Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Miért könnyebb annak aki nem...

Miért könnyebb annak aki nem járt iskolába?

Figyelt kérdés
Amikor kicsi voltam, a szüleim mindig azt mondták, hogy tanuljak, mert nem viszem majd semmire. Hát tanultam… leérettségiztem, lediplomáztam mégsem kapok megfelelő munkát. A megfelelő annyit jelent, hogy közel a lakóhelyemhez, hogy a napi bejárás megoldható legyen és minimum 100eFt nettó. Hogy őszinte legyek nem csak ilyet, hanem kevesebb fizetést ígérőt sem találok. Van egy pár ismerősöm, akinek csak érettségije vagy szakmunkása esetleg az sincs és mindig van munkájuk. Pedig én is szívesen megcsinálnék bármit. Nem fontos nekem, hogy diploma köteles munka legyen, de azért wc-t pucolni sem szeretnék. Beadtam pár gyárba is az önéletrajzomat, operátornak sem hívtak be. Az ismerősömet, akinek nincs végzettsége, azt meg felvették. Hogy van ez? Kiadom a sok pénzt az iskolára és semmit nem kapok érte cserébe? Aki meg elvégzi az áltsuli van melója!? Kérem, aki tud segítsen!!!! Komárom-Esztergom megyében lakom, de a szomszéd megyékben is megfelelne vmi meló!
2011. jan. 3. 12:29
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
80%
Sajnos itthon kevés a fizetés, és igen csak Budapest központú az ország, a diploma előny hidd el. Azért nem szeretik mert többet kell fizetni egy diplomásnak mint akinek nincs, vagyis a cégre eső adó és járulékot nézve. Én pl. vállalkozó vagyok, van olyan hónapom amikor nincs bevételem csak kiadásom, és van amikor meg túlszárnyalom amit szeretnék. De kiépítettem egy mellékkeresetet magamnak amiből ezt a részt simán ki tudom pótolni, és még marad is, mivel magasabb mint a minimálbér. Pl. nekem van diplomám, ezért a vállalkozói járulékom 30 ezerrel drágább mint ha nem lenne!!!
2011. jan. 3. 14:08
 12/16 anonim ***** válasza:
nem írtad meg, hogy mi is a szakmád.
2011. jan. 3. 14:25
 13/16 A kérdező kommentje:
szakmám vegyes: agrár, informaika, közgazdaságtan, marketing
2011. jan. 4. 13:55
 14/16 anonim ***** válasza:

HR-esként röviden csak annyit mondanék, hogy egy magasan kvalifikált munkaerő nem becsüli meg az aljamunkát soha. Akkor sem ha az első hónapban pincsikutya szemeket meresztgetve hálálkodik a lehetőségért. Eltellik 1-2-3 hónap és utána már húzza a száját és minden idejét a továbblépésbe fekteti és lázítja a többieket. Akinek kisebb a képesítése annak nem viszket a feneke 5-8-10 évnyi robotmunka után sem.

Hát ezért nem veszek fel én sem (korábbi rossz tapasztalatokból okulva) diplomást se eladónak, se raktárosnak.

2011. jan. 5. 12:02
 15/16 anonim ***** válasza:
Kedves Hr-es. Ez nem feltétlen igaz hogy akinek nincs diplomája az nem törtet. Én 24 éves férfi vagyok "csak" érettségim van plusz 4 szakmám. És 320 a nettóm. Magyarországon egy igen nagy probléma van. Mégpedig hogy a papírok országa... És az emberek nem jönnek rá arra hogy nem a papíron múlik az előre lépés vagy egy munka megszerzése hanem saját maguk eladhatóságán és a talpra esettségükön.
2011. jan. 5. 15:07
 16/16 anonim ***** válasza:

Akinek 24 évesen 4 szakmája van, abban van spiritusz. Arra megintcsak ugyanaz érvényes, mint a diplomásokra. A te önéletrajzod is kihullana a rostán, ha mindet szerepeltetnéd.

Tapasztalatból mondom, hogy parizerszeleteléshez, dobozok fel és lepakolásához a legjobb munkaerő egy sima szakmunkást végzett fiatalember.

A több tudást kívánó munkakör pedig ritka, mint az albínó.

2011. jan. 5. 16:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!