Írtatok már olyat az önéletrajzotokba ami esetleg nem volt igaz? Mi volt az? Nem buktatok le?
A kamu cég nagyon rossz ötlet! Mivel igenis, ezek megkeresik a másik céget és megkérdezik, hogy jó munkaerő voltál-e.
Igazítsd az önéletrajzot mindig az aktuális munkához. Ezt folyamatosan szajkózzák, de az emberek valamiért nem csinálják. Gondolom, nem tudják, hogy kell.
Ha gondolod, küldd el nekem az önéletrajzod, az utóbbi időben több százat olvastam el, tudom mi az, ami feltűnik és pozitív/negatív. Lehet, hogy eleve olyan hibák vannak benne, amiket te észre sem veszel de rontják az esélyeid.
13:24-nél a pont, ma már senki se nézi a végzettséged és a referenciáid, hiszen az álláshirdetést azért teszik ki, mert törvény írja elő. Ha véletlenül nem eszerint választanak, akkor pedig arcra, a szimpatikusabb nyer. Van egy ilyen szép álláskeresési hierarchia:
1. Családtag. 2. Barát. 3. Közeli ismerős. 4. Távoli ismerős. 5. Szimpatikus 6. KÉPZETT JELENTKEZŐ.
Egyébként nem gondolod, hogy annyira egyszerű önéletrajzot hamisítani h csak megbeszélsz vmi ismerőssel egy kamu állást a cégénél? Ahol jelenleg dolgozom, ott felvételnél le kellett adni a korábbi munkahelyi szerződéseim, tehát már itt bukott volna a dolog, és nem tettem volna zsebre amit egy ilyen hamisításért kapok; pláne, hogy az igazgatók kapcsolatban állnak egymással, és van ám feketelistájuk is a dolgozókról. Nem egyszer fordult elő, hogy ahová jelentkeztem, már olyan dolgot is tudtak rólam, amit be sem írtam az önéletrajzba, csak ugye a hírek terjednek.
Ha ilyen sokáig nem találsz semmit akkor el kell költözni onnan v be kell vállalni a bejárást. Csak a kisvárosban keresel, vagy azért országosan? Másfél év munka nélkül iszonyat durva, csak arról hallottam ilyet, aki állandóan válogatott az állások között, nem akart lejjebb menni.
olyat én is csináltam, hogy egy pár hónapos munkavégzést az önéletrajzban "meghosszabbítottam", főleg hogy a munkanélküli időszakokat kitöltsem, ne legyen akkora hézag két mh között
a magánszektorban úgyis csak a legutolsó mh-ről való papírokat kérik majd el ha felvesznek valahova, ha viszont közalkalmazottnak jelentkezel ez nem működik, mert ott az összes addigi mhi papírodat elkérik, nekem legalábbis így volt
ja meg a számítástechnikai tudásnál mindig beírtam hogy középfokú felhasználói szint, MS Office, plusz az összeg programot felsoroltam, amihez csak 1x is hozzányúltam:)
14.54es vagyok
összes programot, nem összeg programot, bocsi
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!