Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » A munkahely milyen esetben...

A munkahely milyen esetben kérheti el a dolgozótól a nyaralási költségei bizonylatait?

Figyelt kérdés

Mert ugye az alapvetően úgy van, hogy ha visszavonják a már kiadott szabadságot, de a dolgozónak már pénze van benne, akkor kötelesek megtéríteni. De nyilván látniuk kell a bizonylatokat, vásárlási visszaigazolásokat, hogy tudják, pontosan mekkora összeget kell téríteniük. De hogy megy a dolog folyamata? Megkérdezik a dolgozót, hogy mennyi pénzt költött el a nyaralásra, és a válasz alapján eldöntik, hogy visszavonják-e a szabit, és ha igen, akkor kérik a bizonylatokat? Vagy pedig alapból azt kérik, hogy küldje át a bizonylatokat, és majd mérlegelik, hogy meg tudják-e téríteni az összeget vagy pedig inkább hagyják szabira menni?

Mert ha előbbi, akkor ugye simán ki lehet játszani azzal, hogy mond egy akkora összeget, amit úgysem térítenek, és inkább hagyják hogy szabadságra menjen. Ha viszont utóbbi, akkor ténylegesen a munkahely kezében van a dolog.

Kíváncsi volnék, hogy megy ez.

ápr. 21. 19:30
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Bemondásra garantáltan nem hisznek el senkinek semmit, márcsak azért sem, mert a nagy többség óriás nagyot hazudna
ápr. 21. 19:36
 2/5 A kérdező kommentje:

1: Tehát akkor az a jellemző, hogy kapásból azt kérik, hogy küldje át a bizonylatokat?

Mert ugye ha csak megkérdeznek, hogy mekkora összeget invesztáltam a közelgő nyaralásra, én mondhatom azt, hogy mondjuk Európán kívülre utazom, és többmillió forintot költöttem már rá. De ha erre azt mondják, hogy "Olyan sokat? Nos, annyit nem áll módunkban téríteni, menj csak szabira! De szeretnénk látni a bizonylatokat.", akkor az igazából rágalmazás, hiszen olyan indokkal akarják elkérni őket, hogy csekkolják, nem csak kamuzom-e. És szerintem akkor nem is vagyok köteles elküldeni.

ápr. 21. 19:45
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Ez nem így működik.

Ha ki van adva a szabadság és ezt mégis vissza kell vonni, annak különösen indokolható okra hivatkozva kell történnie.

Ilyenkor a munkáltató kártérítést fizet, a tényleges kár mértékig.

Nincs olyan amit a kérdező kitalált.

ápr. 21. 20:36
 4/5 A kérdező kommentje:

3: Nyugodtan címezheted nekem is a kommentet, egyesszám második személyben.🙂

De ha a kár mondjuk egy többhavi fizetésnek megfelelő összeg, akkor gondolom, hogy nem térítik meg, hanem ráhagyják. Azért csak van egy felső határ, amin túl már túlságosan veszteséges lenne nekik kipengetni az összeget.

A kérdésem lényege, hogy pontosan hogyan történik annak a kiderítése, hogy mekkorra a térítendő összeg, valamint a bizonylatok elkérése.

ápr. 21. 21:02
 5/5 anonim ***** válasza:
0%
...
ápr. 22. 05:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!