Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » GYES után mire vagyok jogosult?

GYES után mire vagyok jogosult?

Figyelt kérdés

Jelenleg GYES-en vagyok, a munkahelyemre sajnos nem vesznek vissza a GYES lejárta után a kérdésem az lenne, hogy hogyan tudom igénybe venni a TGYÁS, GYED, GYES alatt felhalmozódott fizetett szabadságomat, köteles e ezt nekem a munkáltatóm kifizetni? Illetve nemrég kiderül, hogy a vállalkozás amiben eddig dolgoztam (főnököm anyukája nevén futott az ő vállalkozás mellett) különvált, ez úgy derült ki, hogy a párom szerette volna igényelni a gyermek után járó 2 nap szabadságot helyettem, és a főnököm mondta, hogy az a vállalkozás amiben én dolgoztam különvált, és igazából ők úgy gondolták, mivel én GYES-en vagyok utánam az állam fizet, és én már nem dolgozom az ő vállalkozásukban.... Én semmilyen papírt nem írtam alá, illetve szerintem jogfolytonosan át kellett volna venniük. Mit tudok ilyenkor tenni? A szabadságaimat követeljem, vagy nincs mit tennem.... Illetve végkielégítésre számíthatok e?

Köszönöm a választ.

2011. jan. 28. 10:47
 1/4 anonim ***** válasza:

Követeld a szabijaidat, kötelesek kifizetni. Ez kb. kéthavi fizetésnek felel meg, én nem hagynám bent nekik...

Az, hogy te GYES-en vagy, nem jelenti azt, hogy megszűnt volna a munkaviszonyod. Mi az a butaság, hogy ők azt gondolták, hogy Te már nem is dolgozol ott?

Szerintem csak próbálkoznak... Ne hagyd magad, már nem veszíthetsz semmi!

A gyerek 3 éves koráig + 30 napig nem is mondhatnak fel, tehát még egy hónapig van munkaviszonyod. Végkielégítés jár (ha elég régóta dolgoztál náluk), mivel ők mondanak fel, ne írj alá semmiféle közös megegyezést!

HA kekeckednek, akkor kérdezz rá, hogy hol van az a papír amit aláírtál, miszerint átvetted a felmondásodat!

2011. jan. 28. 13:04
 2/4 anonim ***** válasza:

Amelyik vállakozással munkaszerződésben álltál, te annak a vállalkozásnak JELENLEG is az alkalmazottja vagy. GYES után ki kell fizesse a felmhalmozódott szabadságaidat és egy bizonyos idő után persze végkielégitést is.

Természetesen nem hülyék, ezért nem "gondolták úgy", hogy te már nem dolgozol náluk, csak mert gyesen vagy... Csak próbálkoznak, de te ezzel ne foglalkozz egy percig se.

2011. jan. 28. 14:44
 3/4 anonim ***** válasza:
A szabijaidat köteles kifizetni. Én is hasonlóképpen jártam, felszámolták a céget mert irgalmatlan adósságokat halmozott fel (ez egy munkaközvetítő volt, azon keresztül dolgoztam). De mivel volt jogutódja (igaz, az tök mással foglalkozott), végül ők fizettek ki. Viszont a gyerekek után járó plusz szabadnapokat nem igényelheti a férjed amennyiben te gyeden, illetve gyesen voltál. Ha már letelik a gyes és még nem találtál munkát, abban az esetben a férjed időarányosan kérheti.
2011. jan. 30. 18:53
 4/4 anonim ***** válasza:

A törvény nem ir ilyet, hogy a férj ne vehetné ki a gyerekek után járó szabikat.

Ha a munkálatónak nincs ellene előre ekifogása, akkor természetesen kiveheti, sőt, a munkahelyek és apák esetének 90%-ában ez igy is történik, amig anyuka gyeden, gyesen van.

2011. jan. 31. 07:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!