Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Most akkor alul, vagy túlképze...

Most akkor alul, vagy túlképzett vagyok?

Figyelt kérdés

okj-s logisztikai végzettségem és nyelvvizsgám van. dolgoztam már vele raktárosként és raktárvezetőként is, illetve más területen is szereztem vezetői tapasztalatot.

Most új munkahelyet kell néznem, és megpályáztam raktárvezetői, készletíró, és hasonló munkaköröket. A legtöbb helyről vissza sem hívnak, de ahol van lehetőségem megkérdezni, hogy min véreztem el, azt mondják, hogy alulképzett vagyok.

Ezek után elkezdtem jelentkezni raktáros állásokra, és eddig 2 helyen voltam interjún, de mindenhol azt mondják, hogy túlképzett vagyok. Na most mi a helyzet?

A kettő között igazából nemsok minden van. targoncavezetőim nincs, de tervezem letenni, ha lesz miből.

2011. febr. 18. 12:03
 1/2 A kérdező kommentje:

Igazából arra vagyok kíváncsi, hogy valaki tud-e olyan munkakört, ami elkerülte az én figyelmem, és megpáylázható lenne a fenti tapasztalatok alapján.

Persze addig is továbbra is megpályázok ilyen állásokat, de jobb lenne, ha növelhetném az esélyeimet az elhelyezkedésre.

2011. febr. 18. 14:06
 2/2 anonim ***** válasza:
100%

Igen, bizony ezek gyakorta előforduló problémák.

Nem jeleznek vissza: túl sokan vannak (vagyunk) az álláspiacon, sok a jelentkező, így a beérkezett pályázatok egy részét nézik csak meg. Ha ebből megvan az a mennyiség, akit interjúztatni akarnak, akkor a többit el sem olvassák. Lehet, hogy az első 50 anyagot elolvassák, megvan a szükséges interjú, és Te ez után küldöd be 51.-nek a pályázatodat, akkor az már olyan, mintha be sem küldted volna.

Ha azon 50 ember között nem találják meg az emberüket, hirdetnek ismét... Sajnos kevés hely van, ahol átnézik a beérkező összes pályázatot... Azaz ezért (se) nem kapsz visszajelzést. Sajnos olyan cég is akad bőven, aki még interjú után sem ad visszajelzést(akár 3. kör után sem! na ez már ultragáz, saját magam tapasztaltam meg vezetői kiválasztáskor).

Alul és túlképzettség: ha tejes egészében megfelelsz a pályázati kiírásnak (100%-ban!), akkor is lehet, aki náladnál nagyobb gyakorlattal, tudással rendelkezik. De ha kisebb pozit pályázol, akkor SZŰKÍTSD az önéletrajzodat, és ne arról tégy tanúbizonyságot, hogy Te egy szuper vezető vagy, hiszen nem ezen készségekre van kereslet. Ezt tanultam meg az elmúlt időben. Azaz csak arra fókuszálj az önéletrajzodban, amit kérnek, semmi pluszt! Ennek persze megint vannak veszélyei (sok azonos készségű jelentkező) de ez már egy ördögi kör.

Mindezeken túl, a cégek igen jó helyzetben vannak, válogathatnak, bunkóskodhatnak kedvükre, nem tudsz mit tenni, ezt ők is tudják. Arról nem is beszélve, hogy gyakran olyan HR-essel találkozik az interjú alany, aki épp 20 éves, nincs szakmai tudása, így neked kell arra is figyelni, hogy a barom kérdései után ne oktasd ki, vagy ne állj fel, hanem illendően úgy válaszolj, ahogy az elő van írva.

Életemben először én is megjártam ezt a poklot, és nem véletlenül mondom, ez tényleg pokol (középvezetőként dolgoztam korábban).

Sok sikert és kitartást kívánok!

2011. febr. 18. 14:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!