Megszűnik a munkahelyem, mit tegyek?
Szerintem bottal ütheted az uborkát.
Erre akkor kellett volna gondolni, mikor belementél a csalásba. Lehet szépítgetni, hogy nem volt más választásod, de nem érdemes, a csalás attól még csalás. Kereshettél volna másik állást, vagy köszönhetted volna szépen, nem kérded a pluszpénzt, csak a bejelentettet, és akkor most feljelenthetnéd őket.
Így viszont a helyedben mélyen hallgatnék az apeh előtt.
És hidd el, a céged is pontosan tudja, hogy te is szívsz, ha feljelented őket. Téged megbüntetnek, ők meg széttárják a kezüket, hogy saaaajnos nincs miből fizetniük, csődbe mentek.
A banki hiteleknél általában jelzálogot szoktak bejegyeztetni a bankok. Ha felszámolják a céget, vagy csődeljárás alá vonják, a bankok "viszik" azokat az ingatlanokat, ingóságokat, amire jelzálog van bejegyezve.
Ha az APEH felé van tartozása, inkasszálja a bankszámlá(ka)t, ha azokon egyáltalán van valami.
Mire a dolgozók kifizetésére kerül sor, valószínűleg nem sok minden, sőt lehet, hogy semmi sem marad.
Perelheted a céget az elmaradt járandóságaidért (persze csak azokért, amik hivatalosan, papír alapján járnak, nem a feketén fizetett összegegek után járó pénzekért), de évekig eltart a pereskedés, és nem is valószínű, hogy ha meg is ítélnek valamit, lesz miből fizetnie a cégnek.
A Kiskunságban pár hónapja tüntettek a dolgozók, mert nem kapták meg a béreiket hónapokra visszamenőleg, ott sem tudtak igazán mit csinálni (mármint a dolgozók). Máshol is megszűntek cégek, és az ott dolgozók sem kapták meg a járandóságaikat, örültek, ha az elmaradt bérük egy részéhez hozzájutottak.
Az előttem szólóknak igaza van, de kezd rögtön feljelentést tenni, mert te jársz pórul
Egyébként..most ne haragudj meg légyszíves, de miből gondolod, hogy a zsebbe kapott pénz után is kapsz valamit? Soha nem volt még olyan.Csakis a bejelentett jövedelem után köteles a cég a ráeső rászt teljesíteni. Az hogy te kaptál még zsebbe pénzt, az nem bizonyítható, sem a te oldaladról, sem a cég oldaláról.
A LEGFONTOSABB!!!!: NE ÍRD ALÁ FELMONDÁSI PAPÍRT, amíg át nem olvastad, vagy ügyvéddel át nem nézetted, de főleg, amíg a pénzt meg nem kaptad, mert a felmondásos papír egyik menüpontja az, hogy " nincs jogi és pénzbeni követelésed ezután a cég felé" és ha addig nem kapod meg a pénzt,utána még bíróságon sem tudod megtámadni őket.
A "fekete" pénzekről is van aláírt átvételi(dolgozói aláírások), már mondjuk évekre visszamenőleg... Csak azért nem tartom lényegesnek, mert minket is vagy engem is megbírságolhatnak a be nem vallott jövedelem után stb.
Természetesen semmit nem írok addig alá, és mint mondtam örülök, ha csak a hivatalos részét megkapom. Az egyik munkatársan felesége kapta meg egy másik cégnél a fekete pénzét is, mivel többen megzsarolták és beijedt. De gondolom ilyen 1 az 1000- ből van. A miénk épp lesz@rná, hogy ki mit hoz fel ellene, így hát...
Mondjuk vagyonosodásival én is tönkrevághatom :-) Csak nem hiszem, hogy idáig elmennék, nem szeretem a bosszúállást.
Köszi a válaszokat, amúgy levontam a következményeket, és ha már így alakult tudom mit kell a jövőben elkerülnöm, úgyhogy minden válasz hasznos volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!