Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Hogy is van ez a munkaügyin?

Hogy is van ez a munkaügyin?

Figyelt kérdés
Egyik ismerősöm azt mondta, hogy ha vége a gyesnek 3éves fiam elmegy az oviba akkor be mehetek a munkanélkülire és igényelhetek pénzt. És valami tanfolyamok is vannak.
2011. jan. 28. 14:40
 1/7 anonim ***** válasza:
elméletileg vannak ilyenek. függ az életkorodtól stb. A tanfolyamokról meg csak annyit hogy én most végeztem el egy 10hónaposat, tanfolyam alatt fizetik a min.bért+bérletet stb. De bekerülni nagyon nehéz. általában azokat küldik el akiknek csak 8 általánosuk van. akiknek van szakmájuk és/vagy érettségijük azok 99%-ban kiesnek. a trükk annyi hogy amikor regisztráltatod magad bemondod hogy 8ált. van. nem ellenőrzik le. Persze ha előtte pl. bankba dolgoztál akkor úgy sem hiszik el.
2011. jan. 28. 16:35
 2/7 anonim ***** válasza:
Pénzt csak akkor kapsz a munkaügyitől, ha 4 éven belül van legalább 200 nap munkaviszonyod. Illetve, hogy ez után még nem vetted igénybe a segélyt (a gyes előtt).
2011. jan. 28. 16:41
 3/7 anonim ***** válasza:
Nekünk (7ker) folyamatossan azt mondják,hogy semmiféle tanfolyamra nincs hely.Álom,álom.Nem viccelek a húszadik emberrel beszéltem, akiknek ugyanezt mondták.Se tanfolyam,se állás,semmi.Én ezt az egész felesleges regisztrációt nem is értem.Négyhavonta pecsételtetni menni,és ennyi az egész munkaügyi központal való kötelező együtműködés(????)
2011. jan. 28. 17:53
 4/7 anonim ***** válasza:

Kb. ennyi, igen. De azért mégis érdemes lehet regisztráltatni magad, mert egy év regisztráció után igazolnak neked egy START PLUSZ kártyát, amit szoktak szeretni a munkaadók, mert kevesebb járulékot kell fizetni utánad. Meg ez feltétele lehet annak is, hogy közcélú munkára küldjenek.

Egyébként, ha ez nem érdekel, meg ellátást se kapsz tőlük, akkor nem sok értelme van beregisztrálni náluk. Persze ártani nem árt.

2011. jan. 28. 18:05
 5/7 anonim ***** válasza:
Az még csak hagyján,hogy pecsételtetni kell járni,de ezenfelül a családsegitő központba is kötelező.Ott a helyzet ugyanaz,ülünk egymással szemben,állást nem tud,tanfolyamot nem tud,DE lehet ingyen telefonálgatni állás ügyben.Természetesen sehol nem veszik fel,a szám nem kapcsolható,betelt,fizess be 20-30 000 ft-ot.....Kb ennyi az álláskeresési lehetőség ma Magyarországon.
2011. jan. 28. 22:16
 6/7 anonim ***** válasza:

Az a vicc, hogy tanfolyamot bármikor tudnának ők vagy te magadnak találni, csak éppen basznak neked fizetni a tanfolyamodat. :$

Innentől kezdve milyen együttműködést várnak el? Ők nem hajlandóak együttműködni hogy állásod legyen, nem te. Ez egy nonprofit vállalkozás, de fel kéne már fogniuk, hogy egyben egy befektetés is, de hát ha az lenne az érdekük hogy minél előbb munkát találj, akkor ők lennének munkanélküliek. :D

2011. jún. 7. 01:09
 7/7 anonim ***** válasza:
a másodiknak irnám hogy a szezont a fazonnal ne keverjük! a munkanélküli ellátás és a tanfolyam alatt járó keresetpotló juttatás az nem egy és ugyanaz! kérem ne széditsük a népet pláne ha nem jártunk tanfolyamra mostanában
2011. júl. 28. 18:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!