Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Tulajdonképpen akinek nincs...

Tulajdonképpen akinek nincs gyereke az tartja el a lakosságot?

Figyelt kérdés
Mert a gyerekeseknek van adókedvezmény, támogatások.

ma 19:45
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
43%
Nem. Attól, hogy van 2 gyerekem több, mint 200 ezer forintnyi adót vonnak tőlem havonta.
ma 19:49
 2/13 anonim ***** válasza:
71%
Hosszútávon az tartja el a lakosságot akinek van gyereke, mert ezeknek a gyerekeknek az adójából fogják fizetni a nyugdíját és az egészségügyi ellátását azoknak is, akik nem vállaltak gyereket.
ma 19:50
 3/13 anonim ***** válasza:
33%
Vállaljál gyermeket te is
ma 19:55
 4/13 anonim ***** válasza:
37%

Miért szerinted egyedül az a 15%szja az amit adóbevételként kap az állam?

Meg szerinted csak a munkavállalók adóznak?

ma 19:56
 5/13 anonim ***** válasza:
36%
Mi alapján jutottál erre a hülye észrevételre? Nagymamáid idejében amikor a családokba 7-8 gyerek született akkor ki tartotta el a lakosságot?
ma 19:59
 6/13 Justinianus ***** válasza:
9%
Nem. Tulajdonképpen akinek nincs gyereke, az az ingyenélő. Mert ahogy öregszel, a gyereked, meg az unokád, meg az ükunokád munkájából kellene finanszírozni az ingyenes utazásodat, a kórházi kezelésedet, a protkódat, meg a járókeretedet. Illő lenne már a nyugdíjat is a gyerekek számához igazítani.
ma 20:01
 7/13 anonim ***** válasza:

Nekem nincsen gyerekem, és nem is vagyok fidesz szavazó, de azt belátom, hogy van abban logika, hogy a támogatásokat a gyerekvállalás köré építik, azzal hogy azt csak akkor tudják igénybe venni, ha a szülők dolgoznak, és a támogatás adó-visszatérítés formájában vehető igénybe, nem azért jár, mert van 8-10 gyerek.

Még azt is megértem, hogy ezt sokan sérelmezik, akiknek nincsen gyerekük, pedig van abban sokszor sértettség, irigység is (nekik jár, nekem miért nem?)

Nem az tartja el a lakosságot, akinek nincsen gyereke, hanem azok, akik adót fizetnek, és néhány év múlva a mostani gyerekek lesznek az adófizetők, az ő adóikból az elöregedő társadalom nyugdíjasainak a járadékát is ki kell valahogy gazdálkodni.

Azt nem tudom, hogy ez sikerül-e, mert vannak számításaik, amelyek szerint lesznek bajok, de ehhez nem értek.

Nem gondolom azt sem, hogy az adókedvezmények miatt vállalnak gyereket, de akinek van gyereke, lehet segítség az adókedvezmény, amihez feltétel a munka.

ma 20:03
 8/13 anonim ***** válasza:
48%
Napi gyerekellenes retarder.
ma 20:21
 9/13 anonim ***** válasza:
32%

A gyerek is ingyenélő, ha azt vesszük, amíg munkába nem lép: pl.: egy drogos-léhűtő gyerek kezelését-, a társadalomnak okozott károkat mind az addig dolgozó állampolgárok tarhálják össze neki(k). E mellett nézhető úgy is a téma, hogy legalább lesz munkájuk, mert "akinek nincs gyereke, az az ingyenélő"-t fogja tudni segíteni pl.: az idősotthonban, a kórházban, ha odakerül és lesz ez a mostani fiatal generáció képes-alkalmas foglalkozni a zembertársaival - ami nem valószínű.

Mindegy: a lényeg, hogy amit ugatott Viktorta 2006-2010 közt, hogy így a jóléti állam, meg úgy a jóléti állam, azt már megint kezdni felrúgni...

ma 20:44
 10/13 anonim ***** válasza:

A koltsegvetes toredeke szarmazik az anyak szjajabol.

Pont ezert tudjak elengedni 2026tol lepcsosen.

De am szerintem ez csak egy valasztasi csapda. Ahogy a katat es a rezsicsokkentest is megnyirbaltak ugy valasztas utan ha kell ezeket a penzosztasokat is vissza fogja szedni a fidesz.

De a sok hulye ugy is elfelejtette mar mi volt 22 nyaran.

ma 21:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!