Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ha munkaügyin keresztül megy...

Ha munkaügyin keresztül megy valaki tanfolyamra, akkor az is beleszámít a munkaviszonyba?

Figyelt kérdés
Anyának meglenne lassan a 40 év ledolgozott, most tanfolyamra jár, de nem tudjuk, hogy ez számít-e munkaviszonynak. Be lehet számítani?
2010. aug. 2. 19:02
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Most gyorsan utánanéztem, mert én a képzési területen dolgozom egy kirendeltségen, de a nyugdíj ugye nem hozzánk tartozik, de érdekes kérdés. Ezt találtam:

38. § (1) Szolgálati időként kell továbbá figyelembe venni

f) a munkanélküli járadék, a nyugdíj előtti munkanélküli segély, az álláskeresést ösztönző juttatás, a keresetpótló juttatás folyósításának időtartamát, ha az előírt nyugdíjjárulékot megfizették.

Tehát ezek szerint, igen, mivel keresetpótló juttatást kap. De nyilván nem azért lett beiskolázva, hogy utána meg nyugdíjba menjen...

2010. aug. 2. 19:53
 2/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Még vagy másfél éve lenne a nyugdíjig, de most jár egy 11 hónapos tanfolyamra, utána szeretne nyugdíjba menni, elvileg 40 év munkaviszony után van erre lehetőség.
2010. aug. 2. 19:56
 3/6 anonim ***** válasza:
44%
Azt értem én, csakhogy ezek a tanfolyamok azért vannak, hogy visszakerüljön a munkaerőpiacra. Ez nem egy menekülő útvonal, amit ki lehet használni. Sokan mások meg ott állnak, nem jutnak be, holott dolgozni szeretnének.
2010. aug. 2. 20:09
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Miért, egy másfél évvel a nyugdíj előtt álló személy bárhogy is be tud kapcsolódni a munkaerőpiacba? :) Ne már. Rendes volt a munkaügyes, hogy ezt a lehetőséget elintézte édesanyádnak. Ritka az ilyen. És igen, beleszámít. Utána meg nyugodtan menjen nyugdíjba. Ő 3x évig fizetett az államnak, ennyit igazán megérdemelt ő is...
2010. aug. 2. 21:16
 5/6 A kérdező kommentje:
Miután 38 évet ledolgozott a gyárban és egyik napról a másikra elküldték 54 évesen a válság miatt, úgy gondolom, hogy az a legkevesebb, hogy legalább egy tanfolyamra járhasson, mivel így megkeresi a minimálbért és nem 28ezer forintos segélyen kell élnie. Észak-kelet Magyarországon lakunk egy szegényebb városban, tetőzi még, hogy most 55 éves, itt még a fiatalok sem tudnak elhelyezkedni, nemhogy az idősebbek.
2010. aug. 2. 21:59
 6/6 A kérdező kommentje:
A válaszom a 20:09-hez szólt.
2010. aug. 2. 22:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!