Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Írtatok már olyat az önéletraj...

Írtatok már olyat az önéletrajzotokba ami esetleg nem volt igaz? Mi volt az? Nem buktatok le?

Figyelt kérdés
Sajnos már ilyeneken jár az agyam!Másfél éve nem találok munkát, de nem csak én, nagyon sokan sajnos!Rengeteg helyre elküldtem az önéletrajzom, hol válaszra sem méltatnak, hol nincs elég gyakorlatom, hol túlképzett vagyok, hol pedig a végzettségem nem megfelelő!Még takarítónak sem vesznek fel!:S Itt a kis városunkba minden második munkáltató leszázalékolt munkaerő keres :(
2011. febr. 22. 13:07
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%
A kamu céget ne írd be szerintem se. Kérdésedre válaszolva igen, letagadtam az érettségimet, hogy felvegyenek egy gyárba 8 órára a gépsor mellé. 2 évig dolgoztam ott mellette tanultam.
2011. febr. 22. 14:23
 12/19 anonim ***** válasza:
100%

A kamu cég nagyon rossz ötlet! Mivel igenis, ezek megkeresik a másik céget és megkérdezik, hogy jó munkaerő voltál-e.

Igazítsd az önéletrajzot mindig az aktuális munkához. Ezt folyamatosan szajkózzák, de az emberek valamiért nem csinálják. Gondolom, nem tudják, hogy kell.

Ha gondolod, küldd el nekem az önéletrajzod, az utóbbi időben több százat olvastam el, tudom mi az, ami feltűnik és pozitív/negatív. Lehet, hogy eleve olyan hibák vannak benne, amiket te észre sem veszel de rontják az esélyeid.

2011. febr. 22. 21:33
 13/19 A kérdező kommentje:
Miden állásra külön önéletrajzom van :D De azért köszönöm a segítséget!Egyik válaszoló írt olyat h ismerőse cégével egyeztetett és úgy írta be h ott dolgozott, holott nem :) Ez jó ötletnek tűnik, van pár ilyen ismerős céges körülöttem majd utána kérdezek :)
2011. febr. 22. 22:11
 14/19 anonim ***** válasza:

13:24-nél a pont, ma már senki se nézi a végzettséged és a referenciáid, hiszen az álláshirdetést azért teszik ki, mert törvény írja elő. Ha véletlenül nem eszerint választanak, akkor pedig arcra, a szimpatikusabb nyer. Van egy ilyen szép álláskeresési hierarchia:

1. Családtag. 2. Barát. 3. Közeli ismerős. 4. Távoli ismerős. 5. Szimpatikus 6. KÉPZETT JELENTKEZŐ.

Egyébként nem gondolod, hogy annyira egyszerű önéletrajzot hamisítani h csak megbeszélsz vmi ismerőssel egy kamu állást a cégénél? Ahol jelenleg dolgozom, ott felvételnél le kellett adni a korábbi munkahelyi szerződéseim, tehát már itt bukott volna a dolog, és nem tettem volna zsebre amit egy ilyen hamisításért kapok; pláne, hogy az igazgatók kapcsolatban állnak egymással, és van ám feketelistájuk is a dolgozókról. Nem egyszer fordult elő, hogy ahová jelentkeztem, már olyan dolgot is tudtak rólam, amit be sem írtam az önéletrajzba, csak ugye a hírek terjednek.

Ha ilyen sokáig nem találsz semmit akkor el kell költözni onnan v be kell vállalni a bejárást. Csak a kisvárosban keresel, vagy azért országosan? Másfél év munka nélkül iszonyat durva, csak arról hallottam ilyet, aki állandóan válogatott az állások között, nem akart lejjebb menni.

2011. febr. 23. 05:50
 15/19 A kérdező kommentje:
egész zala megyében keresek!országosan nem, mivel a családom itt van, a párom is, itt van munkahelye!
2011. febr. 23. 11:48
 16/19 A kérdező kommentje:
és nem válogatok az állások közt :S írtam h még takarítónak is jelentkeztem, sorra is........szal azért nem kéne vádaskodni ilyennel........
2011. febr. 23. 11:50
 17/19 anonim ***** válasza:

olyat én is csináltam, hogy egy pár hónapos munkavégzést az önéletrajzban "meghosszabbítottam", főleg hogy a munkanélküli időszakokat kitöltsem, ne legyen akkora hézag két mh között

a magánszektorban úgyis csak a legutolsó mh-ről való papírokat kérik majd el ha felvesznek valahova, ha viszont közalkalmazottnak jelentkezel ez nem működik, mert ott az összes addigi mhi papírodat elkérik, nekem legalábbis így volt

ja meg a számítástechnikai tudásnál mindig beírtam hogy középfokú felhasználói szint, MS Office, plusz az összeg programot felsoroltam, amihez csak 1x is hozzányúltam:)

2011. febr. 23. 14:54
 18/19 anonim ***** válasza:

14.54es vagyok

összes programot, nem összeg programot, bocsi

2011. febr. 23. 14:55
 19/19 A kérdező kommentje:
Köszi utolsó ez jó ötlet, köszönöm szépen :)
2011. febr. 23. 21:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!