Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Hogyan lehet önálló életet...

Hogyan lehet önálló életet élni egyedül Budapesten?

Figyelt kérdés

Netto 500 ezer forintot keresek.

Ebből nekem alberlet: havi kereken 200 ezer Ft.

Kaja+egyéb más jellegű termékek pl. Tisztitoszer akármi havi 250 ezer Ft.

És marad 50 ezer Ft amiből 10 ezer Ft a bérlet, 10 ezer Ft esetleg ruha vagy gyógyszer vagy ami éppen szükséges.

És 30 ezer Ft edzés.

És akkor még nem szórakoztam, nem tettem félre utazásra, vagy későbbi megtakaritasokra.

És még sorolhatnam

Szamitasaim szerint egy netto 800 ezer Ft ami jó lenne. Tehát plussz 300 ezer Ft..

De hol adnak annyit milyen cégek?

tegnap 15:26
1 2
 11/20 nb2019 ***** válasza:
85%
Egyetértek. Ez napi átlag 8000 Ft lenne. Egyedül élve heti 1-nél többször biztosan nem kell mosni, mosogató, takarító szerek sem fogyhatnak el heti szinten. Nekem kb 380 ment el februárban, ebben a lakáshiteltől kezdve a rezsin át némi szórakozásig-hobbiig minden benne van.
tegnap 17:16
 12/20 anonim ***** válasza:
100%

"Kaja+egyéb más jellegű termékek pl. Tisztitoszer akármi"

Ebből kellene spórolni.

tegnap 17:35
 13/20 anonim ***** válasza:
85%

"Ebből nekem alberlet: havi kereken 200 ezer Ft.

Kaja+egyéb más jellegű termékek pl. Tisztitoszer akármi havi 250 ezer Ft."

Nem tudom te mi a francot zabálsz, vagy mennyit, de ez elég extrém költekezés ilyen dolgokra. Sok embernek konkértan annyi a fizetése amit te elszórsz "kajára és más jellegű termékekre".

A lakbérből is lehet spórolni, keress egy lakótársat vagy költözz olcsóbb helyre.

Lakótárssal máris feleződne a bérleti díjad, megspóroltál 100 ezret. A 250 ezre költést nyugodtan vedd le a 2/3-ára vagy akár a felére és megint spóroltál 100+ ezret.

tegnap 18:05
 14/20 anonim ***** válasza:
83%
Mondjuk fél millió forint fizetés mellett nehogy mâr lakótársakkal kelljen lakni. Inkább akkor kisebb lakás, de ezen én nem spórolnék, inkább a kaján. Én csak tudom, mert 8 évig laktam lakótàrsakkal, horror volt. Pedig költöztrm is párszor, de egsik rosszabb volt, mint a másik.
tegnap 18:46
 15/20 anonim ***** válasza:
100%
Én is kb ekörül keresek. Interfoodtól rendelek kaját, 22 ezer ft körül van 1 hétre leves+főétel+desszert is benne van. Vacsorára szalámikat, felvágottakat eszem, reggelire meg pirítóst, müzlit. Szóval 100 ezer alatt megvan a kaja. A 250 ezer elég luxus, étterembe jársz minden nap?
tegnap 18:50
 16/20 anonim ***** válasza:
100%
14-es: mivel Bp-en 250 ezer az átlag albérletár, így a fél milliós fizetés igen karcsú, ha egyedül boldogulni akar az ember. Ilyen bérleti díjak mellett, egyedül élve legalább 600-700 ezres nettó fizetés kell. És akkor még csak átlagos szinten él valaki. 700-nál már talán tudna félretenni értelmezhetőbb összegeket, 600-nál normálisan elvan.
tegnap 22:34
 17/20 anonim ***** válasza:
100%
Ezeket a tisztítószeres tételeket sose értem. Egyedül élsz egy kis lakásban, én kb 4-5 havonta ha elköltök ezekre egy tizest mondjuk. Nem tétel.
tegnap 22:41
 18/20 anonim ***** válasza:
63%
Ott kezdődik, hogy miért fizetsz ki egyedül 200-ezret egy tolvajnak. Amikor máshol 4 tagú család él annyiért. Saját bútorokkal 47-ezret fizetek budapesti panelben egész lakásért és ráadásul nem is egyedül! Tehát csak nekem 23.500. Ott folytatódik, hogy mégis hogyan eszel meg 250-ezret. Bőven 80-ezren belül eszek egészségtudatosan és az egyéb háztartási cikkek nem dobnak sokat egyáltalán. Kötelező havi költésem az étkezéssel együtt: 190-ezer. Ebből vonjuk le a lakbért: egyenlő 143. Ha meg lehetne felezni valakivel a lakbért, akkor 243 és nincs meg az 500 fele. Ha esetleg 140-ért találnál, akkor 283. De még mindig marad az 500-ból!
ma 07:55
 19/20 anonim ***** válasza:
71%
Helyesbítek. Ebből vonjuk le a lakbért: 166. Mert ugyebár ketten vagyunk. Ráadásul nem kötelező módon költök 190-et, ebbe már 60 extrát is számoltam. 130 a kötelező, szimplán a lakbéredet meg sem közelíti.
ma 07:57
 20/20 anonim ***** válasza:
100%
Edzenei otthon is lehet, spóroltam neked 30k-t máris.
ma 08:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!