Elvesztegetem a fiatal éveim a munkamániámmal?
Havi 110-120ezret kapok kézhez.
De ezért nagyon sokat dolgozok. Heti 5 nap, napi 12 óra.
Egy hónapba kb 240-270 óra,attol függöen hány munkanap van.
Az átlag ugye a 160 óra lenne.
Nem érzem ugy h ennyi munkáért ennyi járna.
Albérletben lakom másokkal,havi 25ezer lakás,70ezret leteszek megtakarítani(autó),és kb 15-30ezer marad egyéb szorakozásra,vagy apro nasira,és dohányzom is ritkán.
Ruhát alkalmanként veszek,mert inkább kevesebbet de jóminöségűt.
21 éves lány vagyok,érettségim van,fősulit passzívoltam és helyette melozok.Kell a pénz.
Hülyeséget csinálok????
A sok munka elveszi minden idöm,amikor nem melozok örülök h pihenek.Ugy érzem elvesztegetem a fiatal éveim.
Ki mit gondol?
Jó én más tészta vagyok mert egy időben havonta 30 napból 30-t 12 óráztam egy gyárban. (23 évesen)
Utána kevesebbett dolgoztam mert miután anyagilag helyrejöttem nem éreztem érdemesnek plusz pénzért hajszolni magamat.
S még akkor is hallgattam ezt a tipikus érvelést ami gondolom a kérdésed oka is lehet. Elvesztegeted az éveidet, ilyenkor élni kell bla bla bla. Ám valójában aki ilyeneket mond annak ritkán vannak hosszútávú céljai. Elütik az időt vagy nem tudják ésszerűen felhasználni ez minden.
A kérdés mi a célod? Nem tudom miért kell neked autó kicsit furcsálottam, de ámen. Ha neked TÉNYLEG arra van szükséged, hogy elérd a céljaidat akkkor miért ne? Mert egy autó nem lehet cél legfeljebb elérendő eszköz. Legalább is az én értékrendem szerint.
12 óra munka mellett én még nagyon sokmindent csináltam. Szóval nem éreztem úgy, hogy elvesztegettem volna az időmet. 500 ft-os órabér jónak számít. Ok, van jobb is, de attól még viszonylag nem rosz.
Kérdés van e olyan, amivel hasznosabban tudnád felhasználni az idődet? Például ha csak 8 órát dolgoznál akkor esetleg elmennél mást tanúlni és az jól jöhetne a célodhoz. Ha igen akkor elvesztegeted az idődet.
Ha úgy érzed elvesztegeted, akkor is igazad lesz. Persz érdemes magadba nézni miért érzed úgy.
A fiatalságról annyit, az ember nem öregszik meg olyan hírtelen. Egy-két év belefér. Sőt, több év hajtás is. A lényeg a beosztáson van. Például ha van egy családod akkor más kariert építeni mint ha nem lenne.
Szóval az egész az értékrendeden, a teherbírásodon és a céljaidon múlik.
Jó munkát!
Még valami: A 8 órás munkaidő viszonylag újkeletű alig száz éves találmány. Elötte jóval többett dolgoztak az emberek. A gazdaságilag erős országokban még mindig hagyomány többett dolgozni. Meg is van az eredménye, ha nem forgácsolódik szét mint nálunk.
Nekem ha fáradt voltam álandóan eszembejutott amit egy múlt század eleji lapban olvastam.: Bevezették a 10 órás munkaidőt, s van ahol már nem lehet 16 óránál többett dolgozni... Szerintem elgondolkodtató a mai viszonyokhoz képest. Jó, azért nem állítom, hogy 100%-ban követendő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!