Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Dobhatom a kukába a Főiskolai...

Dobhatom a kukába a Főiskolai diplomám?

Figyelt kérdés
Szüleim, mindig azt mondták, hogy tanuljak, mert hosszútávon ki fog fizetődni és esélyt adok magamnak egy jobb életre. Egy diplomával több kapu nyílik meg előttem, vagy mégsem ...
2011. febr. 14. 10:18
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Ha tudás is jár a diplomával, akkor azért nem kuka. Manapság inkább a tudás, felkészültség, adott szakmában naprakészség számít sokkal inkább, mint maga a papír. A papír kb annyit ér, hogy ha megvan, valószinűsíthető, hogy a tulajdonosa nem agyilag zokni (persze vannak kivételek). Viszont a diploma meg nem léte sem eredményez hülye embert.
2011. febr. 14. 10:37
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Ezt még nem tudhatod előre. nem tudom hány éve végeztél ill. milyen idős vagy, de egyszer talán haszna is lesz. Sosem tudni mikor fogod használni.

Én sem használom a diplomám, mégsem gondolom hogy felesleges volt.

2011. febr. 14. 10:39
 3/6 anonim ***** válasza:
50%
igazuk van
2011. febr. 14. 10:41
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Egy iskolát elvégezni semmi, ahhoz hogy azt hasznosítani tudd és jobb kereseted legyen 5-10 év minimum a szakmádban való dolgozás.

vagy is elvégzel egy diplomát, és onnantól jön hogy tanuló leszel egy cégnél, majd mikorra igazán a szakmádat csinálod, jó pár év.

2011. febr. 14. 10:56
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

A szüleidnek igazuk van, de csak akkor, ha valóban sokat tanultál a diplomáért.

Most már mindegy, próbálj meg valahogy elhelyezkedni valahol. A főiskolának az a fő értelme, hogy közben lehetéséged van szakmai kapcsolatokat építeni, megismertetni a neved a szakmával (pl. TDK), emellett persze egy csomót tanulsz.

Sajnos sokan úgy gondolják, hogy a papír elég, és nem kell ilyen egyéb dolgokkal foglalkozniuk, pedig ezek nagyon fontosak a mai világban! Pl. úgy érdemes gyakorlati helyet választani, ahol esélyes, hogy diploma után felvesznek..

2011. febr. 14. 14:56
 6/6 A kérdező kommentje:
Szeretném megköszönni a válaszotokat, igazat adok nektek. Nos nekem egy vendéglátószakmenedzser diplomám van, ami nem volt épp a legjobb döntés, engem inkább a kereskedelem vonz. Viszont sokszor ha nem tudsz kiskaput, akkor nem mész sokra, mert ugye az ismeretség számít a legtöbb helyen ..
2011. febr. 15. 10:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!