Első éves turizmus-vendéglátás szakos tanuló vagyok az ország legjobb szakmai oktatási intézményében. Vajon felvennének-e szállodák, éttermek, utazási irodák vagy bármilyen idegenforgalommal foglalkozó cég a nyáron gyakorlatra?
Figyelt kérdés
Nem ez lenne a szakmai gyakorlatom, csak szeretnék tapasztalatot szerezni és pénzt keresni. Lennék én szobalány, felszolgáló, reggeliztető, fénymásoló bármi. Lehetségesnek látjátok, hogy bárki felvesz így engem? Mármint hogy 2 félév alatt még annyira nagyon sok mindent nem tudunk megtanulni. Viszont elhivatott vagyok és lelkes. És ha felvesznek, milyen fizetésre számíthatok? ( Bp, Győr-Moson-Sopron megye és Komárom-Esztergom megye is játszik a számításaimban)2011. márc. 2. 18:54
1/2 anonim válasza:
bocsi hogy nem a kérdésre válaszolok, de lenne kedved válaszolni pár kérdésemre? én is erre a szakra szeretnék tovább menni és érdekelne pár dolog :)
2/2 anonim válasza:
Talán célszerű lenne a szóban forgó cégeket megkeresni, és ott érdeklődni, hogy foglalkoztatnának-e.
Lehet az is, hogy motivációs levelet és önéletrajzot küldesz, vagy esetleg telefonon keresztül is próbálhatsz, de úgy szerintem sok helyen, gyorsan leráznának.
Viszont gyakorlatra általában nem nagyon fizetnek, szóval inkább nyári munkát keress. Az viszont nem hiszem, hogy számít, melyik intézményben tanulsz. Max nagyobb cégeknél...Ja, és szólok, hogy a többi félév alatt sem fogsz sok olyat tanulni, amit igazán tudsz majd a gyakorlatban is használni:-)
De egyébként dicséretes és nagyon hasznos, hogy előre gondolkodsz a jövődön. Sok sikert!
Egy Turizmus-menedzsment MA hallgató
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!