Tapasztaltatok már olyat, hogy az aktuális kapcsolati státuszotok kihat a munkakeresésetekre is?

Én ezt a verziót nem kifejezetten látom. Azt inkább,hogy kicsi gyerekes, vagy friss házas, esetleg komoly párkapcsolatos nő alkalmazásán elgondolkodik a munkáltató, ami érthető is, hiszen alig belejön máris kiesik a munkából, a kisgyerekes pedig ha aktívkorú a szülője és nincs segítsége folyamatosan táppénzen van.
Ha valaki szingli még jelentheti azt is a munkáltatónak,hogy esetleg évekig megmarad alkalmazottként mire komoly kapcsolatot talál és gyereket vállal. Nem tudom milyen területen nézelődsz, de sehol nem tudom elképzelni,hogy egy vezetőnek ilyen gondolatai legyenek. A randi bármikor lehet, tudod időben munkaidőn kívül tenni, viszont egy kicsi gyerek betegségét már kevésbé...
Nekem is vannak kisgyerekes kolléganőim, napi szinten stresszelnek a gyerek betegsége miatt, késnek mert nem akar felkelni, hazamennek mert szóltak az óvodából..szóval jóval macerásabb mint egy szingli, vagy egy sima gyereknélküli párkapcsolatban élő szerelmes.

Elmondhatjuk,hogy nincs köze a családi státuszhoz a munkáltatónak, de ahhoz joga van,hogy Ő döntse el milyen munkaerőt alkalmaz. Sehol nem nyerő az állandóan hiányzó, stresszelő/álmodozó stb munkaerő. Minden munkáltató olyan dolgozót keres aki maximálisan helyt áll a munkájában szellemileg, tevőlegesen.
Hozzáteszem: munkatársként is ilyenre vágyunk. A hócipőm tele van ( annak ellenére,hogy megértem őket) azokkal a kolléganőkkel akik folyamatosan hiányoznak, innentől kezdve végezhetem null ft-ért a munkáját /mert összefügg az enyémmel, esetleg a munkaköri leírásomban benne van a helyettesítés/. Ezt szakmailag se könnyű hiszen nem vagyok naprakész a másik dolgozó munkájában.

Én ezt nem mondanám diszkriminációnak. A munkáltatónak joga van eldönteni milyen szempontok alapján kit választ.
Ha azt mondja,hogy én szőke nő vagyok,és inkább egy férfit vesz fel,az diszkrimináció. Az is,ha etnikumot nem választ,kifejezetten erre hivatkozva. Bár szerintem ennyire nem bolond egy munkáltató sem hogy ezeket kimondja. Manapság egyszerűen csak nem reagálnak.

További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!