Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mire elég Innsbruckban havi...

Mire elég Innsbruckban havi nettó 2200 euró?

Figyelt kérdés

Az ÖBB-nél szeretnék dolgozni Zugbegleiterként, ez a pozíció a legtöbb helyen (pl. Bécs, Graz, Salzburg) meg van hirdetve, viszont szívem szerint én a természet és a város szépsége miatt Innsbruckot választanám. Nézegettem viszont a lakásárakat és az osztrák nagyvárosok közül Innsbruckban tűnt a legkisebbnek, ellenben a legdrágábbnak a kínálat. Az ÖBB-nél nincsenek regionális különbségek a fizetések terén, tehát ugyanaz lenne a bérem pl. a sokkal olcsóbb Grazban is, ennélfogva ott ennek a fizetésnek sokkal nagyobb lenne a vásárlóereje.

Sok helyen próbáltam már nézelődni, kalkulálni, de eléggé lesújtó a helyzet Innsbruckban ezek alapján. Ezért is szeretném a Ti segítségeteket is kérni, amennyiben releváns tapasztalattal rendelkeztek Tirollal kapcsolatban.

Én leginkább willhaben.at-n néztem a lakásokat, Innsbruckban még a kis 30 négyzetméteres garzonok is minimum 800, de inkább 1000-1200 euróért futnak és a környező településeken se találni érezhetően olcsóbbakat. Grazban már 600 euróért is lehet találni sokkal jobb lakásokat, viszont a környezet miatt tényleg jobban tetszene a tiroli székhely, mert számomra nagyon fontos a feltöltődés a természetben.

Ez a 2200 euró egyébként az alapbér lenne, valamennyivel ez magasabb lenne azért a különböző pótlékok miatt, de nem tudom, azzal mennyivel lennék előrébb.

márc. 30. 16:20
 1/8 anonim ***** válasza:
82%
márc. 30. 17:29
 2/8 anonim válasza:
89%
Értelemszerűen a lakhatás a legnagyobb tétel. Ha nem találsz 700-800 körül mindennel, nem éri meg odamenni. Graz ilyen szempontból a legélhetőbb. Salzburg is elég horror. Vannak szövetkezeti lakások azok olcsóbbak de ahhoz kint kell lenni már hogy megpályázhasd. Amúgy online hirdetést találtam erre az állásra ott bruttó 4171 eurot írnak fizura ami kb 2800 nettó.
márc. 30. 17:59
 3/8 anonim ***** válasza:
26%

2200 Euro netto

-1200 Euro lakbér

-300 Euro energia, Internet, stb

-400 Euro élelmiszer

Azaz megmarad tuti 300 Euro havonta.

De ehhez jön még kb 400 Euro netto Zulagen.

Összesen min. 700 Eurod marad havonta.

márc. 30. 21:27
 4/8 anonim ***** válasza:

A 4171 szerintem bőven 3000 felett lesz, mert egy jelentős része pótlékokból áll (hétvégi, ünnepnap, éjszakai stb..) ezek 500 Euroig adómentesek. Nekem brutto 3760-ra most 2900 jött, hasonló munkarendben dolgozok! Tehát erre még 400 bruttó rájön a legfelső adókategóriában ami kb 200 netto. Túlórát még lehet habi 10-t 450 Euróig adómentesen csinálni, pl ezt

az összeget egy ünnepnapi vagy vasárnapi nappal majdnem le is lehet tudni, ha élelmes vagy :)

ápr. 4. 18:46
 5/8 anonim ***** válasza:
77%
Grazot meg csak ajánlani tudom, nagyon szerethető város. Amennyiben szeretnél magyar emberekkel ismerkedni, illetve gyakrabban hazalátogatni akkor egy jó választás! Mivel egyetemi város nagyon sok a fiatal is, rengeteg kikapcsolódási lehetőség van. Magas hegyekig se kell sokat menni, mi mindig Eisenerz felé túráztunk, akad bőven 2000+os hegy.
ápr. 4. 18:50
 6/8 anonim ***** válasza:
Még valami eszembe jutott! Ismerősöm mozdonyvezetőként dolgozott és kedvezményesen bérelt az ÖBB-től lakást, szóval érdemes rákérdezni ha odáig jutnál a dologgal :)
ápr. 4. 19:06
 7/8 anonim ***** válasza:

Hol találtátok azt a fizetést 4171 Euroért? Gondolom 20 év tapasztalattal.

Mert kezdöként 3200-nál (Brutto) kezdödik.

ápr. 4. 20:01
 8/8 anonim ***** válasza:

"ezek 500 Euroig adómentesek"

Ez nem teljesen igaz.

Attól függ mikor szoktál álltalában dolgozni, mi a szakmád, milyen szerzödésed van, stb.

ápr. 4. 20:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!