Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Gyári munkások! Miért nem...

Gyári munkások! Miért nem kerestek jobb munkát?

Figyelt kérdés
Miért dolgoztok gyárakban, három, vagy folyamatos műszakban minimálbérért?
2011. márc. 29. 10:09
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%
te sem tanultál eleget ha azt hiszed gyárban csak minimálbért lehet keresni, sima 8 órás melóért a szakmunkások 160 felett keresnek...
2011. márc. 29. 19:31
 12/19 A kérdező kommentje:

Egy szóval sem írtam, hogy lenézem, aki ezt gondolja, az magából indul ki. Csak nem értem.

Melyik gyárban keres egy összeszerelő szalagmunkás 160 felett?

2011. márc. 29. 19:38
 13/19 anonim ***** válasza:
100%

A kérdező kommentje:

Annyi más lehetőség van, meg lehet tanulni is, és akkor nem hatvanezerért dolgoznának folyamatos műszakban.

Aha, tanulni, persze.

Képzeld magad elé a szituációt:

18 éves, otthonról kirakott / eljött fiatal egy érettségivel. Pénze NINCS, segítsége NINCS. Mit csináljon? Jelentkezzen egyetemre és HALJON ÉHEN azért, hogy tanulhasson? Ne röhögtess.

Ha te 18 évesen kimentél külföldre - hacsak nem prostinak - akkor tudhatnád ezt. Gondolom nem úgy mentél ki külföldre, hogy áh, ha már itt vagyok beiratkozom a Harwardra mert úgyis ráérek. Hanem bevállaltál mindenféle kulimelót (nyilván a 18 éves magyar érettségiddel nem gyárvezető pozíció elvállalásáért könyörögtek neked sem...), amiből félreraktál és most azt kamatoztatod....

2011. márc. 29. 19:46
 14/19 anonim ***** válasza:
100%

Akik gyárban szalagmunkáznak minimálbérért, azok nem tudják, hogy miként lehetne jobb, többet fizető munkahelyük.

Te pl tudtad, így kimentél külföldre, ott kerestél és félretettél, itthon vállalkoztál (azért kiváncsi lennék, hogy mennyit fizetsz az alkalmazottaidnak, korrekten be vannak jelentve és a vállalkozásod minden része fehér-e).

Számodra a külföldi munka és a vállalkozás beindítása nem okozott gondot, de azért ez sem a csúcs.

Jöhetne ide kérdezni valaki aki milliókat keres szinte semmi munkával, és kérdezhetné, hogy mi értelme külföldön kulimunkázni meg vállalkozni aprópénzért, miközben kicsi erőfeszítéssel milliókat lehet keresni :)

2011. márc. 29. 19:54
 15/19 anonim ***** válasza:
100%
mondom szakmunkások te ostoba, nem összeszerelő szalagmunkás. fogalmad sincs a gyárakról és általánosítasz.
2011. márc. 29. 19:57
 16/19 A kérdező kommentje:
Te meg nem érted a kérdést. Azt kérdeztem, hogy miért dolgoznak minimálbérért, nem azt, hogy miért dolgoznak több, mint 160-ért. A szalagon dolgozóknak nem szakmunkásképzőjük van?
2011. márc. 29. 20:02
 17/19 anonim ***** válasza:
100%

Az egyáltalán nem biztos, hogy a szalag mellett dolgozóknak szakmunkásbizonyítványuk van....lehetnek akár diplomások is!!! És ezt nem viccből írom! Hallottam már ilyet!

Amúgy tényleg, te mit dolgoztál külföldön 18 évesen, egy szimpla érettségivel a kezedben??

Nem szekálásból írom, de azt azért tényleg megérthetnéd, hogy nem örömükben dolgoznak gyárban az emberek, hanem mert nincs más lehetőségük. Nem mernek kimenni külföldre, nincs lehetőségük tanulni...

2011. márc. 29. 20:37
 18/19 anonim ***** válasza:
70%
azt hiszed,te gyerek,hogy amikor eljöttünk (elküldtek) otthonról,volt lehetőségünk tovább tanulni? nagy keservesen munka mellett még leérettségizni is nehéz volt. az elmúlt években kétszer álltam neki a fősulinak,de a napi kiadások mellett nem bírtam anyagilag az utazást,a jegyzetköltséget,a szállást,arról nem is beszélve,hogy nem engednek el suliba(nem kötnek tanulmányi szerződést) a gyárból,a vezetőknek nem érdeke,hogy mi okos,diplomázott emberek legyünk,akik aztán elmennek máshová dolgozni. hiába fizeti az állam az első OKJ vizsgát,egyszerűen a műszakozás mellett nem tudsz bejárni,és nem hiányozhatsz akármennyit,egy jobb képzés pedig akár 3 évig is tarthat-szerinted hogyan egyeztethető ez össze a munkával, és hogyan lehet bírni pénzzel,amikor a lakásrezsi és a buszbérlet elviszi a fizud nagy részét? és mi van azokkal,akik fiatalon akartak gyereket,és aztán már nincs kiút,mert ételre is csak szolidan futja,nemhogy tanulásra?én is kimentem 18 évesen külföldre dolgozni,aztán láttam,hogy csak egyféle szakmában kereshetnék pénzt-inkább dolgoztam 10 évet gyárban három meg négy műszakban... nemsokára meglesz az OKJ-m,amiért az érettségi után plusz három évet kellett tanulnom,de rengeteg lemondással járt. pl. a gyerekről is lemondtam. mondjuk,ha ilyen lenne,mint te,akkor nem is bánom.
2011. márc. 29. 22:04
 19/19 anonim ***** válasza:
100%

"te sem tanultál eleget ha azt hiszed gyárban csak minimálbért lehet keresni, sima 8 órás melóért a szakmunkások 160 felett keresnek..."

Osztom a véleményét.Én is utólag simán meg kaptam a nettó 150 ezret..

Átlagba 100-140 között keresek,ritkán 98 körül..

ÉS sima 8 általános végzetek is kapnak annyi,ha rendesen bejárnak melózni.

Annyi hogy mindenütt más a fizetések,de itt ahol én élek is több cégnél is többet kapnak mint a minimálbér azért.. 80-90 ezret..

:)

2011. márc. 30. 13:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!