Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Lehet hátrányom abból, hogy...

Lehet hátrányom abból, hogy 4órára vagyok bejelentve?

Figyelt kérdés

heti 5x 16 órát dolgozom,4 órára vagyok bejelentve és a pénzem is annyi,mintha tényleg csak 4-et dolgoznék.

kb 50-55E ft-ot kapok...kézbe!

sajnos nincs más.

a fizetési papíromon 70 800 a bruttó

2011. febr. 26. 23:29
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Azt a jó b.k.va anyját a munkaadódnak! 16 órát dolgozol egy nap, és 4-re vagy bejelentve?! Hogy .... óóó.. nem mondom tovább.

Persze hogy lehet belőle hátrányod. Pld. ha betegállományba kerülsz, akkor ennak a nettó 50 ezernek a töredékét fogod kapni.

Ha pld. szülni mennél, na akkor a lehető legnagyobb kiszúrás, mert a tgyásod, gyed-ed összege lehet, még a gyes-ét sem érné el.

A nyugdíjjárulékról nem is beszélve...

2011. febr. 27. 00:00
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

A nyugdíjnál vissza fog majd ütni és akkor is ha munkanélkülit kérsz majd a munkaügyi központból.

Mennyit kapsz mellé borítékban, ha nem vagyok túl indiszkrét?.

2011. febr. 27. 00:02
 3/10 A kérdező kommentje:

nem kapok semmi 'kiegészítő' borítékot.ennyi a tényleges jövedelmem.

3 hónapja vagyok itt,első munkahely.szóval pl. a munkanélküli segély sem érintene jelenleg.

pályakezdőként sehova nem kellek.

2011. febr. 27. 00:16
 4/10 A kérdező kommentje:
a betegállományhoz:azt mondta nem kell többet mennem ha betegszabira akarnék menni
2011. febr. 27. 00:17
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Heti 5*16 órára kapsz havi 55 ezer forintot? Jól értem?

Ez már a rabszolgamunka kategória lenne szerintem.

És ezért milyen munkát végzel?

A 4 óra az a szociális juttatásoknál hátrányos, mindent (ahogy írták: táppénz, munkanélküli, anyasággal kapcsolatos dolgok) a fizetés összegéből kalkulálnak ki.

És természetesen a nyugdíjhoz szükséges idő számításánál is rosszul jössz ki.

2011. febr. 27. 00:19
 6/10 anonim válasza:
100%

Mondj fel ,mert ez rabszolgamunka!

Ha ennyit dolgozol akkor minimum 130 ezer/nettót kellene ,hogy kapj.

Ha csak nem vendéglátás.Mert ott is ennyit kapnak , csak ott a jatt havi 80 ezer ft vagy több.

Utána menj be az önkormányzatra , igényeld a szociális juttatást.Ami nem sok: 28500ft-t. De mellette tudsz keresni munkát. A főnököd meg jelents be az apeh-nál.

2011. febr. 27. 01:35
 7/10 anonim válasza:
vagyis bérpótló juttatást
2011. febr. 27. 01:51
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

"pályakezdőként"

Nem sértésből mondom, de 150-160 forintos órabérhez semmilyen szakképesítés nem kell. Egy takarító vagy egy árufeltöltő többet keres.

Szerintem jelentsd fel őket, majd mondj is fel. Ezt most komolyan mondom.

2011. febr. 27. 04:11
 9/10 anonim ***** válasza:

Hát ez hihetetlen, hogy mit meg nem engednek egyesek maguknak! Milyen jellegű cég ez?

Simán bejelenteném.

Ahogy előttem leírták, később a munkanélkülinél, ha gyedre, gyesre mennél, és később a nyugdíjazáskor is.

Minnél előbb gyere el onnan, nem hiszem el, hogy nincs más, főleg így, hogy írod 16 órákat tudsz vállalni. Merre laksz? Gyorsétterem? Még ott is többet kapnak.

2011. febr. 27. 10:45
 10/10 anonim válasza:
Szerintem készíts hangfelvételt arról amikor a főnököddel arról beszélgetsz, hogy napi 16óra munkáért ennyit meg ennyit kapsz, ja és ennyire meg ennyire vagy bejelentve. Kezdhetnéd úgy, hogy szeretnél elkerülni mindenféle konfliktust ezzel kapcsolatban, szóval szeretnél tisztességes bérezést, stb. Na miután szépen rögzítetted amikor azt mondja hogy márpedig ez van, akkor lehet intézkedni. Ebbe a dologba még a cége is tönkremehet, annyi bírságot rónak ki, egyszerűbb lenne ha normális fizetést kapnál..
2011. márc. 1. 16:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!