Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Vannak most leépítések?...

Marcika1558 kérdése:

Vannak most leépítések? Válság van? Vagy ez is kitaláció, embereket ijesztgetnek?

Figyelt kérdés
febr. 16. 19:37
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%
Autóalkatrészeket gyártó vállalatnál dolgozom. Nálunk sok ember fix idejű szerződéssel dolgozik, ki van adva, hogy senkinek nem hosszabbítják meg a szerződését, és tervezve van leépítés is, egyelőre csak a szerződéses munkavállalóknál.
febr. 17. 09:54
 12/16 anonim ***** válasza:
74%

Vannak!

02.06.-óta munkanélkül vagyok.

Autóelektronika.

febr. 17. 10:58
 13/16 A kérdező kommentje:
12-es melyik gyárban? ha nem titkos
febr. 17. 13:09
 14/16 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező: akkor én hozok 2 személyt is. Az egyik én vagyok. Már műszakos gyári munkákra, konyhai kisegítőnek is jelentkeztem. (Igaz, ezt nemrég kezdtem el, mármint a konyhai kisegítős helyekre a jelentkezést.)

van egy ismerősöm, nem tud elhelyezkedni. Igaz, ő nem szeretne még fizikai munkát végezni.

Én meg diplomával (amit eltitkolok) jelentkezek gyárba már, meg takarítónak is. Már 300 jelentkezésnél tartok.

Más ismerősöm valami közfoglalkoztatott, de örül annak is. Valami irodában van.

febr. 18. 14:34
 15/16 A kérdező kommentje:
14-es ez melyik régió? Elég durva amit írtàl!
febr. 18. 16:09
 16/16 anonim ***** válasza:

14-es vagyok:

az ismerős Balaton környékén lakik. Ő nem akar még fizikai munkára jelentkezni.

A másik ismerősöm, a közfoglalkoztatott, meg Kelet-magyarországon él, egyik megyeszékhelytől egy kisebb városban/faluban.

Ami engem illet, Budapesten vagyok.

Ebben az évben kezdtem el az álláskeresést, a diplomával nem sikerült dolgoznom. (Ugyanis én is Kelet Magyarországon éltem, ahol ezzel a diplomával nem nagyon lehet elhelyezkedni, ahhoz Budapestre kell menni.)

Annyi szóljon _ellenem_, hogy se##h#lye vagyok nyelvekhez és jogsim sincs és várhatón nem is lesz jogsim.Igazából volt, aki azt mondta, százalékoltassam le magam, mert vannak látható bajaim. Mondjuk látszik, hogy járás közben billegek. Szóval itt testi bajokra kell gondolni.

Meg önbizalomhiányom van elég keményen és lehetne sorolni.

Nem tudom mivel fényezni magam önéletrajzban, mert ugye Kelet Magyarországról jövök és ott inkább fizikai munkák vannak és nem volt lehetőségem arra, hogy várjak bármiféle irodai munkára végtelen ideig. Munkanélküliként megkaptam a családtól, hogy van x hónapom, hogy állást találjak, utána irány az utca.

Szóval eddig fizikai munkás voltam csak, de már nem számítok pályakezdőnek se.

Megoldást az egyéni vállalkozói jelentené, de ugye azt is fel kellene futtatni, meg ahhoz is idő kellene, hogy "beérjen".

Talán a felsorolt személyek közül (magamat beleértve) még én vagyok a legjobb helyzetben, mert én egyrészt hajlandó voltam költözni (ország egyik végéből másikba, Kelet Magyarországról Balaton környékére), másrészt Budapesten élek jelenleg. A másik az, hogy ugye nem ragaszkodom az irodai munkához már.

Ui: amiből diplomám van, az már nem érdekel és nem is nagyon tudnám csinálni.

ui2: ma hívtak két helyről. Egyik gyári munka 2 műszakban, másik valami éttermi munkás.

febr. 18. 16:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!