Mit kell tudni a légiirányító szakmáról?
Most fogok érettségizni és megtetszett ez a fajta munka.Sajnálatos ebben a helyzetben, hogy németből fogok érettségizni és az angol nem megy jól,így arra gondoltam, hogy nyáron és a főiskola közben is valami tanfolyamon elkezdek tanulni angolul,majd a diploma után jelentkezek a légiirányító képzésre.
Véleményeket és tapasztalatokat várok.Köszönöm szépen az esetleges válaszokat.
Szerintem itt minden kérdésedre választ kapsz:
Nekem egyik volt osztálytársamnak volt ez gyerekkori álma, és most el is érte. Azt kell, hogy mondjam, nagyon nehéz bekerülni a képzésre (és ez munkával is jár), több ezer ember közül választanak ki kb 20 embert. Ha az alkalmassági tesztet elbukod, akkor maximum egyszer próbálhatod újra talán két év múlva.
A kurzuson sokat kell tanulni, de megvalósítható. Angolul természetesen folyékonyan kell tudni. Viszont érettségi kívül nem kell semmi.
A meló húzós tud lenni, egyszerre több dologra kell figyelni, viszont jól meg is fizetik. A munkarend az olyan, hogy 12 óra munka, majd 36 óra pihenés, de a 12 órásból is csak 4 óra munka, négy óra pihenés, újabb 4 óra munka felállásban megy.
Szia! énis most állok érettségi előtt és itt olvastam, hogy diploma kell: [link]
A HC honlapján az van írva, hogy Középfokú iskolai végzettség, de előny a diploma... szóval nem bíznám a véletlenre... :)
Engem az érdekelne, hogy mit érdemes tanulni fősulin/egyetemen, ami után ide jelentkezhetnék...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!