Ha valaki félállásban (napi 4 óra) dolgozik, annak mennyi szabi jár évente?
Én meg úgy tudom mivel fél állás pontosan a fele,mint ha 8 órában dolgoznál.
Legalábbis mikor én 4 órás voltam így volt. S a szolgálati időbe is csak felében számolják.
Igaz, hogy az értékelő masina alulértékel, de azért én tudom, hogy jók a válaszaim.
A foglalkoztatásod részmunkaidős. A szabadság napok száma az általános szabályok szerint jár, vagyis az életkor és az egyéb okok, helyzetek szerint.
Az eltérés abban lesz, hogy a személyi alapbéred valószínűleg alacsonyabb, mint a teljes munkaidőben foglalkoztatottaké. Ez azért fontos, mert ebből számolják a távolléti díjat, ami a szabadságra jár. (Nem átlagkereset! A távolléti díjtól el lehet térni az átlagkereset felé, de annak kötöttek a szabályai.)
Az arányos szolgálati időt pedig nem napok arányában, hanem a nyugdíjjárulék alapját képező jövedelem arányában állapítják meg.
tgyl
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!