Gyári munkások! Miért nem kerestek jobb munkát?
Egy szóval sem írtam, hogy lenézem, aki ezt gondolja, az magából indul ki. Csak nem értem.
Melyik gyárban keres egy összeszerelő szalagmunkás 160 felett?
A kérdező kommentje:
Annyi más lehetőség van, meg lehet tanulni is, és akkor nem hatvanezerért dolgoznának folyamatos műszakban.
Aha, tanulni, persze.
Képzeld magad elé a szituációt:
18 éves, otthonról kirakott / eljött fiatal egy érettségivel. Pénze NINCS, segítsége NINCS. Mit csináljon? Jelentkezzen egyetemre és HALJON ÉHEN azért, hogy tanulhasson? Ne röhögtess.
Ha te 18 évesen kimentél külföldre - hacsak nem prostinak - akkor tudhatnád ezt. Gondolom nem úgy mentél ki külföldre, hogy áh, ha már itt vagyok beiratkozom a Harwardra mert úgyis ráérek. Hanem bevállaltál mindenféle kulimelót (nyilván a 18 éves magyar érettségiddel nem gyárvezető pozíció elvállalásáért könyörögtek neked sem...), amiből félreraktál és most azt kamatoztatod....
Akik gyárban szalagmunkáznak minimálbérért, azok nem tudják, hogy miként lehetne jobb, többet fizető munkahelyük.
Te pl tudtad, így kimentél külföldre, ott kerestél és félretettél, itthon vállalkoztál (azért kiváncsi lennék, hogy mennyit fizetsz az alkalmazottaidnak, korrekten be vannak jelentve és a vállalkozásod minden része fehér-e).
Számodra a külföldi munka és a vállalkozás beindítása nem okozott gondot, de azért ez sem a csúcs.
Jöhetne ide kérdezni valaki aki milliókat keres szinte semmi munkával, és kérdezhetné, hogy mi értelme külföldön kulimunkázni meg vállalkozni aprópénzért, miközben kicsi erőfeszítéssel milliókat lehet keresni :)
Az egyáltalán nem biztos, hogy a szalag mellett dolgozóknak szakmunkásbizonyítványuk van....lehetnek akár diplomások is!!! És ezt nem viccből írom! Hallottam már ilyet!
Amúgy tényleg, te mit dolgoztál külföldön 18 évesen, egy szimpla érettségivel a kezedben??
Nem szekálásból írom, de azt azért tényleg megérthetnéd, hogy nem örömükben dolgoznak gyárban az emberek, hanem mert nincs más lehetőségük. Nem mernek kimenni külföldre, nincs lehetőségük tanulni...
"te sem tanultál eleget ha azt hiszed gyárban csak minimálbért lehet keresni, sima 8 órás melóért a szakmunkások 160 felett keresnek..."
Osztom a véleményét.Én is utólag simán meg kaptam a nettó 150 ezret..
Átlagba 100-140 között keresek,ritkán 98 körül..
ÉS sima 8 általános végzetek is kapnak annyi,ha rendesen bejárnak melózni.
Annyi hogy mindenütt más a fizetések,de itt ahol én élek is több cégnél is többet kapnak mint a minimálbér azért.. 80-90 ezret..
:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!