Most fogok érettségizni.Minden álmom az hogy egy szakmát megszerezzek,most az nem fontos hogy mit.De az iskola fizetős,havi 50 ezer forint lenne,ezt a szüleim nem tudják biztosítani.
Úgy kellene csinálnom hogy, 4-kor kelek reggel hogy beérjek Pestre suliba,minden nap 8 órám lenne.Fél 4-re érnék haza délután,4-től kezdődne a munkaidőm 8-ig egy gyárban. Fél 9 re érnék haza este. Minden hétköznap iskola+ munka lenne.Csak így tudnám fizetni.
menj el munkanélkülire, és a Központ állja az iskoládat, és a bérletedet, de be kell, hogy fejezd, mert különben visszafizettetik az összeget.
2011. jan. 14. 16:42
12/23 anonim válasza:
Nem birnad sokaig, ezt tapasztalatbol tudom, ugyanis kimerul a szervezeted.
Nem csak elfogsz jarni a ket helyre, de ott dolgozni is fogsz, az egyik helyen a fizikai munkat vegzed el, a masikon pedig a tanulast, tehat testileg-lelkileg kifogsz merulni, s meg nem is tanultal, csak bejartal az iskolaba.
A munka mellett igy sok lesz.
2011. jan. 14. 16:42
13/23 anonim válasza:
szerintem írd le azt a szakmát, hátha tudunk segíteni olcsóbb iskolával... mert ezt tényleg nem lehet bírni.
Bár nem mondom, én most megyek hangtechnikus gyakorlatra suli mellett, abban nem kell megszakadni, így jut idő másra is.
2011. jan. 14. 16:44
14/23 anonim válasza:
Vedd fel a diákhitelt! Aztán később lesz ami lesz. De így biztos nem fogod bírni. Én egyetemre járok, de jövőre olyan iskolában is akarok tanulni ami fizetős. Sokra nem fogok vele menni, de annyira érdekel, hogy felveszem a diákhitelt. Ha dolgozni fogsz, havi kb öt ezer forint nem lesz olyan sok, és a szüleid is besegíthetnek.
2011. jan. 14. 16:46
15/23 anonim válasza:
Ez így szerintem is sok lenne. Valameddig lehet csinálni, de hosszabb távon nem bírnád a fáradtságtól - és akkor még nem is tanultál, ahogy előttem is írták.
2011. jan. 14. 16:47
16/23 anonim válasza:
Én is próbálkoztam hasonlóval. 5-kor keltem, Pestre vonatoztam, 16-ig suliban voltam, 16-21-ig dolgoztam 23-ra hazaértem, és még utána főztem vacsorát, mosogattam, vacsoráztam, bepakoltam a cuccom stb. Néhány hónapig bírtam, azóta meg szedhetek szívgyógyszert, mert a terhelés hatására kiderült, hogy nem épp a legjobb állapotú a szivem. Mostmár az ennél sokkal kisebb terhelést se szereti...
2011. jan. 14. 16:48
17/23 anonim válasza:
Miit diákhitelt?? Hogy majd a többszörösét kelljen visszafizetnie..? nehogy felvedd..
Amúgy meg mi a garancia arra, hogy majd hazaérsz 4-re? Debreceni vagyok és van,hogy 19.00-ig vagyok suliban... lehet neked is bevágnak egy ilyen délutánit és majd csak leshetsz :S
2011. jan. 14. 16:49
18/23 anonim válasza:
A diákhitelt nem ajánlom. Persze, először 4500 Ft. Aztán a bruttó béred egy bizonyos százaléka. Sok. Mennyi idős ez a képzés? Maximum két év alatt tuti össze tudod szedni. Ne tedd tönkre emiatt magad.
2011. jan. 14. 16:54
19/23 anonim válasza:
Szerintem sem kellene ezt egyszerre bevállalnod. Azt fogod elérni, hogy kimerülsz, semmi de semmi másra nem lesz időd, és egy idő után mindkettőt meg fogod utálni. Ja, és fel ne vedd a diákhitelt! Akkor inkább ahogy mondták, dolgozz 1-2 évet, és utána mehet a suli!
2011. jan. 14. 16:55
20/23 anonim válasza:
Ennyire gáz a diákhitel? Akkor én mindenképp megszívom? Pedig enélkül nem tudom befejezni a sulit.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!