Ez hogyan lehet? Akkor mégsem adómentesen kapom a cafeteriát?
Figyelt kérdés
A cégem évi 400000ft cafeteriát biztosít ami nagyon jó, csak az a problémám, hogy mostanában néztem a bérpapírjaimat és látom hogy az egészségpénztár,önk.nyugdíj és internet összeget, amit a cafeterián elosztottam (többek között) azt hozzászámolják a bruttó jövedelemhez. Abból megtörténnek a járulék levonások és kijön a nettó jövedelem! És abból még szépen vissza levonják az eg.pénztárt, és az önk. nyugdíjpénztárt, így a számlámra alig utalnak valamit fizetés címén!! Ez hogy lehet?? Érdekes a meleg étkezési utalványt nem számolják hozzá, az tényleg adómentes, de akkor ezeket miért??? Aki ért hozzá kérem válaszoljon!!!!2009. febr. 10. 11:49
1/5 anonim válasza:
Én most megnéztem a saját januári bérpapíromat. Az igaz, hogy a "jogcím" és az "összeg" sor alatt szerepelnek a cafetéria juttatások, de az utolsó "díj" oszlopban ezek számszerű öszege 0. Úgyhogy nem számít bele a bruttó bérbe. Legalábbis én így értelmezem.
2/5 A kérdező kommentje:
Nekem viszont hozzáadják a bruttóhoz,mert ez feketén-fehéren le van írva, és ki is számoltam hogy miből jön ki a bruttó jövedelmem és ezek is benne vannak ez biztos!!
KÉREM AKI TUDJA, HOGY EZ MIÉRT VAN ÍRJA MÁR MEG NE VESSZEK ÖSSZE FELESLEGESEN A BÉRSZÁMFEJTŐKKEL!!!
2009. febr. 10. 12:22
3/5 anonim válasza:
Nos, úgy látom, más sem tudja jobban a választ mint én, úgyhogy irány a bérszámfejtés.
4/5 anonim válasza:
Az adómentes jutatások bizonyos összeghatérig adómentesek, tehát az a fölött igénybe vett jutattás után keményen kell adózni, amire köteles a munkáltató felhívni a figyelmedet, amikor válogatsz. Az éves mentes határ valóban 400000Ft azonban mindennek van saját határa, pl a melegétel utalvány 12000 Ft-ig adómentes.
5/5 A kérdező kommentje:
Ezzel is teljesen tisztában vagyok, és a cafeteriám minden egyes elemét szigorúan az adómentes határ alatt veszem igénybe . Tehát ez sem lehet az oka. Na mindegy jobb ha tényleg személyesen járok utána. Azért köszönöm.
2009. febr. 10. 23:14
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!