Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Elvesztegetem a fiatal éveim...

Elvesztegetem a fiatal éveim a munkamániámmal?

Figyelt kérdés

Havi 110-120ezret kapok kézhez.

De ezért nagyon sokat dolgozok. Heti 5 nap, napi 12 óra.

Egy hónapba kb 240-270 óra,attol függöen hány munkanap van.

Az átlag ugye a 160 óra lenne.

Nem érzem ugy h ennyi munkáért ennyi járna.

Albérletben lakom másokkal,havi 25ezer lakás,70ezret leteszek megtakarítani(autó),és kb 15-30ezer marad egyéb szorakozásra,vagy apro nasira,és dohányzom is ritkán.

Ruhát alkalmanként veszek,mert inkább kevesebbet de jóminöségűt.

21 éves lány vagyok,érettségim van,fősulit passzívoltam és helyette melozok.Kell a pénz.

Hülyeséget csinálok????

A sok munka elveszi minden idöm,amikor nem melozok örülök h pihenek.Ugy érzem elvesztegetem a fiatal éveim.

Ki mit gondol?

2011. jan. 23. 19:34
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

Mit dolgozol ennyi pénzért?

(tudom, nem nyugtat meg, de a leírtak alapján én picit rosszabbul állok, mint te)

2011. jan. 23. 19:53
 2/12 A kérdező kommentje:

Adminisztrációs munka, 500Ft-os órabérrel..

Mert te h állsz?

2011. jan. 23. 19:54
 3/12 anonim ***** válasza:

450 ft. Mindegy, nem erről szól a kérdésed.

Én ezt nem nevezném munkamániának. Biztos nem dolgoznál havi 250 órát, ha kevesebb munkával is megkereshetnéd ugyanezt a pénzt, esetleg még többet. Munkamánia akkor lenne, ha sokkal jobb fizetéssel is ennyit dolgoznál, és nem muszájból, hanem élvezetből. Egyébként van benne valami, hogy úgy érzed, hogy elvesztegeted az életedet.

2011. jan. 23. 20:01
 4/12 anonim ***** válasza:
78%

Az átlag ember hetente 5 napot munkával tölt. Ez nem munkamánia, ez a természetes. Hogy napi 12 órára jön ki? Na és? Gondolod akinek családja van, az a 8 óra ledolgozása után nem csinál semmit? Jön a mindennapi otthoni meló. Hidd el az is fárasztó. Én - ha havi 70 ezret félre tudnék tenni, nem kocsi részletet, inkább lakás részletet fizetnék.

Szóval szerintem nem vesztegeted el a fiatal éveidet, a hétvégén bulizhatsz annyit, amennyi jólesik. Örülj, hogy ilyen jó fizetésed van, ilyen fiatalon. ( én diplomával keresek ennyit és jóval idősebb vagyok nálad)

Fel a fejjel, és irány a hétvégi buli!

2011. jan. 23. 20:05
 5/12 anonim ***** válasza:
30%

Ezt neked kell eldöntened, hogy "elvesztegetésként" éled-e meg. Természetesen, ha túl soknak érzed a munkát, akkor lehet elvesztegetett idő, de pl. diákhitellel (pár százezer Ft erejéig) megfinanszírozhatod magad... és úgy talán könnyebb lenne.

A fősulit pedig fejezd be, mert utána jóval könnyebb jobb állást is találni (mondjuk nem 500, hanem 900-1000 Ft-os órabérrel).

2011. jan. 23. 23:28
 6/12 anonim ***** válasza:

Nem valami sok azért az időért, első fősulim alatt 1000Ft/órát kaptam a Panasonictól és diákként voltam, most meg levelezős vagyok, van egy fix állásom, ott viszonylag tűrhető az idő, meg szeretem mivel marketing. De többet keresek a mellékkeresetemmel. Szóval, manapság mindenképp megéri kiegészíteni, főleg ilyen fiatalon, hogy maradjon időd is, és a jövődet is építsd. Én pl. 1 éve kezdtem a mellékest és most olyan 100-200e jön be havonta, ha írsz egy privátot szívesen elmesélem.

Ha soknak tartod, de kell a pénz akkor semmiféleképp ne gondolj váltásra mert piszok nehéz melót találni.

2011. jan. 24. 01:34
 7/12 anonim ***** válasza:

Ne hari de szerintem érettségivel nem igazán van más választásod. Sőt ez még egy jól fizető munka. A fősulit kellene csinálnod ezerrel, vagy a jelenlegi melód mellett levelezőn/távoktatáson, vagy nappalin és mellette diákmunka. Már persze ha piacképes suli és piacképes szakra jársz. Ha nem, akkor inkább felejtsd el és tanulj valamilyen szakmát, mellé esetleg idegen nyelvet.

Másként nagyon nehéz lesz kitörni ebből a körből, amiben most benne vagy. Nem is az a lényeg hogy a fiatalságodat elvesztegeted, hanem hogy nem alapozod meg a jövődet.

2011. jan. 24. 08:44
 8/12 anonim ***** válasza:

Szerintem is inkább fejezd be a sulit, tanulj nyelvet, és ne kocsira rakj félre, mert az nem létszükséglet. Abból a pénzből, amit eddig félre raktál állhatnád a suli ktsgeit elvileg. Majd ha többet keresel a diploma után, abból a pénzből rakhatsz félre kocsira.

Hidd el, diploma után könnyebb lesz jobban fizető melót találni, és olyat, ahol nem kell állandóan túlórázni. Bár nem tudom, mit tanulsz...

2011. jan. 24. 11:09
 9/12 anonim ***** válasza:

Pontosan miért passzívolsz? Hogy legyen pénzed a fősulira? Mert akkor teljesen oké, amit csinálsz, így kell csinálni.

Én kötetlen munkaidőben dolgozom, és így sokszor elkap a hév, és akkor csak a munka... Kicsit munkamánia, de kit érdekel?

Ha neked jó, amit csinálsz, akkor csináld. Ha nem, akkor meg hagyd abba, ez ilyen egyszerű.

2011. jan. 24. 12:04
 10/12 anonim válasza:
Kérdezed, hogy hülyeséget csinálsz-e? Nos, azért, mert melózol miért csinálnál hülyeséget, becsülendő dolog. Viszont tényleg gondolnod kellene a jövődre, szakma, vagy diploma nélkül ennél többre nem viheted, mint amit most csinálsz. Főiskolán/egyetemen van kolesz, ha tanulsz, ösztöndíjból meg egy kis melóból el lehet lenni.
2011. jan. 25. 19:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!