Mennyire tartód valósnak? A magyar lakosság harmada, nem tudna megfizetni egy váratlan 100.000 Ft-os kiadást.

Én ezt simán elhiszem, a bajom csak az ebből levont következtetéssel van, hogy ez a csóróságot bizonyítja.
Volt ilyen kutatás a legfelső tizedben is, ahol a legjobban kereső 1 millió ember él és nekik is a 40%-uk nem tudna kapásból megoldani egy hűtő, TV, ... cserét de szerintem ez azért van, mert hülyék a pénzügyekhez, az összes fizetésüket elköltik.

Nagyjából reálisnak tartom. Ma a dolgozók közül 740000 a garantált létminimum vagy az alatt keresnek, azaz 231 ezer Ft vagy alatta.
Ezen kívül 1.5 millió nyugdíjas nyugdíja is 231 ezer Ft alatt van.
Add hozzá még hajléktalanokat meg a tartós munkanélkülieket.
Nyilván az sem mindegy hogy mikor kellene az a 100Eft a pontos számokon lehetne vitatkozni

Biztos hogy igaz.
Nagyon sokan élnek fizetéstől fizetésig... úgy, hogy az utolsó héten már nagyban megy a matek.
Persze olyan is van akinek a playstation előbbre való mint a gázszámla.
Rengeteg féle ember van, millió eset.. még több felfogás.

“ Ma a dolgozók közül 740000 a garantált létminimum vagy az alatt keresnek, azaz 231 ezer Ft vagy alatta.” azért ez a statisztika elég csalóka, ebben rengeteg olyan van, mint én, aki a saját cégében van ennyivel bejelentve.
Ettől független szerintem, 50 ezret se tudna kifizetni a lakosság harmada. Vagy hitelből tenné. A barátnőm és a férje (egy gyerek van) 700 nettó körül keresnek (+némi cafetéria) és egy új telefont képtelenek megvenni hitel nélkül

Van az a lakosság fele is.
Első meg legalja troll.
Most éppen ki tudnék fizetni, ha más terveimet félredobok. De az esetek többségében nem; vagy legalábbis elmúlt fél évben nem tudtam volna.

ma 11:04
Szerinted ha mondjuk 1,5-szer annyit keresnél, mint most akkor ez mindig lazán menne? Mert szerintem az átlag magyar azt csinálná, hogy akkor 1,5-szer annyit kezdene el költeni, mert ő most már megengedheti ez magának.
Szinte bárki aki szereti az anyagi biztonságot és hajlandó ezért tenni is annak van lehetősége arra, hogy akár havi pár ezer forint megtakarítás mellett is kiépítsen pár százezres tartalékot.
Ma átlagban 150 ezer forint személyi hitele van egy magyarnak így egy év alatt simán 30-40 ezer forintot tesz ki az az összeg amit ráfizetnek arra, hogy nekik hitelük van ahelyett, hogy ültek volna fél évet egy szar telefonnal, rossz TV-vel, ... .
Mert nem lenne baj a hitellel ha valami olyanra venné el az ember ami hozzájárul ahhoz, hogy jobban keressen, csökkentse a kiadásait, de átlag magyar nem erre veszi fel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!