Bevállaljam a munkát?
Most fogok érettségizni.Minden álmom az hogy egy szakmát megszerezzek,most az nem fontos hogy mit.De az iskola fizetős,havi 50 ezer forint lenne,ezt a szüleim nem tudják biztosítani.
Úgy kellene csinálnom hogy, 4-kor kelek reggel hogy beérjek Pestre suliba,minden nap 8 órám lenne.Fél 4-re érnék haza délután,4-től kezdődne a munkaidőm 8-ig egy gyárban. Fél 9 re érnék haza este. Minden hétköznap iskola+ munka lenne.Csak így tudnám fizetni.
Szerintetek ez nagyon sok lenne?
Bevállalnátok a helyemben?
18 éves leszek ekkor.
Nem. Csináltam már ilyet és néhány hónap után belebetegedtem.
Inkább dolgozz egy-két évet teljes munkaidőben és tedd félre a pénzt.
Ha más lehetőség nem lenne, bevállalnám, de figyelembe venném, hogy baromi fárasztó lesz. Munka után még tanulni, beadandókat csinálni.
Ha úgy érzed, hogy bírnád, lesz energiád rá, akkor vállald el.
21/N
2. vagyok:
De lehet jobban járnál, ha más munkát keresnél, vagy a sulit egyelőre hagyni, és csak dolgozni. Félrerakod a pénzt, és meglesz a tandíj. Mert ez így együtt nagyon fárasztó lesz.
Gondolom, tanulnod is kellene valamikor, és ha négykor kelsz...
Diákhitel? Én anno felvettem, most 4500 Ft körül törlesztek havonta.
azt meg lehet kérdezni esetleg, hogy mi kerül havi 50 ezer forintba?
mert azért ilyen még költségtérítéses képzéseken sincs
egyébként ha nem szoktad meg a reggel 4 től este 9-ig talpon "állást" akkor ezt nem fogod tudni csinálni túl sokáig...
Huhh ez kemény! Én csináltam ezt középsuliban, 7 kor keltem 1:30 ig suli, 2 től 7-8 ig meló. Tanulni nem tanultam egyáltalán, mert 4-5 ös voltam így is. Így ki lehetett bírni egy fél évig.
Ha 4 kor keltem volna és tanulni is kellett volna még otthon akkor sztem nem tudtam volna csinálni...
Én hasonlót csináltam
6kor keltem 7re mentem dolgozni 15 óráig utána 15 órától(mindig késtem egy kicsit) 20:30 ig suli heti 3 napot. Ez nem minden napos volt, csak heti 3 nap de barátom pár hónap alatt totál kész voltam, és 3 évig csináltam. Az utolsó évben már "sírtam" totál kész voltam, mert mikor levegőhöz jutottam akkor emg tanulnom kellett. Sokkal nehezebb így mint simán csak suliba járni. Nem ajánlom főleg nem 18 évesen.
Köszönöm a válaszokat!
A havi 50 ezer így tevődik össze:
15 ezer a gyakorlati hely
25 ezer az iskola
10 ezer ft a diákbérlet.
:(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!