Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mikor igényeljem a csedet ?

Mikor igényeljem a csedet ?

Figyelt kérdés
03.10-re vagyok kiírva. 28 nappal szülés előtt van lehetőség igénybevenni. 390.000 a bruttó keresetem és 25 év alatti vagyok. Ha jól értesültem akkor érdemes előbb igényelni, ha magasabb lesz a gyed összege mint a tp. De nem vagyok tisztában vele, hogy milyen összegű a gyed, miket vonnak le, miket nem így hogy 30 év alatti édesanya leszek.

febr. 3. 15:35
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%

#8 - hülyeség. A gyed fixen a gyerek két éves koráig jár, tökmindegy mikor megy el csedre.

Kérdező, biztos vagy benne, hogy bruttó 390 ezres fizura nettó 300as táppénzt kapsz? Ez elég hihetetlennek hangzik nekem. Még ha 25 alatt vagy, akkor is…

febr. 3. 22:39
 12/16 anonim ***** válasza:

Mivel a csed és a gyed mértéke is nagyobb, mint a tp, jobban jársz, ha kéred 28 nappal előbb. Ugyanaddig fog járni, mintha a szüléstől kérnéd

A 300 biztosan nem annyi, valószínű, hogy hosszabb időszak lett egyben igénywlve, mint egy hónap. Vagy vannak pótlékok, és emiatt magasabb a járulékalap a bruttó alapbérnél.

febr. 4. 05:10
 13/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Tényleg 300–at kapok. :)
febr. 4. 15:55
 14/16 anonim ***** válasza:
Minden egyes hónapban? Valami agyonpótlékozott fizud volt?
febr. 5. 00:02
 15/16 A kérdező kommentje:
Minden hónapban. Sok pótlékunk volt. 400-430 volt a rendes fizum
febr. 5. 09:07
 16/16 anonim ***** válasza:
Nettó vagy bruttó?
febr. 5. 09:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!