ér rá.
2011. ápr. 6. 19:18
7/18 A kérdező kommentje:
Még nem kapott munkanélküli kiskönyvet.
2011. ápr. 6. 19:54
8/18 anonim válasza:
19:13!
Az jó, hogy munkaszerződés nélkül dolgoztál, azért igen húzós büntetést kell fizetni, ha elkapják az embert...
Amúgy azért kell időben szólni, mert visszafizettethetik a kiutalt összeget és tesznek rá kamatos kamatot, meg büntetést is. Akkor is, ha még konkrét kifizetés nem is történt... Ügyintéző mondta nekem is.
2011. ápr. 6. 20:17
9/18 anonim válasza:
Ha-Ha-Ha :)
Munkaügyi kp-ban hirtelen lesz munka ...
Jót röhögtem!!!
2011. ápr. 6. 21:52
10/18 anonim válasza:
Nem vetted még észre, hoyg az iylen intézmények, csak dísznek vannak, hogy ne mehess reklamálni brüsszelbe, hogy nem kapsz semmit sem az adódért?
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!