Milyen fajta közmunkák vannak? Elsősorban a nem fizikai jellegű közmunkák érdekelnének
köszi a válaszokat!
utolsó: milyen munkát ajánlottak fel, amit nem vállaltál el?
uhhh... :S
Remélem, találsz munkát hamarosan!
Én dajkaként dolgoztam, mint "köz alkalmazott".Fizikailag számomra sokszor nehéz volt.Tudom,sokan szeretnének dajkák lenni ,nekem ez ilyen módon sikerült,még tanfolyamot sem kellett hozzá végeznem.Ez volt az előnye.
Másrészt megalázónak éreztem,mert nem lehetett a munkák közül választani,amit az ember nyakába sóztak, azt kellett elfogadni.Ez kényszermunka!Ráadásul a munkahelyen a régebbi,tehát állandó dolgozók igyekeztek ránk sózni a munka nehezét,hogy ők többet lóghassanak.
Valóban,normális országokban a bűnöző kap közmunkát.Itt nálunk a közmunkás is épp olyan fontos munkát végez,mint bárki más ,ezt a negatívan megkülönböztető köz szócskát nem kéne rájuk akasztani!Később megtudtam,hogy lehetett közmunkában könyvtári állást is kapni, de azt nem az önkormányzat adta,hanem valami egyéb szervezet.Annak még jobban örültem volna.
Volt egy érettségizett közmunkás is a munkahelyemen,ő az irodában na,az az irodában ülte egész nap,többnyire unatkozott,néha valami nyomtatványokat töltögetett.Aztán az első hónap után otthon(!)dolgozhatott,szövegeket fordított.Azért undorító,hogy a nyamvadt érettségije miatt ennyire kivételeztek vele.Otthon ült,ugyan azért a pénzért,amiért mi megdolgoztunk!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!