Miért jó a kormánynak, ha lecsökkenti a cafeteriát?
Ma hallottam, hogy valami kártyát akarnak bevezetni. Utánanéztem, hogy az étkezési jegyek, amiket most kapunk, maximum 5000 ft-ig lesznek adhatók jövő évtől... Én most 9200-t kapok.
ez mégis miért zavarja ezt a szemét kormányt, ha ezt eddig is plusz juttatásként adta a munkáltató? Elmagyarázná ezt valaki?!
Mondjuk tőlem kártyára is kaphatom a kreditet, de nehogy már csak étteremben lehessen elkölteni... Én abból rendes élelmiszert akarok venni több alkalommal, nem egyszer megkajálni pár kijelölt helyen...
Gondolom, hogy ez jó üzlet valamelyik főmajomnak.
Alapfelállásban a cafeteria adómentes / alacsonyan adózó volt. Az (lenne) a terv, hogy a munkáltató adjon inkább ennek megfelelő munkabért, ami magasabb kulccsal adózik.
Ami miatt a terv rossz, az az hogy a munkáltató nem fog (ugyanannyit) adni, mert az neki többletköltséggel járna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!