Vajon ebben mi lehet az apróbetűs beetetés? (munka németben)
Rendezik a papírokat/munkát/szállást és még nem is kell max nagyon alapszinten tudni németül?
Túl szép hogy igaz legyen.
Több helyen olvastam, hogy külföldön kerülni kell a munkaközvetítőket meg úgy en bloc a magyarokat ha valaki emigrálni akar.
Mit gondoltok erről?

Ne akarjál egyből emigrálni.
Én beszélhetnék kijáró emberekkel. El kell menni 3-7-szer egy helyre, hogy személyesen győződj meg dolgokról.
Itt is csak a jelentkezést javaslom, hogy szemügyre vehesd ezeket a közvetítőket, de nem vállalnék munkát el náluk.
A Munkaügyi Központosban is van EURES csoport, ők szervezik a külföldre menőket, és azt is meg tudják mondani, ki a csaló, melyik cég korrekt, stb.
Még azt is mondanám, egy határmenti megyébe menj el infót gyűjteni, az ottani emberek többet tudnak, közelségtől függően 10-80%-uk kijár dolgozni.

Egyébként a szerződést lefordíttatnám.:)
Nem hinném el bemondásra, mi van benne.

Nőként ne menj .
Mi van ha érted.
Ne légy hulye, nem bizhatsz vakon senkiben

Normálisan tudni kell németül és akkor nem leszel ilyen szarokra rászorulva. Ki kell menni személyesen munkát, lakást keresni. Kezdésnek elég egy szobai is.
Kell hozzá kezdötöke, de pénz nélkül amúgy se lehet menni sehova.

HR-es vagyok német nyelvterületen. Több évtizede vagyok a szakmában. Elolvastam a linkedet. Megmondom öszintén, hogy nekem büzlik. Nem az a baj, hogy nem valós, hogy munkahelyhez juss, hanem ahogy azt körbeirják. Több évtizedes tapasztalatom szerint azt mondhatom, hogy ezek azok a tipikus igergetések, amik aztán úgy végzödnek, hogy többet fogsz dolgozni, mint a munkatörvénykönyv megenged, vagy nem kapod meg a tulórákat (vagy csak kompenzálhatod szabadidövel), vagy idövel megemelik a szállás költségeit, vagy túl van árazva a lepukkadt szállás, stb.
Még ha értenéd is a munkaszerzödést, úgy ki tudják magyarázni, hogy "azt nem úgy kell értelmezni". Sok németet is átvernek. Hetente vannak hirek róla itt is, hogy melyik cég nem tartott be valamilyen törvényt, átvertek munkacsoportokat, stb.
Persze ha nem beszélsz németül, senki nem fogja neked megmondani, hogy hogyan tudsz védekezni, mire kell figyelni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!