Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Milyen volt a próbanapod az...

Milyen volt a próbanapod az állásnál amire jelentkeztél, miről szól a próbanap. Ha próbanapra hívnak akkor az azt jelenti, hogy megvan a munka?

Figyelt kérdés
2011. febr. 28. 18:50
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

A próbanap a kiválasztás része, behívnak és megnézik, hogy dolgozol. Behívnak több embert, és azt veszik fel, aki a legjobban teljesített.

Egyébként illegális. És egyáltalán nem jelenti azt, hogy megvan a munka.

2011. febr. 28. 19:24
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Egyáltalán nem!

Nemrég volt erről pont egy hír, hogy egy munkaadó így szerzett ingyen munkát, mindig mást hívott be, persze a próbanapra nem szokás fizetni.

Én is nemrég voltam recepciós próbanapon egy szállodában, de előtte való nap és még utánam is jöttek próbanaposok.

Nem engem vettek fel...

2011. febr. 28. 19:25
 3/7 anonim válasza:
100%
Ha behívnak próbanapra, még nem a tiéd a munka, de már jelentősen leszűkítették a kört, az én esetemben már csak ketten maradtunk, akiket behívtak. (Én kaptam az állást :) )A lényege, hogy megnézzék mennyire vagy képben, milyen a hozzáállásod, nyilván konkrétdolgokat még nem kérnek, vagy olyan feladatokat nem kapsz, mit a már ott dolgozók, de pl, adnak egy egyszerűbb munkát, és figyelik, hogy mennyire érted meg mit kell csinálni, el kell-e mondani kétszer, vagy elsőre megérted, logikus kérdéseket teszel e fel, mennyire állsz oda a munkához, hogyan viszonyulsz a kollégákhoz. Mennyire vagy lényegre törő, rohansz e ki szünetre, ilyesmik. Alapvetően a munkához való hozzáállásodra kíváncsiak. Mert függetlenül attól, hogy nem ismered a konrét feladatokat, a vállalati szokásokat, még látszik rajtad, hogy érdekel e.
2011. febr. 28. 22:27
 4/7 anonim válasza:
100%
Nem illegális, van egy erről szóló megállapodás, normális esetben nem azt akarják, hogy hullára dolgozd magad, hanem, hogy ők is megismerjenek, és Te is el tudd dönteni, hogy valóban akarsz e ott dolgozni. Nyilván, ha akarod az állás, a saját érdeked, hogy minél pozitívabb képet kapjanak rólad. Biztosan vannak olyan esetek, amikor jogtalanul használják a próbanapot. Azon a napon nincs semmilyen felelősségre vonás.
2011. febr. 28. 22:32
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem is illegális. Kivéve ha bejelentenek arra az egy napra és fizetnek is érte.

Én nem ismerek olyan szabályt, hogy legális lenne, de aki ismer írja meg a hivatkozását.

2011. márc. 1. 09:24
 6/7 anonim válasza:

A próbanap nem munkavágzés, nem jár érte fizetés! Lehetőséget ad arra, hogy megismerd a közeget, ahol dolgozol, hogy téged megismerjenek, és az interjún használt sablonkérdések mellett gyakorlati dolgokkal kapcsolatban is lehet tájékozódni. NEM KELL dolgozni! A megállapodásban mindezek szerepelnek, valamint az is, hogy annyi időt maradsz ott, amennyi neked megfelel. Az már más kérdés, ha az ember akarja az állást, akkor (mivel másokat is behívnak) ad egy kis plusszt. Ha nincs ilyen megállapodás, akkor ne menjünk be próbanapra. Több próbanapra meg... könyörgöm...

[link]

"Próbanap: a munka törvénykönyve ezt a fogalmat nem ismeri." Tökmindegy hogy nevezzük, lehet akár körbejárás.

Mert megállapodási szerződés viszont van.

2011. márc. 1. 14:17
 7/7 anonim válasza:
100%

Próbanap nem létezik! Nincs. Pontosan erre találták ki a próbaidőt, amikor mindkét fél (mtató és mvállaló) indoklás nélkül azonnali hatállyal felmondhat.

A gyakorlatban azért szeretnek ezzel játszani a munkáltatók, mert ha nem tetszik nekik az illető akkor ugye nem volt bejelentve és nem kell egy csomó adminisztrációs feladatot elvégezni.

EGY esetben létezhet próbanap: akkor ha bemész és nem csinálsz semmit, VALÓBAN csak azért mész be hogy megismerkedj a környezettel. (és logikus is, hogy erre nem jár fizetés)

2011. márc. 26. 16:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!