Miért kell versengeni 300 másik emberrel, miért nem veszik fel az elsőt, akinek megfelelő a végzettsége?
Annyira butaság és igazságtalan ez az önéletrajz beadás határidőre. Egyrészt így lehetetlen hogy valaki munkát kapjon, másrészt, honnan tudják, hogy akit kiválasztanak az jó munkaerő lesz -e? Mert ehhez nem elég a jól megírt önéletrajz és a szép arc!
Régen úgy volt, hogy kiírták, meghirdették: eladót keresük, tanárt keresük! És ha az első jelentkező kakukk Józska megfelelt képzettség szerint, akkor alkalmazták. Ha nem jött be, úgy is meghirdették újra.
Mi értelme van ennek hogy beadjuk a személyes adatunkat feleslegesen idegeneknek, ahelyett hogy az első megfelelő képesítésű, személyesen megjelenő embert kiválasztjuk?
ezt nem értem. Másnak ez nem tűnt fel?
A legjobbat keresik,sz..ért,hu...rt,robotszerűen hajtsa végre a rá bízott feladatokat,és még mi fizetünk külömböző járulékokat,röhej ez a rabszolgatartók álltal kizsákmányoló rendszer!
Ja,és egy észrevétel! retrográdban van a gazdaság meg minden,hamarosan odáig jutunk mint régen,pl. ahol 6-an voltak testvérek és egy cipőjük volt megvárták míg hazajön a cipőt viselő,aztán mehetett a másik gyerek.
Saját kezűleg sodorjuk a cigarettát,mert drága a dobozos,ahol melózom mindenki saját maga sodorja.... és még sorolhatnám.
Agrippa igazad van. Egyre több ismerősöm sodorja, sőt, lassan már 1000Ft lesz egy doboz, ideje leszokni:D
Nyugi, ha acigin nem tudják már behajtani az adót, behajtják máson (pl. levegőadó, füstadó..stb.)
Az a baj ezzel a "tökéletes rabszolga"-sorssal, hogy vannak olyan emberek, akiknél mindig vannak jobbak, tanultabbak, gyakorlottabbak...akkor az, aki nem a legjobb, dögöljön éhen?
Mert ugye rosszabb a helyzet, mint az ókorban, ott legalább elmehettél a mezőre lakni vagy az erdőbe, és földet műveltél vagy gyűjtögettél, állatot tartottál, aztán már meg is éltél, elég volt egy sátor is.
De mostezt nem teheted meg! Az ember az miatt, mert mindenkinél van jobb, mindenkinek van egy ismerőse, azért haljon éhen?
Lehetsz te a legjobb akár, ha vannak mások, akiknek más szimpatikusabb, vagy ismerős, akit felvesznek függetlenül attól, hogy mennyire jó.
Tudjátok mi ez?
Mi vagyunk az önkéntes rabszolgák, akik maguk megyünk a vásárra, hogy kiválasszanak minket. Ha nem akarunk éhenhalni.
Végignéznek minket, mint a lóvásáron: belenéznek a szádba, fogaidba, testsúlyod, arcod, magasságod, alkatod, hangod, mennyire vagy odaadó, hűséges meg kellőkép idióta csicska, aki persze 2 Ft-os órabérért is vígan túlórázik a semmi fizetésért....
Mi ez, ha nem önkéntes rabszolgavásárra menés?
Miért is várhat el egy munkaadó egy szar minimálbéres fizetésért nyelvizsgákat, jogosítványt? Mert ő fizette talán azokat?
Úgy veszem észre nagyon sokat követelnek a semmiért. Rossz ez és igazságtalan.
Hát nézd kérdező.
Sok mindenben igazad van, de tény, hogy egy munkáltató szinte mindig a legjobbat keresi. Ha még bagóért vállalja a munkát az már főnyeremény neki.
Jelen pillanatban pályakezdő vagyok. Öt hónap után (ügynöki munkát nem számítva) most volt az első (!) állásinterjúm! Száz kiküldött önéletrajzra 3-an válaszoltak!
Nem fogom azt mondani, hogy nem vagyok kissé magam alatt. Mindig éltanuló voltam, így kicsit nehéz ezt a helyzetet feldolgozni, mert tudom, hogy én jó vagyok. De pl. 300 jelentkezőből csípőből tudnak nálam okosabbat, tapasztaltabbat, szebbet találni. És ez zavar.
Ugyanakkor ott vannak az elvásárok. Jogosítvány, nyelvvizsga, ECDL vizsga. De kérem, miből? Még az utóbbit csak-csak meg tudnám szerezni, de jogosítvány, aminek megszerzése ötven ezrekbe kerül???
Tegnap óta én is rosszul érzem magam emiatt, de hát ez van, nincsm it tenni.
A kérdezőnek és Agrippának van nagyon igaza!Én arra lennék kíváncsi,a munkavállalók érdekeit vajon képviseli valaki?A kérdésre tömören válaszolva:ez a munkáltatók végtelen pofátlansága miatt van,a legjobb kell nekik,a legkisebb áron,bár még jobb lenne ingyen...
Nekem szokásom,hogy azonnal jelentem a munkaügyön,vagy más illetékes hatóságnál,ha olyan munkáltatóba botlok,aki bármiben is szabálytalankodik.
"Tudjátok mi ez?
Mi vagyunk az önkéntes rabszolgák, akik maguk megyünk a vásárra, hogy kiválasszanak minket."
Nemcsak önkéntes rabszolgák,hanam marhák akik fejet lehajtva baktatnak a vágóhídra!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!