Ha titkárnő/irodavezető szeretnék lenni, akkor ügyintézői szak után milyen főiskolát érdemes elvégezni? Milyen szakot?
Ügyintézői szakra érettségi után mentem. A pontszámaim 230 körül vannak...
Normális helyes szeretnék majd dolgozni, nem azért, mert a dekoratív külsőm miatt felvettek, aztán aprópénzt keresek, esetleg a főnököm kihasznál... Normális fizetéssel, mivel azért megtanulok érte.
Köszönöm a válaszokat!
L19
Szegeden meg van olyan képzés, hogy a kecskeméti helyszínt választod. A konzultációs rendet itt nézheted meg:
Úgy nézem, Kecskeméten havonta egyszer hétfőtől szombat. Szegeden úgy látom szeptemberbe egy csüt-pént-szombat és egy szerda-csüt-pént., ... stb.. elég gáz!
Hát nem tudom. Nem jó ez sehogy se.
Miskolcon meg annyi tantárgy van egy félév alatt, hogy megszakadsz:
[link] Majdnem duplaannyi mint az ELTE-n. [link] Hacsak nem változtattak két éve rajta! [link] felveteli 202 volt a ponthatár. Viszont olyantéren jó suli, hogy minden plusz tantárgy tölteléktantárgy. Úgy értem, hogy pl. a Római jogot két félév alatt veszik, de mindig van hozzá + két tárgy. Római jogi gyakorlat. Egyébként a Pázmány is hasonló, de ott még ráadásul katolikus hitről is egy csomó kötelező tárgyad van.
Azt hiszem nekem ez lesz jövőre:
1. hely: ELTE ÁJK OLK jogász szak
2. hely: ME ÁJK OLK jogász szak
ez a két hely olyan, hogy péntek-szombat. Egyébként nekem is 236 pontom van.
Itt megnézheted a mintatantervet a miskolcira: [link] projectSetup/files/kepzesek/jogasz/oszt_lev_minta_2009.pdf Baromi sok tárgy!
Havi két pénteki napra meg kutya kötelessége elengeni a munkáltatónak, még akkor is ha nincs tanulmányi szerződésed, csak akkor a fizetetlen szabidat használhatja erre. Nem muszáj fizetett szabit. Én Bp-ről jártam oda. Ráadásul (de ennek nem örülnek a munkáltatók!) vizsgánként a vizsga napjával együtt max. 3 (vagy nem emlékszem, lehet 4) fizetetlen napra is jogosult vagy + a legvégén a diplomamunkádkor 10 napra.
Nagyon köszönöm a sok hasznos információt!
Utána fogok olvasni alaposan, átnézem ezeket! :))
Nekem is szerintem most van az utolsó esélyem, hogy jogász legyek, mert 2012-től még több többletpontot szerezhetnek (és tudod a nappalis diákok egyből emelten is érettségizhetnek, nem úgy mint másik ANNO - 100 pontot fognak kapni két emeltért!).
Szóval most vagy soha:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!