Milyen bűnügyi szakmák vannak?
Lehet nem jól tettem fel a kérdést, ezért elnézést kérek.
Szóval olyan szakmák érdekelnének, amelyek a bűnüldözéssel foglalkoznak. Pontosabban azok amelyek nem begyűjtik a bűnözőket, hanem segítik az elfogásukat (pl.: helyszínelők?).
Részletesebben felvilágosítana valaki? Milyen szakokra lehet jelentkezni, mik a feltételek stb.?
Keresgéltem az interneten, de nem igazán találtam semmi használható információt.
Előre is köszönöm a válaszokat!
Az elég furcsa, hogy semmilyen használható információt nem találtál, mivel Én szinte ugyan ezt kerestem és !25! oldalnyi kézzel kiírt dokumentumom van, és rengeteg gépre lementett információ, amit még nem tudtam feldolgozni.
Szóval remélem tudok segíteni.
Nos ott van a Bűnügyi igazgatási alapszak, ezen belüli szakirányok Bűnügyi nyomozó, Gazdaságvédelmi nyomozó, Pénzügyi nyomozó. Ez a Jogi és igazgatási képzési területen helyezkedik el.
Ezeken kívül van az igazságügyi igazgatási, rendészeti igazgatási, meg a büntetés-végrehajtási nevelő. Bünözők elfogását akár a Jogász területre is kilehet terjeszteni.
1 pár link
Igen, erről beszéltem. Szinte semmi használható. Nem nyomozónak mennék, hanem valami olyasminek, ami őket segíti. Aki nem elkapja a bűnözőket, hanem a bizonyítékokat vizsgálja.
Az RTF-n sem találtam sok mindent. Bár most, hogy belinkelted újra ránéztem és megtaláltam azt, amit pár hónapja nézegettem és azóta sem találtam. :)
Az egészségügyin sajnos nem mennék át, ezért gondoltam, hogy mondjuk "bent" és nem "terepen" hasznosítanám magam. De fogalmam sincs arról, hogy minek mehetnék. Ugye vannak CSI sorozatok, de a valóságban biztosan más minden. Szóval nekem igazából egy komplett felvilágosításra lenne szükségem (ahogyan itt látható: [link] Majd átnézem jobban a linkeket és tovább keresgélek. De most tanulnom kell.
Köszönöm a segítséged!
-> "Az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) budapesti akadémiáján szeptembertől működik majd az oktatólaboratórium, amely nyomszakértői, kémiai, biológiai, fotó-, informatikai és DNS-laborból áll majd, a szükséges felszerelést és műszereket az FBI adja.
"
Azaz itt is tanítanak helyszínelést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!