Mire elég Innsbruckban havi nettó 2200 euró?
Az ÖBB-nél szeretnék dolgozni Zugbegleiterként, ez a pozíció a legtöbb helyen (pl. Bécs, Graz, Salzburg) meg van hirdetve, viszont szívem szerint én a természet és a város szépsége miatt Innsbruckot választanám. Nézegettem viszont a lakásárakat és az osztrák nagyvárosok közül Innsbruckban tűnt a legkisebbnek, ellenben a legdrágábbnak a kínálat. Az ÖBB-nél nincsenek regionális különbségek a fizetések terén, tehát ugyanaz lenne a bérem pl. a sokkal olcsóbb Grazban is, ennélfogva ott ennek a fizetésnek sokkal nagyobb lenne a vásárlóereje.
Sok helyen próbáltam már nézelődni, kalkulálni, de eléggé lesújtó a helyzet Innsbruckban ezek alapján. Ezért is szeretném a Ti segítségeteket is kérni, amennyiben releváns tapasztalattal rendelkeztek Tirollal kapcsolatban.
Én leginkább willhaben.at-n néztem a lakásokat, Innsbruckban még a kis 30 négyzetméteres garzonok is minimum 800, de inkább 1000-1200 euróért futnak és a környező településeken se találni érezhetően olcsóbbakat. Grazban már 600 euróért is lehet találni sokkal jobb lakásokat, viszont a környezet miatt tényleg jobban tetszene a tiroli székhely, mert számomra nagyon fontos a feltöltődés a természetben.
Ez a 2200 euró egyébként az alapbér lenne, valamennyivel ez magasabb lenne azért a különböző pótlékok miatt, de nem tudom, azzal mennyivel lennék előrébb.

2200 Euro netto
-1200 Euro lakbér
-300 Euro energia, Internet, stb
-400 Euro élelmiszer
Azaz megmarad tuti 300 Euro havonta.
De ehhez jön még kb 400 Euro netto Zulagen.
Összesen min. 700 Eurod marad havonta.

A 4171 szerintem bőven 3000 felett lesz, mert egy jelentős része pótlékokból áll (hétvégi, ünnepnap, éjszakai stb..) ezek 500 Euroig adómentesek. Nekem brutto 3760-ra most 2900 jött, hasonló munkarendben dolgozok! Tehát erre még 400 bruttó rájön a legfelső adókategóriában ami kb 200 netto. Túlórát még lehet habi 10-t 450 Euróig adómentesen csinálni, pl ezt
az összeget egy ünnepnapi vagy vasárnapi nappal majdnem le is lehet tudni, ha élelmes vagy :)

Hol találtátok azt a fizetést 4171 Euroért? Gondolom 20 év tapasztalattal.
Mert kezdöként 3200-nál (Brutto) kezdödik.

"ezek 500 Euroig adómentesek"
Ez nem teljesen igaz.
Attól függ mikor szoktál álltalában dolgozni, mi a szakmád, milyen szerzödésed van, stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!