Mennyi jovedelme es mennyi profitja lehet egy nagy városban nyitott Pizzérinak (havonta), amely a város központjába lett megnyitva? ( nem a fovaros)
Ne haragudj, de ennyi gazdasági tudással talán inkább hagyjad.
De lássunk néhány alapösszefüggés:
Ha monopóliumod van az adott területen, akkor az jó, mindenki hozzád fog menni. Ha van konkurencia, akkor vagy finomabb pizzát kell készítened, vagy olcsóbbat, hogy neked is legyen közönséged. Főleg ettől függ jövedelmed, hogy mennyien mennek hozzád, aminek alapvetően egy forgalmas hely elég kedvező.
Te minél olcsóbban szerzed be az alapanyagokat, és minél drágábban tudod eladni, annál nagyobb a profitod. (Persze ebből a különbségből még lejön a bérlés, rezsi, munkabér stb A maradék a haszon, amiből még adózol).
Ha mégis megnyitod, akkor legyen annyi kezdőtőkéd, hogy legalább 1/2 évig tudjad abból futtatni a boltot, mert addig valószínűleg veszteséges lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!