Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Végeselemes műszaki szimuláció...

Végeselemes műszaki szimuláció szakterületen milyen fizetéseket lehet elérni?

Figyelt kérdés

Érdeklődöm, hogy műszaki szimulációs szakterületen, elsődlegesen hő- és áramlástechnikai feladatokra specializálódva milyen béreket lehet elérni? 6 év géptervezői tapasztalatom van, FEA-val a tanulmányaim alatt, illetve hobbiként foglalkoztam eddig (Ansys, Fusion, Flowsim, OpenFOAM). Mennyire szoftverspecifikus a munkaerőpiac? Megéri erre specializálódni?

Kérlek, amennyiben tudtok

írjatok tapasztalatot és feladatkört is a válaszaitok mellé. Előre is köszönöm.

márc. 20. 14:13
 1/5 anonim ***** válasza:
47%

Ebben az összeszerelőországban szinte 0 szükség van ilyen tudásra. Max ha tervezői pozira pályázol akkor erős előny ha képben vagy ezekkel.

Ilyen szimulációs mérnöki állás is egyre kevesebb van az országban.Max multihoz tudsz vele bekerülni,de egyébként ismerősök elmondása alapján nagy fizukra ne számíts ebben a szektorban...

márc. 20. 15:28
 2/5 anonim ***** válasza:

Javaslom hogy pl. a Budapesti Késmárk utcai Siemens-nél érdeklődj, ők ilyesmivel foglalkoznak (erőművi turbinalapát gyártás).

Az nem tudom, hogy tervező részleg van-e ott, de folyékony német nyelvtudás valszeg elvárt ha tervező mérnökként akarsz dolgozni náluk.

márc. 20. 20:22
 3/5 anonim ***** válasza:

Ja, egyébként szerintem nem éri meg erre specializálódni, nagyon kevés cég foglalkozik ilyesmivel Mo.-n.

Célgép, robotcella, automatizálás tervezőként több lehetőséged van.

márc. 20. 20:25
 4/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.
márc. 21. 18:50
 5/5 A kérdező kommentje:
3# Automatizálás melyik szakterületét javasolnád? Pneumatika, PLC, beágyazott rendszerek?
márc. 22. 18:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!