Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Hogy lehet valakiből nyomozó?

Hogy lehet valakiből nyomozó?

Figyelt kérdés
Mit kell tanulni miylen szakon kell végeznie,milyen pozíciból kell indulni stb. ?
2010. dec. 23. 00:01
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Szia, én nyomozó vagyok. Én először egy rendészeti szakközépiskolában elvégeztem a rendőr szakot. Itt általában mindent megtanítanak, amit egy rendőrnek tudni kell. 3 évig járőr voltam, majd közel 1 éve vagyok nyomozó vagyok. Idén kezdtem el a Rendőrtiszti Főiskolán a bűnügyi szakot. Persze mindkét iskolához érettségire van szükség. A további a feltételeket a 1996. év XLIII. törvény írja el, vagyis a Hszt. Ezt a www.magyarorszag.hu jogszabálykeresőjében kikeresheted. Persze elkezdheted egyből a Rendőrtiszti Főiskolát, de nem ajánlom. Ha csak ott tanulsz, kihagyod a nyomozáshoz, és a rendőri munkához szükséges alapokat, és nem leszel olyan vérprofi. :D

Remélem erre a "nyomozó"ra gondoltál. Ha mégse, és magánnyomozó szeretnél lenni, ahhoz is kell valamilyen iskola, vagy valamilyen OKJ-s képzés. De ezt nem tudom biztosan. Azt viszont igen, hogyha elvégzed a rendészeti szakközépiskolát ezzel a végzettséggel is lehetnél magánnyomozó.

Nem tudom hol laksz, Rendőrtiszti Főiskola csak egy van az országban, Budapesten. Rendészeti szakközépiskola több is van, az biztos, hogy Adyligeten vagy egy, és Miskolcon is. Nem tudom, hogy melyikeket szárták be, de ha rákeresel Google-ban ("rendészeti szakközépiskola", biztos, hogy beadja az összeset.

Jó tanulást, és sok sikert kívánok.

2010. dec. 23. 00:49
 2/6 anonim ***** válasza:
36%
Sün! :P
2010. dec. 23. 02:15
 3/6 anonim ***** válasza:
15%
dobd fel a spanjaidat és repülj a csúcs felééééééééééééééé. sünkutya
2010. dec. 23. 15:16
 4/6 A kérdező kommentje:
Kedves 1. válaszoló!Válaszod nagyon hasznos volt de tegyük fel hogy én 6-osztályos gimibe járok.Jövőre kell faktot választani azért érdekelni hogy mit válasszak.De a 6-oszt.ból következik,hogy középsuliba már nem megyek hanem rögtön egyetemre.Még így is megvalósítható ezt 110%-ra veszem de a kérdés hogy hogyan ? Azzaz hogy innen hova menjek?
2010. dec. 24. 00:02
 5/6 anonim válasza:
;) én is nyomozó szeretnék lenni! elsö válaszoló nagyon okos!
2011. jan. 4. 18:36
 6/6 anonim válasza:
első válaszoló. lehetséges hogy felvehetném veled a kapcsolatot? lenne jópár kérdésem és leköteleznél vele. kérlek irj majd privit,ha beleegyezel.köszi
2011. aug. 18. 18:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!