Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » GYET után milyen munkalehetősé...

GYET után milyen munkalehetőséget találtatok?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

14 évig voltam otthon a gyerekekkel, nemrégen járt le a GYET. Nincs nagyszülő, a covid előtt a férjemnek mindig be kellett jária dolgozni, így nem tudtuk másképpen megoldani, de jót is tett a gyerekeknek, hogy velük tudtam foglalkozni.

Amiben dolgozni tudnék, az mind Pesten van, viszont a két kisebbet egy vidéki nagyvárosba viszem minden nap iskolába (8 osztályos gimibe járnak, de egyedül még nem utazhatnak, és ez még legalább 4 évig így lesz.) A Budapesti 8 osztályosokba nagyon nehéz bekerülni, és nem is szívesen engedném őket olyan követelményrendszerű iskolákba (és a környezet sem a legszuperebb sajnos.)

Másrészt a középső gyerek elég sokszor van rosszul, érte kell mennem a suliba. Nincs komoly betegsége, csak a tinikori szédülés nála kicsit durvábban jön ki, és hazaküldik.

Pesttől 60km-re van az iskola, így értelmes időben nem érnék vissza Pestre, és napi 240km-t sem értelmes vezetni.

Ezek miatt full HO munkát tudnék csak végezni.

Tanári diplomám van, de nem sokat tanítottam, már akkor sem voltak szabad tanári állások. Ezért 15 évig IT supportban dolgoztam (L1-2), már mindenfélét is elvállalnék, de itt helyben kb takarítói állás sincs, full HO-t pedig nem ad egyik normális cég sem.

Továbbra is tanulok mindenféle informatikai dolgot (Azure, Python), 2 éve letettem a jogsit, hogy tudjam vinni a gyerekeket, hátha ezekkel előrébb leszek, de eddig nem nagyon látom a lehetőségeket.

Egyáltalán azt nem értem, miért nem adnak a cégek HO-t?

Próbáltam megbeszélni néhánnyal, hogy az összes iskolaszünetben bejárok az irodába, és csak azokon kívül legyek HO-ban, de egyáltalán nem hajlandóak erre sem.

A helyi összes iskolát felkerestem, hogy ped.asszisztensnek, vagy akár titkárnőnek is elmennék, de nincs munka.

Annyira nem sürgős a dolog, szerencsére a férjem jól keres, egyelőre anyagilag jól elvagyunk, de ez mégsem jó állapot, én nem érzem magam hasznosnak így.

Van más is hasonló helyzetben? TI hogyan oldottátok meg, ha sikerült?

Mit tanácsoltok?

ma 09:30
 1/1 anonim ***** válasza:
Ez sokaknak probléma, hidd el. Egyszerüen nincs annyi irodai Ho munka, amennyi ember, aki ezt szeretné csinálni.
ma 09:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!