Tegnap kipróbáltam az etoro forex practice cuccok és? Lent lécci olvasd.
Nekem Plus500-ban a kb. 2-3 millió Ft-ról induló demó számlából pár hónap alatt 11 milió lett. Nem mert ügyesen csináltam, hanem mert 1 hét után rá se néztem, volt egy földgáz shortom, amit végül a határidő ütött ki, és ezzel ment 11 millára. Az 5 ezres bónuszomat a valós pénzes módban meg 1 hónap után elvették, mert nem volt megfelelő számú trade pont.
Amúgy az az igazság, hogy tőkeáttétes kereskedelemmel akár napok alatt is meg lehet többszörözni a vagyont, ahogy el is lehet bukni az egészet akár egy nap alatt is. Ugyanis pl. 50-szeres tőkeáttétnél ha HUF erősödésére tettél USD-vel szemben, akkor ha 1%-ot emelkedik, +50% a nyereséged, ha 1%-ot esik, felére csökken a pénzed. Nyilván vannak módszerek, amelyekkel a kockázat kezelhető, pl. stop-ot teszel be jó helyre. Aztán ha nem akarod az összes pénzed kockára tenni, kisebb pozíciókat veszel fel, pl. van 1 millió Ft-od, és abból csak 100 ezerrel veszel fel pozíciót, a többi rajta marad a számlán fedezetként. De szerintem felbuzdulva a gyors nyereségen, ne próbálj élesben trade-elni, amíg legalább az alap dolgokat nem tanulod meg, mert óriási bukta is lehet...
Az olyan mesébe illő történetekkel vigyázni kell, mint amit az előző válaszoló írt...Valaki ha befektet "2-3 millió" forintot, aztán egy hét után rá se néz? Ez eléggé sántít. Nem azt mondom, hogy nem igaz, csak ki van színezve. Ilyen története mindenkinek van, aki tőzsdézett már. Ezt a ~800 dolláros nyereséget pár hónap után 8000 dollárosként fogod emlegetni :)
Egyébként jó az eredményed, ha megcsinálod többször is, akkor pedig kiváló lesz. Játékpénzzel viszont teljesen más, mint sajáttal, de ezt majd úgyis meglátod.
1. Demó számla fasza, mindenki tőzsdezseninek érezheti magát. Nem láttam olyan embert, aki veszteséget csinált volna.
2. Valódi pénz befizetése fasza, megérkezik, elkezded.
3. HA nyereséget csinálsz, a kifizetés nem lesz egyszerű... De általában veszteséged lesz, elbukod a pénzed.
Olvass utána, nagyon meg lehet szívni. Demó, befizetés flottul megy, de a kifizetés szinte lehetetlen, olyan feltételekhez kötik. Magyarán lehúznak. Addig én is leígérem a csillagokat az égről, amíg nincs benne valódi pénz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!