Érdemes elmennem erre az állásinterjúra?
Egy hete találtam egy álláshirdetést, ami egy otthon is végezhető munkát hirdetett meg "egészségmegőrzés, környezetvédelem" címen. Pénteken felhívtam a hirdetésen szereplő telefonszámot és megkérdeztem milyen állásról lenne szó, mik a feltételek stb. A hölgy azt mondta, hogy ő semmit nem tud mondani, és, hogy majd a főnök úr élőben felvilágosít. Szerdára, vagyis holnapra kaptam időpontot, de az egész olyan gyanús. Nem kell semmilyen dokumentumot magammal vinni, nem kell szakmai tapasztalat, nyelvtudás stb. Gondolkozom, hogy elmenjek-e, azért is, mivel elég sokat kellene utaznom.
Szerintetek ez "kamu" állás?
Az a munka, amiről nem lehet semmit megtudni interjú előtt átverés. Gondolom a hirdetésben szépen csengő ígéretek szerepelnek, a hölgy pedig gazdag körítéssel adta elő neked a semmit.
Egyértelműen olyan munkáról van szó, amit ép eszű - vagy legalábbis a legtöbb - ember nem vállalna el, ha tudná miről van szó (pl házalás, jutalékos porszívóárulás, üdülési jog, beszervezős, mlm), de nagyon bíznak a jó dumájú emberükben, hogy személyesen majd rá tud beszélni arra, mégis fogj neki.
Csak az idődet vesztegeted, ha engem kérdezel. Ha elmész, akkor készülj fel valami jó szöveggel arról, miért is nem akarod vállalni, mert hidd el, minden kifogás ellen van egy jó érvük.. hiszen ez a munkájuk.
na hasonlóba már én is belefutottam - hát elmentem az interjúra, persze kiderült hogy házalni kellene,mint "pénzügyi tanácsadó" na meg beszerezni még embereket. Az ún. interjú arról szólt,hogy a pasi megkérdezett egy két dolgot,aztán kb. egy órán keresztül ecsetelte,hogy ebben van a jövő meg a pénz és hogy hú de sokat kereshetek vele blablabla.
én azóta már a hirdetésből kiszúrom,hogy melyik ugyanez a típus.
Ja és rájöttem,hogy mivel lehet lerázni az ilyeneket: azt kell mondani,hogy persze hogy szerinted is tök jó és egyetértesz, de úgy gondolod,hogy ehhez tehetség, jó kommunikáció szükséges és ez benned nincs meg.(még ha meg is van,de ezzel le lehet őket rázni).
A sokan foglalkoznak már ezzel és a hasonló szövegek nem jönnek be,van rá kifogásuk,érvük,dumájuk :)
Igen valószínű MLM, de azért jó tudni, hogy abban is van olyan ami nem csak arról szól amit itt az előttem szólók leírtak. (tévedés ne essék én nem MLM-ből élek, alkalmazott vagyok) Én nyitott vagyok sok mindenre, sok tájékoztatót meghallgattam, egyikbe se léptem be, mert én sem akarok házalni edénnyel, ágyneművel, kozmetikummal stb. De van olyan a családomban tehát elég közelről látom, hogy ebből is lehet élni, sőt nem is rosszul, igaz az nem termékforgalmazós, hanem pü-i. És mivel a magyaroknak semmilyen megtakarításuk nincs, Ő pedig erre nyújt megoldást, még jobban is fog élni, mert aki rájön arra, időben, hogy jobb egy ilyen, mint éhen halni, az észbekap és elkezd valamit, mégha az ilyen munka is.
Szóval szerintem egy felnőtt ember el tudja dönteni, ha ajánlanak neki valamit, hogy akarom vagy nem, olyan nincs hogy ráerőltetik, annyit mond hogy nem és kész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!