Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ez milyen állás lehet?

Ez milyen állás lehet?

Figyelt kérdés

Tudtommal nem jelentkeztem rá, mert kettőre jelentkeztem egy hónapja, ebből mindkettő már visszajelzett az egyik helyen el is kezdtem dolgozni.

Erre ma hívnak valahonnan, ilyen szöveggel, hogy "egy ismerőse ajánlotta önt nekünk" "pénzügyes állás ez és érdekli-e" meg rákérdezett, hogy ugye ezt és ezt tanult, jól tudom? És a végén mondott valami hotelt, hogy x napon x órára kell oda menni, és önéletrajzot vinni, és majd a hallban várnak (ahogy értelmeztem sokan leszünk). Nem mondott céget sem, csak a saját nevét, és hogy ott majd az igazgató nő lesz ott.

Ez valami ilyen porszívó ügynök szintű lehet? Egyáltalán ilyen van, hogy a kérésem ellenére (SENKINEK nem mondtam, hogy nekem kellene állás és senki nem szólt, hogy engem beajánlottak bárhova is) csak így akárkit rám szabadíthat valaki vagy maguktól honnan veszik, hol tanultam? Sajnos olyan váratlanul ért, hogy egyáltalán eszembe sem jutott megkérdezni, hogy ki a fene az az ismerős és mi is ez a "pénzügyes" állás. Szerintetek? Mivel már van munkám nem létszükséglet, csak kíváncsi vagyok, hogy mi a franc az ilyen, ha "porszívó ügynök" munka akkor még kíváncsiságból sem vesztegetem az időmet rá.

2011. márc. 23. 15:30
 1/10 A kérdező kommentje:
Ja és még azt tenném hozzá, hogy NEM gazdasági szakirányú volt a képzésem egyáltalán.
2011. márc. 23. 15:39
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Sajnos manapság a pénzügyesnek hirdetett állások szinte mind ügynöki munkát takarnak.
2011. márc. 23. 16:02
 3/10 A kérdező kommentje:
Én is erre gondoltam, eleve, hogy nem is interjú, hanem tájékoztatás, céget el sem mondta, meg ilyen hotelba trombitálják össze az embereket. Nekem a Zepter jutott eszembe, bár az a saját székházában tájékoztat.
2011. márc. 23. 16:18
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

MLM-es jellegű munka. Könnyen lehet, hogy valamelyik ismerősöd tényleg csinálja.

De ha nincs is ilyen ismerős, próbáld ki egyszer, hogy ráguglizol a nevedre, telefonszámodra, ímélcímedre, jó eséllyel meg fogsz lapődni. Vagy ha van iwiw, facebook profilod, és kitöltötted ezeket az adatokat, onnan is le lehet nézni.

De az is lehet, hogy regisztráltál valahova, nem olvastad el az adatkezelési szabályzatot, csak bepipáltad, és az volt benne, hogy ők kiadják harmadik félnek az adataid.

2011. márc. 23. 16:23
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Gondolom már nem tudnak, hogy emberkéket szerezni, és ilyen véletlen hívásokkal próbálkoznak...hátha vkit bepaliznak...elég arcátlan megoldás. Utálom az ilyen kéretlen hívásokat...
2011. márc. 23. 19:59
 6/10 Sovcsik Krisztián ***** válasza:
100%
Ha hiteles cégről lenne szó, vagy olyanról ahol tényleg TÉGED beajánlottak, akkor 1. Elmondaná a cégnevet (mert ugye elkellene) 2.Meg meg kell nevezni személyesen, hogy XY ajánlott téged, ha csak hablatyol, hogy egy ismerős az gáz.
2011. márc. 23. 20:42
 7/10 anonim ***** válasza:
32%

Porszívó ügynök munka tuti nem,mert oda ilyen béna fazonokat nem vesznek fel, akik meg sem kérdezik h ki adta meg a számom, hogyan és miért és miről van egyáltalán szó.

Szerintem:

Téged meg akarnak baszni! Lehet h sikerül is nekik ha eleget ajánlanak... :)

2011. márc. 23. 22:02
 8/10 A kérdező kommentje:
Ja bocsi, éppen aludtam és mivel van jó munkám annyira nem hozott lázba a dolog, kb. ráhagytam, hogy hogyne érdekelne, persze, persze. Aztán mikor rendese felkeltem elkezdett foglalkoztatni a dolog, hogy ez meg mi a rák volt. Nyilván, ha szükségem lett volna rá és komolyan érdekelne akkor kapcsolok és érdeklődök tőlük, mert elég furcsa, így meg minek strapáltam volna magam? Ha ügynöki úgysem mondták volna el, a "megérzésemet" jobban tudják azok igazolni, akiket már próbáltak befűzni porszívó ügynökék. :)
2011. márc. 23. 22:32
 9/10 anonim ***** válasza:

Bazi jó melód lehet ha nappal alszol. :)

Vagy éjjel hívtak?

2011. ápr. 7. 23:50
 10/10 A kérdező kommentje:
Megválaszthattam mikor dolgozok, így általában délután négytől vagyok tízig. :) Ha nincs másnap semmi elintézni valóm, akkor miután hazaérek, akkor állok neki takarítani, filmetnézni, szépítkezni, főzni stb. másnap meg kettőig alszom. :) Amúgy valami kilenc körül hívott szerintem délelőtt.
2011. ápr. 8. 15:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!