Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » GYET után milyen munkalehetősé...

GYET után milyen munkalehetőséget találtatok?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

14 évig voltam otthon a gyerekekkel, nemrégen járt le a GYET. Nincs nagyszülő, a covid előtt a férjemnek mindig be kellett jária dolgozni, így nem tudtuk másképpen megoldani, de jót is tett a gyerekeknek, hogy velük tudtam foglalkozni.

Amiben dolgozni tudnék, az mind Pesten van, viszont a két kisebbet egy vidéki nagyvárosba viszem minden nap iskolába (8 osztályos gimibe járnak, de egyedül még nem utazhatnak, és ez még legalább 4 évig így lesz.) A Budapesti 8 osztályosokba nagyon nehéz bekerülni, és nem is szívesen engedném őket olyan követelményrendszerű iskolákba (és a környezet sem a legszuperebb sajnos.)

Másrészt a középső gyerek elég sokszor van rosszul, érte kell mennem a suliba. Nincs komoly betegsége, csak a tinikori szédülés nála kicsit durvábban jön ki, és hazaküldik.

Pesttől 60km-re van az iskola, így értelmes időben nem érnék vissza Pestre, és napi 240km-t sem értelmes vezetni.

Ezek miatt full HO munkát tudnék csak végezni.

Tanári diplomám van, de nem sokat tanítottam, már akkor sem voltak szabad tanári állások. Ezért 15 évig IT supportban dolgoztam (L1-2), már mindenfélét is elvállalnék, de itt helyben kb takarítói állás sincs, full HO-t pedig nem ad egyik normális cég sem.

Továbbra is tanulok mindenféle informatikai dolgot (Azure, Python), 2 éve letettem a jogsit, hogy tudjam vinni a gyerekeket, hátha ezekkel előrébb leszek, de eddig nem nagyon látom a lehetőségeket.

Egyáltalán azt nem értem, miért nem adnak a cégek HO-t?

Próbáltam megbeszélni néhánnyal, hogy az összes iskolaszünetben bejárok az irodába, és csak azokon kívül legyek HO-ban, de egyáltalán nem hajlandóak erre sem.

A helyi összes iskolát felkerestem, hogy ped.asszisztensnek, vagy akár titkárnőnek is elmennék, de nincs munka.

Annyira nem sürgős a dolog, szerencsére a férjem jól keres, egyelőre anyagilag jól elvagyunk, de ez mégsem jó állapot, én nem érzem magam hasznosnak így.

Van más is hasonló helyzetben? TI hogyan oldottátok meg, ha sikerült?

Mit tanácsoltok?

febr. 3. 09:30
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
100%
Ez sokaknak probléma, hidd el. Egyszerüen nincs annyi irodai Ho munka, amennyi ember, aki ezt szeretné csinálni.
febr. 3. 09:33
 2/20 anonim ***** válasza:
68%

El kell fogadnod, hogy nem fogsz ilyen munkát találni. Ott a rengeteg fiatal, gyermektelen, releváns diplomával és tapasztalattal rendelkező fiatal, aki mind az ilyen munkákra jelentkezik, sőt, meg az is, akinek nincs releváns tudása, így hidd el, mindenféle irodai munkára többszörös a túljelentkezés.

Egyszerűen nincs annyi munkalehetőség, hogy mindenkinek jusson, és amire van, arra nem 14 éve nem dolgozó, speciális igényekkel és relevans tudással nem rendelkező anyukát keresnek.

Ez az igazság.

febr. 3. 14:57
 3/20 anonim ***** válasza:
100%
Egyébként, az ilyen ped. asszisztens és titkárnöi munkakat mind ismerősök töltik be.
febr. 3. 14:58
 4/20 A kérdező kommentje:

#2 Mi a speciális igény a full HO-ban? Tőlünk keletre és nyugatra is az IT szektor 40-50%-a már jó 20 éve full HO-ban dolgozott eddig is.

Milyen releváns tudása van annak a fiatalabbnak, aki most érettségizett, és L1-2 IT supportos munkát vállal?

(Ehhez a munkakörhöz sosem kellett diploma, most sem kérik sehol.)

febr. 3. 21:53
 5/20 anonim ***** válasza:
6%
Te tudod. 14 év kihagyás után? Hosszú idő. De, próba szerencse.
febr. 3. 22:10
 6/20 A kérdező kommentje:

#5 Ha válaszolsz a kérdéseimre, sokkal könnyebb a kommunikáció...

Mondjuk azt nem említettem, hogy a 14 év alatt 8 releváns tanfolyamot tettem le, nem érzem úgy, hogy le lennék maradva szakmailag.

Miért bem adnak a cégek teljes távmunkát? (Senkinek sem adnak.)

febr. 3. 22:27
 7/20 anonim ***** válasza:
73%
Ötös válaszoló vagyok. Szintén pedagógus. 16 évig intézményvezető voltam. Aztán, közben 2 diplomát még lepörgettem. Igaz, nem célzottan a kérdésedre válaszoltam. De, nincs HO.munka! Főként, nem ekkora kihagyással. Szinte minden iskolának van titkárnője, aki helyben elvégzi a feladatokat- hatékonyabb, mert azonnal meg tudják beszélni a felmerülő kérdéseket. Külsőst nem alkalmaznak. Személyes adatok védelme stb. Mondhatni, jártas vagyok a témában. Nem mellékes, hogy a törvények napi szinten változnak az oktatásügyben- az ezt követni tudók pedig ott vannak helyben.
febr. 4. 06:08
 8/20 anonim ***** válasza:
30%

Az a speciális benne, hogy tetszik vagy sem, a full HO egy olyan dolog, amit nem szeretnek a cégek.

14 év kihagyás után örülhetsz anank, ha munkát találsz, nemhogy full HO-val

febr. 4. 06:35
 9/20 A kérdező kommentje:

#7 Köszönöm a választ.

Elsősorban IT állásokat kerestem. Ott bőven lenne alkalom HO munkára, de a fiataloknak sem adnak távmunkát. Azért is érdekel ez a kérdéskör, mert nem csak én vagyok emiatt munka nélkül, hanem a fiatal, szakirányú diplomás is. aki vidéken él.

Úgy gondolom, aki szakirányú diplomával rendelkezik, az nehezen vállal el nettó 200-ért L1-2 IT supportot, nekem viszont mind tudásban, mind anyagilag elég lenne ilyen pozíció. Úgy látom, hogy a vidéki diplomás fiatal a HO hiány miatt kénytelen vagy beköltözni Pestre, vagy elvállalni ezeket az alacsonyabb bérezésű pozíciókat. Ez senkinek nem jó. Eközben a cégek nyüszögnek, hogy nincs elég munkavállaló.

Érdekes szituáció ez ...

febr. 4. 06:37
 10/20 A kérdező kommentje:

#8 Nade az a kérdés, hogy mi az oka annak, hogy nem szeretnek teljes távmunkát adni? Mi a probléma gyökere?

Miért éri meg nekik on-site munkára felvenni egy bár fiatalabb, de tapasztalatlanabb munkavállalót, fizetni az iroda febntartását, infrastruktúrát, és emellett is fizetni a munkábajárás költségeinek egy részét?

febr. 4. 06:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!